Повратак Борусије на Источни фронт!

Најбољи играч Динама за 20. 000. 000 евра! Пронађена замена за евентуални одлазак Пулишића у Челси.

Фудбал 23.12.2018 | 09:00
Повратак Борусије на Источни фронт!
Источни фронт поново на вези. Умела је Борусија да погоди довођењем Роберта Левандовског, ЛукасаПишчека, Кубе Блажчиковског (Пољска), Хенриха Мхитаријана (Јерменија), није се, руку на срце прославила, са Андрејом Јармоленком, али је решила да опет нападне украјинско тржиште. Куца на врата кијевског Динама, поново тражећи његовог најбољег играча.

У питању је Виктор Циганков, 21-годишњи крилни везиста који игра сјајно ове сезоне, већ је дао 11 и наместо осам голова, што у Премијер лиги Украјине, што у Лиги Европе, усталио се у репрезентативном дресу, али за његову каријеру је боље да напусти шампионат чије је оквире, очигледном, премашио. Мада је постојао и контакт са Ромом, Борусија из Дортмунда се прва јавила кокретном понудом и пред Кијевљане ставила 20.000.000 евра.

Сад, да ли тај новац задовољава амбиције Динама тешко је проценити, међутим, украјински медији уверавају да клуб из главног града неће пристати на прву понуду и да ће Милионери морати додатно да завуку руку у џеп. Ако тако и буде у опасности је рекорд већ поменутог Јармоленка који је за 25.000.000 евра у августу 2017. постао најскупљи играч у истроји клуба.

„Тренер Хацкевич ми је саопштио да му се игра заснива на Циганкову и тражио је да Виктор остане у Кијеву до јуна“, предочио је Резо Чохонелидсе, генерални директор Динама, мада се чини да само диже цену најбољег играчу екипе и да је само питање кад ће овај у иностранство.

Евентуални долазак Виктора Циганкова директно је повезан за одласком Кристијана Пулишића. Челси је одавно означио репрезентативца Сједињених Америчких Држава метом за зимски прелазни рок, у оптицају је између 70.000.000 и 80.000.000 евра, а ако Муарицио Сари улови једну од својих великих жеља кристално је јасно да ће БВБ кренути у Кијев по реализацију посла.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар