Солскјер вратио осмјехе на Олд Трафорд!

Учио сам од Фергусона! Нови менаџер Манчестер јунајтеда, Оле Гунар Солскјер, после првог радног дана, вратио је осмехе на лица играча и службеника клуба са "Олд Трафорда".

Фудбал 21.12.2018 | 11:45
Солскјер вратио осмјехе на Олд Трафорд!
Норвежанин, којег сви памте по головима и надимку "Убица дечијег лица", познат је као јако харизматична особа која воли шалу, а ведро је било и на првом тренингу.

Заједно са помоћником Мајком Филаном, Мајклом Кериком и Кираном Мекеном, Солскјер је припремао играче за суботње гостовање Кардифу, клубу у којем је радио 2014.

Упућени кажу да је сама његова појава у тренинг центру у Карингтону унела толико позитивних вибрација, посебно међу играче, који су под Жозеом Мурињом деловали утучено и потпуно равнодушно. 

Солскјер је показао колико му је важан свако понаособ, па је тако рецепционарки у тренинг центру, Кет Фипс, која је била ту и када је дошао као играч у клуб 1996. године, донео велику норвешку чоколаду, коју јој је редовно доносио и када је био фудбалер. 

"Атмосфера се променила преко ноћи. Оле је потпуно све дигао на ноге. Неки службеници, који су у ери Муриња били потпуно скрајнути, поново су насмејани и орни за рад", открио је један службеник Манчестер јунајтеда острвским медијима.

Солскјер је у свом првом интервјуу за клупску телевизију рекао да је срећан што је поново на Театру снова. 

"Осећај је као да сам се поново вратио кући. Било је ово неколико бурних дана, сјајно је поново видети све те драге људе. Ту сам шест месеци, надам се да ћу уживати у раду. Први дан је сав у вези виђања са људима из клуба, са играчима. Знам да је клуб у процесу тражења трајног менаџера, за то време бићу оно што јесам, заједно са помоћницима учинићу да играчи поново уживају играјући фудбал", обећао је Солскјер. 

Он је обећао да ће сви играчи имати прилику да се покажу. 

"Велики број утакмица нас чека у наредном периоду. Имамо сјајну групу играча, њих 23, 24, сви су квалитетни и добиће прилику да покажу да су играчи за Манчестер јунајтед. Шта је било, било је. Сви крећу од почетка", рекао је Солскјер. 

Он је од 2008. до 2011. у ери Алекса Фергусона радио као тренер млађих категорија у Манчестер јунајтеду, потом је био тренер Молдеа, а потом 2014. је девет месеци био менаџер Кардифа, наредног противника у Премијер лиги. 

"Имао сам најбољег учитеља. Алекс Фергсуон ће увек бити најбољи и мој менаџмент се заснива на свему оном што ме је научио. Меч са Кардифом биће нешто посебно. Добро контрролишем емоције, али свакако ће ми бити необичан осећај да се вратим у Кардиф после свега што је било пре четири године. Било ми је тада необично да сам на клупи Кардифа против Јунајтеда, сада ћу коначно бити на правој страни", закључио је Солскјер.

Извор: Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Боро

21.12.2018 11:33

Мурињо се доказао. Е сад сто нису хтјели да играју играци то је њихов проблем. Напријед Ливерпул.

ОДГОВОРИТЕ