Luka Jović - srpski odgovor za Mbapeovu genijalnost i...

. . . Alkaserovu hladnokrvnost! Samo je Lionel Mesi dao više golova od Luke Jovića u ovoj sezoni!

Fudbal 23.12.2018 | 23:15
Luka Jović - srpski odgovor za Mbapeovu genijalnost i...
U danu dok francuski fudbal slavi 20. rođendan svog suvog zlata Kilijana Mbapea, sa druge strane Rajne Nemci se dive golgeterskom umeću godinu dana starijeg darovitog momka, rodom iz Bijeljine, Luke Jovića. U sličnom maniru Radio Montekarlo je započeo autorski tekst o nekadašnjem izdanku fudbalske škole Crvene zvezde, a danas igraču čije su partije privukle evropske gigante. 

Mladi srpski napadač je u najmanju ruku napravio tektonske poremećaje ove sezone u Bundesligi. Sa dva pogotka u sredu uveče izbio je na čelo liste strelca nemačkog šampionata i iza sebe ostavio napadačke "zveri" Alkasera, Rojsa, Levandovskog, Vernera...

U ovom trenutku od Jovića su u čitavoj Evropi produktivniji samo Pako Alksaser i Kilijan Mbape. Španac u Dortmundu dodiruje najvišu tačku karijere, na terenu je u Bundesligi proveo 468 minuta i postigao 12 golova, što znači da se u strelce upisuje na svakih 39 minuta. Nezaustavljivi Francuz dao je isti broj pogodaka kao Alkaser i Jović, ali za 836 minuta na terenu ili svaki na 69,6 mintua u proseku.

Jović protivničke mreže trese u proseku na svakih 76,3 minuta, a kada se malo zagrebe po statistici dolazi se do učinka od 17 golova i četiri asistencije na 22 utakmice u ovoj sezoni. To znači da je Luka prosečno učestvovao u nekom od golova Ajntrahta na svaki 61 minut.

RMC je u svom tekstu podsetio na krajnje turbulentan put mladog napadača, koji je iz Crvene zvezde do Benfike stigao preko Apolona iz Limasola, posredstvom čuvenog agenta Pinija Zahavija, ali i na činjenicu da su u Lisabonu napravili preveliki propust što nisu umeli da prepoznaju trenutak i iskoriste potencijal igrača, koji je ubrzo eksplodirao u Frankfurtu.

Ajntraht će u aprilu aktivirati klauzulu i zvanično postati vlasnik ugovora Luke Jovića, a onda će se već tokom leta krenuti sa licitacijom oko njegove prodaje. Interesovanja koja su pokazali giganti kao što su Bajern i Barselona mogli bi srpskog napadača da učine velikom zvezdom prelaznog roka, iako je na sve to on već hladnokrvno odgovorio u intevrjuu za Bild:

"Lepo je kada takvi klubovi razmišljaju o nekome kao što sam ja, ali stojim sa obe noge na zemlji i mislim samo o narednoj utakmici", poručio je Jović.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar