Утакмица Партизан – Мачва још није регистрована!

У уторак Извршни одбор Заједнице Суперлиге, биће присутан и представник црно-белих.

Фудбал 21.12.2018 | 11:15
Утакмица Партизан – Мачва још није регистрована!
Прошлог петка одиграна, утакмица Партизан – Мачва, премијерна у 21. колу српског првенства, још није регистрована. Црно-бели и Шапчани су ремизирали у условима снежне вејавице (0:0), међутим, званично им није дописан по бод.

Према сазнањима Спортског журнала, директору Суперлиге, Владимиру Булатовићу, прописи дозвољавају да тачку на било коју утакмицу стави у року од 30 дана по њеном окончању. Следбено члану 87 Пропозиција такмичења, процес може да се отегне чак до 14. јануара, иако је пракса показала да се сви сусрети региструју у првих 48 часова после завршетка.

Овај случај је специфичан, јер је Партизан уложио жалбу, у којој је навео нехумане услове за игру и тражио од Заједнице Суперлиге да меч понови кад се за то стекну повољнији услови. Е, сад...

„У случају да је на неку утакмицу уложена жалба, рок за регистрацију продужава се до доношења одлуке по жалби, односно до извршења те одлуке. Једном регистрована утакмица не може бити поништена од стране директора лиге ако је одлука постала правоснажна или је у другом степену донета одлука која је коначна, изузев у поступку по члану од 67 до 71 Правилника о фудбалским такмичењима“, пише у ванредном броју „Фудбала“, објављеном 24. маја.

У пракси, кључеве утакмице и даље држи директор Суперлиге Владимир Булатовић. Под условом да негатиовно одговори на жалбу Партизана, клуб из Хумске 1 има право да се случај пребаци другостепеном органу, односно Комисији за жалбе Фудбалског савеза Србије. Њена је последња. Последично томе, процес може да се отегне.

Ко зна докад.

У међувремену, данас истиче рок који је Партизан поставио ФСС да се изјасни о захтеву за сазивање ванредне седнице и Скупштине клубова Заједнице Супер и Прве лиге Србије, а како је навео у саопштењу „задржава право да прекине даље учешће у Суперлиги Србије и напусти Заједницу“.

Са Теразија следећи одговор:

„Под један, имамо рок од седам дана да се изјаснимо на жалбу неког клуба, а ових 48 сати је Партизан сам одредио и ми нисмо дужни да их испоштујемо. У уторак 25. децембра одржаћемо Извршни одбор Заједнице, на којем ће бити и представник Партизана, па ћемо на том састанку одлучити да ли има потребе да се заказује Скупштина или не“, предочио је за Ало Драгомир Лазовић, први човек Заједнице суперлигага.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар спорт

Коментари / 0

Оставите коментар