Povratak Borusije na Istočni front!

Najbolji igrač Dinama za 20. 000. 000 evra! Pronađena zamena za eventualni odlazak Pulišića u Čelsi.

Fudbal 23.12.2018 | 09:00
Povratak Borusije na Istočni front!
Istočni front ponovo na vezi. Umela je Borusija da pogodi dovođenjem Roberta Levandovskog, LukasaPiščeka, Kube Blažčikovskog (Poljska), Henriha Mhitarijana (Jermenija), nije se, ruku na srce proslavila, sa Andrejom Jarmolenkom, ali je rešila da opet napadne ukrajinsko tržište. Kuca na vrata kijevskog Dinama, ponovo tražeći njegovog najboljeg igrača.

U pitanju je Viktor Cigankov, 21-godišnji krilni vezista koji igra sjajno ove sezone, već je dao 11 i namesto osam golova, što u Premijer ligi Ukrajine, što u Ligi Evrope, ustalio se u reprezentativnom dresu, ali za njegovu karijeru je bolje da napusti šampionat čije je okvire, očiglednom, premašio. Mada je postojao i kontakt sa Romom, Borusija iz Dortmunda se prva javila kokretnom ponudom i pred Kijevljane stavila 20.000.000 evra.

Sad, da li taj novac zadovoljava ambicije Dinama teško je proceniti, međutim, ukrajinski mediji uveravaju da klub iz glavnog grada neće pristati na prvu ponudu i da će Milioneri morati dodatno da zavuku ruku u džep. Ako tako i bude u opasnosti je rekord već pomenutog Jarmolenka koji je za 25.000.000 evra u avgustu 2017. postao najskuplji igrač u istroji kluba.

„Trener Hackevič mi je saopštio da mu se igra zasniva na Cigankovu i tražio je da Viktor ostane u Kijevu do juna“, predočio je Rezo Čohonelidse, generalni direktor Dinama, mada se čini da samo diže cenu najboljeg igraču ekipe i da je samo pitanje kad će ovaj u inostranstvo.

Eventualni dolazak Viktora Cigankova direktno je povezan za odlaskom Kristijana Pulišića. Čelsi je odavno označio reprezentativca Sjedinjenih Američkih Država metom za zimski prelazni rok, u opticaju je između 70.000.000 i 80.000.000 evra, a ako Muaricio Sari ulovi jednu od svojih velikih želja kristalno je jasno da će BVB krenuti u Kijev po realizaciju posla.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar