Медвјед појео 40 килограма дроге

Медвјед, касније назван Пабло Ескобар случајно је наишао на 40 кеса пуних дроге.  

Свијет 20.12.2018 | 20:36
Медвјед појео 40 килограма дроге
Чудно звучи, али ово се заправо догодило. Изгледа да нико не може појести толико кокаина и остати жив – чак ни црни медвјед од 80 килограма.

Медвед је био у уобичајеној шетњи кроз шуму у Националном парку Чатахучи Окони у децембру 1985. године у Кентакију, обављајући ствари које иначе увијек ради: гребање по дрвету и тражење хране за предстојећу тешку зиму.

Тако је Пабло сасвим случајно наишао на 40 пластичних кеса пуних најчистијег кокаина. Како је био гладан, појео је све до посљедње мрвице. Било је то 40 килограма опасног праха и несрећни меда је умро на лицу мјеста.

– На планети не постоји сисар који би то могао да преживи – објаснио је медицински истраживач грузијског Бироа за истраге.

Он је био задужен за истрагу након проналаска тијела медвједа који је лежао поред празних контејнера у средини шуме. Када је извршио обдукцију, потврдио је оно на шта се сумњало.

– Стомак је буквално до врха био испуњен кокаином – рекао је након отварања трупа. Животиња је претрпјела мучан крај.

– Церебрална хеморагија, респираторна инсуфицијенција, хипертермија, бубрежна инсуфицијенција, срчана инсуфицијенција, мождани удар. Нико не зна како је медвјед уоште успио да остане жив толико дуго да полиже буквално све из кеса – навео је истраживач.

О смрти медвиеда извештавали су сви велики часописи у Сједињеним Америчким Државама. На крају, то је било најчудније предозирање дрогом.

Како је дошло до овога? Како је овај несретни медвјед појео кокаин вриједан 15 милиона долара?

Међу првима који су објавили причу о медвједу који једе кокаин био је Њујорк тајмс 23. децембра 1985. Интересантно је да су мушкарци који су пронашли мртвог медвједа са испражњеним врећама, заправо пратили кријумчара дроге. 

У то вријеме су тражили кокаин за који су вјеровали да је нестао. Умјесто тога, пронашли су насмрт надрогираног медведа.

Медвјед, касније назван Пабло Ескобар случајно је наишао на 40 кеса пуних дроге. 

Ко је кријумчар?

Неколико мјесеци раније, тијело полицајца Ендруа Торнтона пронађено је у дворишту у Тенесију, заједно са кесама са 70 килограма колумбијског кокаина, око 4.000 долара у готовини, два пиштоља и ножем.

Упркос добром васпитању, Торнтон је одлучио да се окрене криминалу. Био је добро познат локалној полицији, и осумњичен да је био шеф криминалне организације означене као “Друштво”.

Био је један од 20 особа које су 1981. године ухапшене због велике крађе и трговине пиштољем, као и планирање увоза тона марихуане преко границе. Знало се да је Торнтон имао много контаката, међу њима можда и високе званичнике владе.

Дрогу бацио из авиона

Током једне од његових операција љета 1985. године овај осумњичени краљ дроге имао је проблем са моторима приватног авиона и био је присиљен да га напусти у ваздуху. Његова евакуација падобраном је била лоша. Како је касније потврђено, дио дроге коју је носио, бацио је у Национални парк и тако је заправо медвјед дошао до огромне количине кокаина.

Јадни медвјед постао је познат као највећи потрошач дроге у најважнијем ланцу кријумчарења у Америци. А након његове смрти, клупко је почело да се одмотава и кренула су хапшења.

Пабло Ескобар је и данас је медвед о којем се прича туристима и легенда која се преноси генерацијама.

(Блиц)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Какав америцки

20.12.2018 19:40

Какав америцки медвјед.Нас српски поједе 50 кила И ником ниста.У дроги смо ми непревазидјени.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПАТКА

20.12.2018 22:32

Ово ми лици на ону козу стоје појела 20 000 еура.

Name

Гуска

23.12.2018 15:53

Код нас су и медвједи и козе појеле 5 милијарди ....

Name

Ко Ка Ин

20.12.2018 21:27

Мени се цини да сам ја овога медједа негдје срео.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Изгледа да је јос неко узима...

21.12.2018 02:22

Хахqхаххахахахqхqхаха врхх

Name

Пабло

21.12.2018 06:48

Има један медвјед у РС-у, којем је 15 милиона народног новца тек предјело.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бели Србин

21.12.2018 08:32

Хахаха

Name

АурА

21.12.2018 15:19

Додик хахаха