Арсенал је ријешио: Месут Озил на продају!

Или за зајам. . .

Фудбал 21.12.2018 | 13:15
Арсенал је ријешио: Месут Озил на продају!
Прекипело је. Арсенал више не верује Месуту Озилу. Тренер Унај Емери је потпуно изгубио веру у могућности креативног везисте и жели да га се реши у предстојећем прелазном року.

Да односи на релацији Озил – Емери нису сјајни потврђује чињеница да доскорашњи репрезентативац Немачке није почео ниједну премијерлигашку утакмицу још од 11. новембра, у међувремену је кубурио са повредом леђа, али и кад се опоравио шпански стручњак га није стављао у тим, као на мечевима са Бормутом у првенству и Тотенхемом у Лига купу, правдајући то „тактичким разлозима“.

Само, изгледа да није до тактике, јер угледни Тајмс уверава како је Емери схватио да Арсенал може да функционише и без Озила и да нема потребе да гата хоће ли овај устати на десну ногу и бити најбољи на терену или ће се по њему вући као да је најгори играч тима, што је чест случај последњих сезона. Емери не жели више да га чека и зато је предложи управи да реши статус 30-годишњег везисте. Поготово после сазнања да дневно троши око пет сати на видео игрице, да се због тога неиспаван појављује на тренинзима, следствено томе и не пружа партије на нивоу очекивања.

Сад, дилема је како би се Тобџије решиле Месута Озила. Поготово што није прошло ни пола године откако је продужио уговор до 2021, на основу којег зарађује 350.000 фунти седмично, односно око 20.000.000 евра по сезони. Јасно је да број клубова који могу да приуште такав луксуз није велики, због чега Арсенал мора да размотри и резервне опције. Прва и свакако иделана за клуб била би да се неко „упеца“ и купи Озила, при чему се истиче како би на Емиратима били задовољни и са 35.000.000 евра на име обештећења. Проблем је баш та плата, јер Месут не би пристао да на другом месту игра за мање, пошто је у завршним месецима мандата Арсена Венгера искамчио баснослован уговор. Зато се као друга, знатно реалнија, варијанта помиње могућност позајмице, при чему би Арсенал прихватио на себе обавезу да регулише половину примања. Нешто слично као што је пре три године Челси урадио на примеру Ферннада Тореса пославши га у Милан, с тим да је плаћао половину зараде шпанског нападача.

Раније су се као опције за Месута Озила помињали Интер и Манчестер јунајтед, можда би добро дошао и Тотенхему, шансу евентуално види и Ливерпул, док са континента у обзир долазе још Јувентус – како би само „легао“ Кристијану Роналду – можда Пари Сен Жермен, док је тешко очекивати повратак у Реал, а тек нема ништа од евентуалне сарадње са Бајерном, због познатог сукоба са Уиијем Хенесом.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар