Medvjed pojeo 40 kilograma droge

Medvjed, kasnije nazvan Pablo Eskobar slučajno je naišao na 40 kesa punih droge.  

Svijet 20.12.2018 | 20:36
Medvjed pojeo 40 kilograma droge
Čudno zvuči, ali ovo se zapravo dogodilo. Izgleda da niko ne može pojesti toliko kokaina i ostati živ – čak ni crni medvjed od 80 kilograma.

Medved je bio u uobičajenoj šetnji kroz šumu u Nacionalnom parku Čatahuči Okoni u decembru 1985. godine u Kentakiju, obavljajući stvari koje inače uvijek radi: grebanje po drvetu i traženje hrane za predstojeću tešku zimu.

Tako je Pablo sasvim slučajno naišao na 40 plastičnih kesa punih najčistijeg kokaina. Kako je bio gladan, pojeo je sve do posljednje mrvice. Bilo je to 40 kilograma opasnog praha i nesrećni meda je umro na licu mjesta.

– Na planeti ne postoji sisar koji bi to mogao da preživi – objasnio je medicinski istraživač gruzijskog Biroa za istrage.

On je bio zadužen za istragu nakon pronalaska tijela medvjeda koji je ležao pored praznih kontejnera u sredini šume. Kada je izvršio obdukciju, potvrdio je ono na šta se sumnjalo.

– Stomak je bukvalno do vrha bio ispunjen kokainom – rekao je nakon otvaranja trupa. Životinja je pretrpjela mučan kraj.

– Cerebralna hemoragija, respiratorna insuficijencija, hipertermija, bubrežna insuficijencija, srčana insuficijencija, moždani udar. Niko ne zna kako je medvjed uošte uspio da ostane živ toliko dugo da poliže bukvalno sve iz kesa – naveo je istraživač.

O smrti medvieda izveštavali su svi veliki časopisi u Sjedinjenim Američkim Državama. Na kraju, to je bilo najčudnije predoziranje drogom.

Kako je došlo do ovoga? Kako je ovaj nesretni medvjed pojeo kokain vrijedan 15 miliona dolara?

Među prvima koji su objavili priču o medvjedu koji jede kokain bio je Njujork tajms 23. decembra 1985. Interesantno je da su muškarci koji su pronašli mrtvog medvjeda sa ispražnjenim vrećama, zapravo pratili krijumčara droge. 

U to vrijeme su tražili kokain za koji su vjerovali da je nestao. Umjesto toga, pronašli su nasmrt nadrogiranog medveda.

Medvjed, kasnije nazvan Pablo Eskobar slučajno je naišao na 40 kesa punih droge. 

Ko je krijumčar?

Nekoliko mjeseci ranije, tijelo policajca Endrua Torntona pronađeno je u dvorištu u Tenesiju, zajedno sa kesama sa 70 kilograma kolumbijskog kokaina, oko 4.000 dolara u gotovini, dva pištolja i nožem.

Uprkos dobrom vaspitanju, Tornton je odlučio da se okrene kriminalu. Bio je dobro poznat lokalnoj policiji, i osumnjičen da je bio šef kriminalne organizacije označene kao “Društvo”.

Bio je jedan od 20 osoba koje su 1981. godine uhapšene zbog velike krađe i trgovine pištoljem, kao i planiranje uvoza tona marihuane preko granice. Znalo se da je Tornton imao mnogo kontakata, među njima možda i visoke zvaničnike vlade.

Drogu bacio iz aviona

Tokom jedne od njegovih operacija ljeta 1985. godine ovaj osumnjičeni kralj droge imao je problem sa motorima privatnog aviona i bio je prisiljen da ga napusti u vazduhu. Njegova evakuacija padobranom je bila loša. Kako je kasnije potvrđeno, dio droge koju je nosio, bacio je u Nacionalni park i tako je zapravo medvjed došao do ogromne količine kokaina.

Jadni medvjed postao je poznat kao najveći potrošač droge u najvažnijem lancu krijumčarenja u Americi. A nakon njegove smrti, klupko je počelo da se odmotava i krenula su hapšenja.

Pablo Eskobar je i danas je medved o kojem se priča turistima i legenda koja se prenosi generacijama.

(Blic)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Kakav americki

20.12.2018 20:40

Kakav americki medvjed.Nas srpski pojede 50 kila I nikom nista.U drogi smo mi neprevazidjeni.

ODGOVORITE
Name

PATKA

20.12.2018 23:32

Ovo mi lici na onu kozu stoje pojela 20 000 eura.

Name

Guska

23.12.2018 16:53

Kod nas su i medvjedi i koze pojele 5 milijardi ....

Name

Ko Ka In

20.12.2018 22:27

Meni se cini da sam ja ovoga medjeda negdje sreo.

ODGOVORITE
Name

Izgleda da je jos neko uzima...

21.12.2018 03:22

Hahqhahhahahahqhqhaha vrhh

Name

Pablo

21.12.2018 07:48

Ima jedan medvjed u RS-u, kojem je 15 miliona narodnog novca tek predjelo.

ODGOVORITE
Name

Beli Srbin

21.12.2018 09:32

Hahaha

Name

AurA

21.12.2018 16:19

Dodik hahaha