Arsenal je riješio: Mesut Ozil na prodaju!

Ili za zajam. . .

Fudbal 21.12.2018 | 13:15
Arsenal je riješio: Mesut Ozil na prodaju!
Prekipelo je. Arsenal više ne veruje Mesutu Ozilu. Trener Unaj Emeri je potpuno izgubio veru u mogućnosti kreativnog veziste i želi da ga se reši u predstojećem prelaznom roku.

Da odnosi na relaciji Ozil – Emeri nisu sjajni potvrđuje činjenica da doskorašnji reprezentativac Nemačke nije počeo nijednu premijerligašku utakmicu još od 11. novembra, u međuvremenu je kuburio sa povredom leđa, ali i kad se oporavio španski stručnjak ga nije stavljao u tim, kao na mečevima sa Bormutom u prvenstvu i Totenhemom u Liga kupu, pravdajući to „taktičkim razlozima“.

Samo, izgleda da nije do taktike, jer ugledni Tajms uverava kako je Emeri shvatio da Arsenal može da funkcioniše i bez Ozila i da nema potrebe da gata hoće li ovaj ustati na desnu nogu i biti najbolji na terenu ili će se po njemu vući kao da je najgori igrač tima, što je čest slučaj poslednjih sezona. Emeri ne želi više da ga čeka i zato je predloži upravi da reši status 30-godišnjeg veziste. Pogotovo posle saznanja da dnevno troši oko pet sati na video igrice, da se zbog toga neispavan pojavljuje na treninzima, sledstveno tome i ne pruža partije na nivou očekivanja.

Sad, dilema je kako bi se Tobdžije rešile Mesuta Ozila. Pogotovo što nije prošlo ni pola godine otkako je produžio ugovor do 2021, na osnovu kojeg zarađuje 350.000 funti sedmično, odnosno oko 20.000.000 evra po sezoni. Jasno je da broj klubova koji mogu da priušte takav luksuz nije veliki, zbog čega Arsenal mora da razmotri i rezervne opcije. Prva i svakako idelana za klub bila bi da se neko „upeca“ i kupi Ozila, pri čemu se ističe kako bi na Emiratima bili zadovoljni i sa 35.000.000 evra na ime obeštećenja. Problem je baš ta plata, jer Mesut ne bi pristao da na drugom mestu igra za manje, pošto je u završnim mesecima mandata Arsena Vengera iskamčio basnoslovan ugovor. Zato se kao druga, znatno realnija, varijanta pominje mogućnost pozajmice, pri čemu bi Arsenal prihvatio na sebe obavezu da reguliše polovinu primanja. Nešto slično kao što je pre tri godine Čelsi uradio na primeru Fernnada Toresa poslavši ga u Milan, s tim da je plaćao polovinu zarade španskog napadača.

Ranije su se kao opcije za Mesuta Ozila pominjali Inter i Mančester junajted, možda bi dobro došao i Totenhemu, šansu eventualno vidi i Liverpul, dok sa kontinenta u obzir dolaze još Juventus – kako bi samo „legao“ Kristijanu Ronaldu – možda Pari Sen Žermen, dok je teško očekivati povratak u Real, a tek nema ništa od eventualne saradnje sa Bajernom, zbog poznatog sukoba sa Uiijem Henesom.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar