Inspektori UKP u Partizanu po Bjekovićevoj prijavi!

Pripadnici Uprave kriminalističke policije boravili su ovih dana u Humskoj, gde su u prisustvu aktuelnih čelnika kluba proveravali dokumenta vezana za Izbornu skupštinu iz 2016. na kojoj je aktuelni predsednik Vučelić pobedio Bjekovića.

Fudbal 21.12.2018 | 12:15
Inspektori UKP u Partizanu po Bjekovićevoj prijavi!
Pripadnici Uprave kriminalističke policije borave ove nedelje u prostorijama Fudbalskog kluba Partizan, gde proveravaju verodostojnost dokumenata sa Izborne skupštine iz 2016. na kojoj je izabrano aktuelno rukovodstvo crno-belih sa predsednikom Miloradom Vučelićem na čelu.

Beogradski mediji navode da je poseta došla kao posledica prijave nekadašnjeg funkcionera kluba iz Humske, a sadašnjeg potpredsednika Fudbalskog saveza Srbije, Nenada Bjekovića. UKP tražila je na uvid dokumenta sa sednice na kojoj je, pored Vučelića, glasovima većine delegata za potpredsednika izabran Vladimir Vuletić, a za generalnog direktora Miloš Vazura.

Uz mnogo tenzije i dva odlaganja, Izborna skupština na kraju je održana uz prisustvo 33 od 65 delegata, što je prema Statutu kluba bio minimum. Podsećamo, u lobiranju za glasove tada došlo je i do razlaza između dugogodišnjih saradnika i prijatelja, Bjekovića i Žarka Zečevića, koji se zalagao za Vučelićevu kandidaturu.

Za razliku od Zečevića, čiji je angažman dolazio iz drugog plana, Bjeković je i sam bio podneo kandidaturu za predsednika, a potom tvrdio da je njegov rival dobio mandat na protivzakonit način i zbog toga podneo krivičnu prijavu protiv Vučelića, Vuletića i Vazure, ali i još jednog funkcionera kluba, Milana Obućine, kao i delegata Bojana Nišića.

Inspektori UKP će o rezultatima istrage u Humskoj obavestiti nadležno tužilaštvo, koje će na osnovu toga odlučiti ima li osnova za pokretanje krivičnog postupka protiv nekog od čelnika Partizana.

Bjeković je podneo prijavu i protiv "neograničenog broja NN lica zbog sumnje da su učinili niz krivičnih dela".

"Policija već nedelju dana dolazi u klupske prostorije na stadionu i češlja papire. Proveravaju da li je počinjeno neko krivično delo prilikom izbora delegata, odnosno da li su svi glasači bili legalno izabrani. Ipak, ljudi iz kluba su prilično mirni. Uvereni su da je sve urađeno po propisima i da nema nikakve bojazni da je nešto učinjeno van zakona", rekao je neimenovani izvor lista "Informer".

"Ispituje se kako su neki delegati, poput Bojana Nišića i Uroša Mijatovića, dospeli u saziv Skupštine. Struja poražena na izborima tvrdila je da su njih dvojica nezakonito dobila pravo da glasaju, jer su Vučeliću nedostajala dva glasa. U svakom slučaju, istraga će pokazati šta se dogodilo i da li će čitav slučaj završiti na sudu", navodi isti izvor.

Borba za vlast u Partizanu trajala je od kraja 2015, kada se sa mesta predsednika povukao Zoran Popović, pa do pomenute Skupštine održane u oktobru 2016. U međuvremenu, funkciju predsednika privremeno je obavljao Ivan Ćurković, koji se potom povukao u korist Vučelićeve kandidature i dobio mesto počasnog predsednika, koju i danas obavlja. 

"Inspektori su u skladu sa nalogom Višeg javnog tužilaštva, a u vezi sa nekoliko krivičnih prijava podnetih oktobra 2016, boravili u našim prostorijama i tražili dokumenta vezana za sazivanje, održavanje i odlučivanje na Vanrednoj skupštini", potvrdio je potpredsednik Vuletić za "Sportski žurnal" i dodao da je "Partizan profesionalno sarađivao sa inspektorima".

"Smatram da nema mesta senzacionalizmu", dodao je Vuletić i istakao da je ceo izborni proces iz 2016. bio u potpunosti zasnovan na Zakonu o sportu i Statutu FK Partizan.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar