Čelsi planira da unovči Mozesa i Abrahama!

Sve u sklopu velikog plana. . .  Transferi će biti realizovani u januaru.

Fudbal 23.12.2018 | 10:00
Čelsi planira da unovči Mozesa i Abrahama!
Vreme Viktora Mozesa na Stamford Bridžu polako izmiče.

Posle šest i po godina saradnje, jedne zajedničke titule prvaka Engleske, trofeja Lige Evrope i FA kupa, te tri odlaska na pozajmice, Viktor Mozes će u januaru postati tehnološki višak i karijeru nastaviti na nekom drugom mestu.

Klub će promeniti, ali verovatno ne i grad gde će zarađivati za hleb, pošto za njega u redu stoje Kristal Palas, Vest Hem i Vulverhempton. Prema informacijama sa Ostrva, zasad Kristal Palas figurira kao najozbiljniji kandidat za potpis reprezentativca Nigerije, što bi zapravo bilo obnavljanje saradnje koja je trajala u nekim prošlim vremenima. Naime, Mozes je stasavao u akademiji Kristal Palasa pre nego što je 2010. godine prešao u Vigan, a dve godine kasnije u Čelsi.

Razlog prekida saradnje leži u prostoj činjenici da Mauricio Sari ne računa na njega. Otkako je Italijan zaseo na klupu Plavaca Mozes je odigrao svega pet utakmica, što je drastično manje u odnosu na period kada je u klubu bio Antonio Konte. Podsetimo, Mozes je bio Konteovo tajno oružje u sistemu 3-4-3, gde je dejstvovao sa desnog boka i koristio svoju brzinu kako bi ugrožavao protivničke odbrane.

Pošto sa Čelsijem ima ugovor hna još dve godine, Kristal Palas će morati da iskešira ozbiljniju sumu novca, a ovih dana govori se o 18.000.000 evra.

Paralelno s ovim poslom Čelsi će u januaru pokušati da unovči i dobru formu mladog Tamija Abrahama u Aston Vili i za njega je postavljena cena na oko 15.000.000 evra, a navodno je taj novac spreman da uplati Njukasl.

Iza ova dva posla krije se veliki Čelsijev plan, odnosno želja da se realizuje dolazni transfer Kaluma Vilsona iz Bornmuta. Sve glasnije se poslednjih sedmica govori o dolasku engleskog golgetera na Stamford Bridž, a posao bi navodno trebalo da bude realizovan na oko 30.000.000 evra, uprkos spekulacijama da bi mogao da ide na 40.000.000 evra.

To je, kada se sve sabere, suma koju bi Čelsi dobio prodajom Mozesa i Abrahama. 

Čelsi poslednjih godina ozbiljno kuburi s napadačima, pošto Alvaro Morata nije opravdao uloženi novac, dok Olivije Žiru ulazi u poslednjih šest meseci ugovora i verovatno s njim neće biti produžena saradnja. 

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar