Лука Јовић - српски одговор за Мбапеову генијалност и...

. . . Алкасерову хладнокрвност! Само је Лионел Меси дао више голова од Луке Јовића у овој сезони!

Фудбал 23.12.2018 | 23:15
Лука Јовић - српски одговор за Мбапеову генијалност и...
У дану док француски фудбал слави 20. рођендан свог сувог злата Килијана Мбапеа, са друге стране Рајне Немци се диве голгетерском умећу годину дана старијег даровитог момка, родом из Бијељине, Луке Јовића. У сличном маниру Радио Монтекарло је започео ауторски текст о некадашњем изданку фудбалске школе Црвене звезде, а данас играчу чије су партије привукле европске гиганте. 

Млади српски нападач је у најмању руку направио тектонске поремећаје ове сезоне у Бундеслиги. Са два поготка у среду увече избио је на чело листе стрелца немачког шампионата и иза себе оставио нападачке "звери" Алкасера, Ројса, Левандовског, Вернера...

У овом тренутку од Јовића су у читавој Европи продуктивнији само Пако Алксасер и Килијан Мбапе. Шпанац у Дортмунду додирује највишу тачку каријере, на терену је у Бундеслиги провео 468 минута и постигао 12 голова, што значи да се у стрелце уписује на сваких 39 минута. Незаустављиви Француз дао је исти број погодака као Алкасер и Јовић, али за 836 минута на терену или сваки на 69,6 минтуа у просеку.

Јовић противничке мреже тресе у просеку на сваких 76,3 минута, а када се мало загребе по статистици долази се до учинка од 17 голова и четири асистенције на 22 утакмице у овој сезони. То значи да је Лука просечно учествовао у неком од голова Ајнтрахта на сваки 61 минут.

РМЦ је у свом тексту подсетио на крајње турбулентан пут младог нападача, који је из Црвене звезде до Бенфике стигао преко Аполона из Лимасола, посредством чувеног агента Пинија Захавија, али и на чињеницу да су у Лисабону направили превелики пропуст што нису умели да препознају тренутак и искористе потенцијал играча, који је убрзо експлодирао у Франкфурту.

Ајнтрахт ће у априлу активирати клаузулу и званично постати власник уговора Луке Јовића, а онда ће се већ током лета кренути са лицитацијом око његове продаје. Интересовања која су показали гиганти као што су Бајерн и Барселона могли би српског нападача да учине великом звездом прелазног рока, иако је на све то он већ хладнокрвно одговорио у интеврјуу за Билд:

"Лепо је када такви клубови размишљају о некоме као што сам ја, али стојим са обе ноге на земљи и мислим само о наредној утакмици", поручио је Јовић.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар