Челси планира да уновчи Мозеса и Абрахама!

Све у склопу великог плана. . .  Трансфери ће бити реализовани у јануару.

Фудбал 23.12.2018 | 10:00
Челси планира да уновчи Мозеса и Абрахама!
Време Виктора Мозеса на Стамфорд Бриџу полако измиче.

После шест и по година сарадње, једне заједничке титуле првака Енглеске, трофеја Лиге Европе и ФА купа, те три одласка на позајмице, Виктор Мозес ће у јануару постати технолошки вишак и каријеру наставити на неком другом месту.

Клуб ће променити, али вероватно не и град где ће зарађивати за хлеб, пошто за њега у реду стоје Кристал Палас, Вест Хем и Вулверхемптон. Према информацијама са Острва, засад Кристал Палас фигурира као најозбиљнији кандидат за потпис репрезентативца Нигерије, што би заправо било обнављање сарадње која је трајала у неким прошлим временима. Наиме, Мозес је стасавао у академији Кристал Паласа пре него што је 2010. године прешао у Виган, а две године касније у Челси.

Разлог прекида сарадње лежи у простој чињеници да Маурицио Сари не рачуна на њега. Откако је Италијан засео на клупу Плаваца Мозес је одиграо свега пет утакмица, што је драстично мање у односу на период када је у клубу био Антонио Конте. Подсетимо, Мозес је био Контеово тајно оружје у систему 3-4-3, где је дејствовао са десног бока и користио своју брзину како би угрожавао противничке одбране.

Пошто са Челсијем има уговор хна још две године, Кристал Палас ће морати да искешира озбиљнију суму новца, а ових дана говори се о 18.000.000 евра.

Паралелно с овим послом Челси ће у јануару покушати да уновчи и добру форму младог Тамија Абрахама у Астон Вили и за њега је постављена цена на око 15.000.000 евра, а наводно је тај новац спреман да уплати Њукасл.

Иза ова два посла крије се велики Челсијев план, односно жеља да се реализује долазни трансфер Калума Вилсона из Борнмута. Све гласније се последњих седмица говори о доласку енглеског голгетера на Стамфорд Бриџ, а посао би наводно требало да буде реализован на око 30.000.000 евра, упркос спекулацијама да би могао да иде на 40.000.000 евра.

То је, када се све сабере, сума коју би Челси добио продајом Мозеса и Абрахама. 

Челси последњих година озбиљно кубури с нападачима, пошто Алваро Мората није оправдао уложени новац, док Оливије Жиру улази у последњих шест месеци уговора и вероватно с њим неће бити продужена сарадња. 

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар