Инспектори УКП у Партизану по Бјековићевој пријави!

Припадници Управе криминалистичке полиције боравили су ових дана у Хумској, где су у присуству актуелних челника клуба проверавали документа везана за Изборну скупштину из 2016. на којој је актуелни председник Вучелић победио Бјековића.

Фудбал 21.12.2018 | 12:15
Инспектори УКП у Партизану по Бјековићевој пријави!
Припадници Управе криминалистичке полиције бораве ове недеље у просторијама Фудбалског клуба Партизан, где проверавају веродостојност докумената са Изборне скупштине из 2016. на којој је изабрано актуелно руководство црно-белих са председником Милорадом Вучелићем на челу.

Београдски медији наводе да је посета дошла као последица пријаве некадашњег функционера клуба из Хумске, а садашњег потпредседника Фудбалског савеза Србије, Ненада Бјековића. УКП тражила је на увид документа са седнице на којој је, поред Вучелића, гласовима већине делегата за потпредседника изабран Владимир Вулетић, а за генералног директора Милош Вазура.

Уз много тензије и два одлагања, Изборна скупштина на крају је одржана уз присуство 33 од 65 делегата, што је према Статуту клуба био минимум. Подсећамо, у лобирању за гласове тада дошло је и до разлаза између дугогодишњих сарадника и пријатеља, Бјековића и Жарка Зечевића, који се залагао за Вучелићеву кандидатуру.

За разлику од Зечевића, чији је ангажман долазио из другог плана, Бјековић је и сам био поднео кандидатуру за председника, а потом тврдио да је његов ривал добио мандат на противзаконит начин и због тога поднео кривичну пријаву против Вучелића, Вулетића и Вазуре, али и још једног функционера клуба, Милана Обућине, као и делегата Бојана Нишића.

Инспектори УКП ће о резултатима истраге у Хумској обавестити надлежно тужилаштво, које ће на основу тога одлучити има ли основа за покретање кривичног поступка против неког од челника Партизана.

Бјековић је поднео пријаву и против "неограниченог броја НН лица због сумње да су учинили низ кривичних дела".

"Полиција већ недељу дана долази у клупске просторије на стадиону и чешља папире. Проверавају да ли је почињено неко кривично дело приликом избора делегата, односно да ли су сви гласачи били легално изабрани. Ипак, људи из клуба су прилично мирни. Уверени су да је све урађено по прописима и да нема никакве бојазни да је нешто учињено ван закона", рекао је неименовани извор листа "Информер".

"Испитује се како су неки делегати, попут Бојана Нишића и Уроша Мијатовића, доспели у сазив Скупштине. Струја поражена на изборима тврдила је да су њих двојица незаконито добила право да гласају, јер су Вучелићу недостајала два гласа. У сваком случају, истрага ће показати шта се догодило и да ли ће читав случај завршити на суду", наводи исти извор.

Борба за власт у Партизану трајала је од краја 2015, када се са места председника повукао Зоран Поповић, па до поменуте Скупштине одржане у октобру 2016. У међувремену, функцију председника привремено је обављао Иван Ћурковић, који се потом повукао у корист Вучелићеве кандидатуре и добио место почасног председника, коју и данас обавља. 

"Инспектори су у складу са налогом Вишег јавног тужилаштва, а у вези са неколико кривичних пријава поднетих октобра 2016, боравили у нашим просторијама и тражили документа везана за сазивање, одржавање и одлучивање на Ванредној скупштини", потврдио је потпредседник Вулетић за "Спортски журнал" и додао да је "Партизан професионално сарађивао са инспекторима".

"Сматрам да нема места сензационализму", додао је Вулетић и истакао да је цео изборни процес из 2016. био у потпуности заснован на Закону о спорту и Статуту ФК Партизан.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар