BL: Na pauzu uz veliki prasak!

Dortmund i Menhengladbah odmeriće snage na otvaranju 17. kola.

Fudbal 21.12.2018 | 12:45
BL: Na pauzu uz veliki prasak!
Za kraj polusezone u Bundesligi dobili smo pravi šlager - sudar dve vodeće ekipe. Borusija iz Dortmunda ugostiće imenjaka iz Menhengladbaha sa dvostrukom željom. Prva je iskupljenje navijačima (a i sebi samima) za šokantan poraz u Dizeldorfu do kojeg su bili jedini neporaženi član elite. Druga je održavanje solidne prednosti nad pratiocima, koja bi im donela spokoj tokom četvoronedeljne pauze.

Rival takođe ima krupne planove, među kojima su približavanje lideru i popravljanje utiska na gostovanjima. Kod kuće su stoprocentni (osam utakmica - osam pobeda), na strani dva trijumfa i po tri remija i neuspeha.

Sigurno je trener Ždrebaca Diter Heking pažljivo odgledao Dortmundov meč sa Fortunom i video sve slabosti momaka koje vodi Švajcarac Lusijan Favr. Ako ste propustili, Fortuna je srušila Milionere na kontranapade, pa će i Menš pokušati sličnom taktikom. Uostalom, početkom oktgobra na taj način je deklasirao Bajern usred Minhena (3:0). Međutim, za razliku od tog derbija Heking u ovom ne može da računa na povređene Matijasa Gintera (štoper), zadnjeg veznog Krištofa Kramera i polušpica Larsa Štindla, strelca drugog gola na Alijanc Areni, a van konkurencije su i defanzivci Mamadu Dukure i Toni Jančke, te napadači Rafael i Hulio Viljalba.

Sve to trebalo bi da olakša domaćima koji, osim objektivno većeg kvaliteta u odnosu na protivnika čvrsto uporište imaju i u novijoj tradiciji. Slavili su u prethodnih šest međusobnih susreta, uz čak 21 postignut gol. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar