Solskjer vratio osmjehe na Old Traford!

Učio sam od Fergusona! Novi menadžer Mančester junajteda, Ole Gunar Solskjer, posle prvog radnog dana, vratio je osmehe na lica igrača i službenika kluba sa "Old Traforda".

Fudbal 21.12.2018 | 11:45
Solskjer vratio osmjehe na Old Traford!
Norvežanin, kojeg svi pamte po golovima i nadimku "Ubica dečijeg lica", poznat je kao jako harizmatična osoba koja voli šalu, a vedro je bilo i na prvom treningu.

Zajedno sa pomoćnikom Majkom Filanom, Majklom Kerikom i Kiranom Mekenom, Solskjer je pripremao igrače za subotnje gostovanje Kardifu, klubu u kojem je radio 2014.

Upućeni kažu da je sama njegova pojava u trening centru u Karingtonu unela toliko pozitivnih vibracija, posebno među igrače, koji su pod Žozeom Murinjom delovali utučeno i potpuno ravnodušno. 

Solskjer je pokazao koliko mu je važan svako ponaosob, pa je tako recepcionarki u trening centru, Ket Fips, koja je bila tu i kada je došao kao igrač u klub 1996. godine, doneo veliku norvešku čokoladu, koju joj je redovno donosio i kada je bio fudbaler. 

"Atmosfera se promenila preko noći. Ole je potpuno sve digao na noge. Neki službenici, koji su u eri Murinja bili potpuno skrajnuti, ponovo su nasmejani i orni za rad", otkrio je jedan službenik Mančester junajteda ostrvskim medijima.

Solskjer je u svom prvom intervjuu za klupsku televiziju rekao da je srećan što je ponovo na Teatru snova. 

"Osećaj je kao da sam se ponovo vratio kući. Bilo je ovo nekoliko burnih dana, sjajno je ponovo videti sve te drage ljude. Tu sam šest meseci, nadam se da ću uživati u radu. Prvi dan je sav u vezi viđanja sa ljudima iz kluba, sa igračima. Znam da je klub u procesu traženja trajnog menadžera, za to vreme biću ono što jesam, zajedno sa pomoćnicima učiniću da igrači ponovo uživaju igrajući fudbal", obećao je Solskjer. 

On je obećao da će svi igrači imati priliku da se pokažu. 

"Veliki broj utakmica nas čeka u narednom periodu. Imamo sjajnu grupu igrača, njih 23, 24, svi su kvalitetni i dobiće priliku da pokažu da su igrači za Mančester junajted. Šta je bilo, bilo je. Svi kreću od početka", rekao je Solskjer. 

On je od 2008. do 2011. u eri Aleksa Fergusona radio kao trener mlađih kategorija u Mančester junajtedu, potom je bio trener Moldea, a potom 2014. je devet meseci bio menadžer Kardifa, narednog protivnika u Premijer ligi. 

"Imao sam najboljeg učitelja. Aleks Fergsuon će uvek biti najbolji i moj menadžment se zasniva na svemu onom što me je naučio. Meč sa Kardifom biće nešto posebno. Dobro kontrrolišem emocije, ali svakako će mi biti neobičan osećaj da se vratim u Kardif posle svega što je bilo pre četiri godine. Bilo mi je tada neobično da sam na klupi Kardifa protiv Junajteda, sada ću konačno biti na pravoj strani", zaključio je Solskjer.

Izvor: B92

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Boro

21.12.2018 11:33

Murinjo se dokazao. E sad sto nisu htjeli da igraju igraci to je njihov problem. Naprijed Liverpul.

ODGOVORITE