Utakmica Partizan – Mačva još nije registrovana!

U utorak Izvršni odbor Zajednice Superlige, biće prisutan i predstavnik crno-belih.

Fudbal 21.12.2018 | 11:15
Utakmica Partizan – Mačva još nije registrovana!
Prošlog petka odigrana, utakmica Partizan – Mačva, premijerna u 21. kolu srpskog prvenstva, još nije registrovana. Crno-beli i Šapčani su remizirali u uslovima snežne vejavice (0:0), međutim, zvanično im nije dopisan po bod.

Prema saznanjima Sportskog žurnala, direktoru Superlige, Vladimiru Bulatoviću, propisi dozvoljavaju da tačku na bilo koju utakmicu stavi u roku od 30 dana po njenom okončanju. Sledbeno članu 87 Propozicija takmičenja, proces može da se otegne čak do 14. januara, iako je praksa pokazala da se svi susreti registruju u prvih 48 časova posle završetka.

Ovaj slučaj je specifičan, jer je Partizan uložio žalbu, u kojoj je naveo nehumane uslove za igru i tražio od Zajednice Superlige da meč ponovi kad se za to steknu povoljniji uslovi. E, sad...

„U slučaju da je na neku utakmicu uložena žalba, rok za registraciju produžava se do donošenja odluke po žalbi, odnosno do izvršenja te odluke. Jednom registrovana utakmica ne može biti poništena od strane direktora lige ako je odluka postala pravosnažna ili je u drugom stepenu doneta odluka koja je konačna, izuzev u postupku po članu od 67 do 71 Pravilnika o fudbalskim takmičenjima“, piše u vanrednom broju „Fudbala“, objavljenom 24. maja.

U praksi, ključeve utakmice i dalje drži direktor Superlige Vladimir Bulatović. Pod uslovom da negatiovno odgovori na žalbu Partizana, klub iz Humske 1 ima pravo da se slučaj prebaci drugostepenom organu, odnosno Komisiji za žalbe Fudbalskog saveza Srbije. Njena je poslednja. Posledično tome, proces može da se otegne.

Ko zna dokad.

U međuvremenu, danas ističe rok koji je Partizan postavio FSS da se izjasni o zahtevu za sazivanje vanredne sednice i Skupštine klubova Zajednice Super i Prve lige Srbije, a kako je naveo u saopštenju „zadržava pravo da prekine dalje učešće u Superligi Srbije i napusti Zajednicu“.

Sa Terazija sledeći odgovor:

„Pod jedan, imamo rok od sedam dana da se izjasnimo na žalbu nekog kluba, a ovih 48 sati je Partizan sam odredio i mi nismo dužni da ih ispoštujemo. U utorak 25. decembra održaćemo Izvršni odbor Zajednice, na kojem će biti i predstavnik Partizana, pa ćemo na tom sastanku odlučiti da li ima potrebe da se zakazuje Skupština ili ne“, predočio je za Alo Dragomir Lazović, prvi čovek Zajednice superligaga.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star sport

Komentari / 0

Ostavite komentar