БЛ: На паузу уз велики прасак!

Дортмунд и Менхенгладбах одмериће снаге на отварању 17. кола.

Фудбал 21.12.2018 | 12:45
БЛ: На паузу уз велики прасак!
За крај полусезоне у Бундеслиги добили смо прави шлагер - судар две водеће екипе. Борусија из Дортмунда угостиће имењака из Менхенгладбаха са двоструком жељом. Прва је искупљење навијачима (а и себи самима) за шокантан пораз у Дизелдорфу до којег су били једини непоражени члан елите. Друга је одржавање солидне предности над пратиоцима, која би им донела спокој током четворонедељне паузе.

Ривал такође има крупне планове, међу којима су приближавање лидеру и поправљање утиска на гостовањима. Код куће су стопроцентни (осам утакмица - осам победа), на страни два тријумфа и по три ремија и неуспеха.

Сигурно је тренер Ждребаца Дитер Хекинг пажљиво одгледао Дортмундов меч са Фортуном и видео све слабости момака које води Швајцарац Лусијан Фавр. Ако сте пропустили, Фортуна је срушила Милионере на контранападе, па ће и Менш покушати сличном тактиком. Уосталом, почетком октгобра на тај начин је декласирао Бајерн усред Минхена (3:0). Међутим, за разлику од тог дербија Хекинг у овом не може да рачуна на повређене Матијаса Гинтера (штопер), задњег везног Криштофа Крамера и полушпица Ларса Штиндла, стрелца другог гола на Алијанц Арени, а ван конкуренције су и дефанзивци Мамаду Дукуре и Тони Јанчке, те нападачи Рафаел и Хулио Виљалба.

Све то требало би да олакша домаћима који, осим објективно већег квалитета у односу на противника чврсто упориште имају и у новијој традицији. Славили су у претходних шест међусобних сусрета, уз чак 21 постигнут гол. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар