Има 20, а већ обара рекорде Бундеслиге!

Лука Јовић у просеку даје гол на сваких 88 минута у највећем рангу немачког фудбала!

Фудбал 22.12.2018 | 23:50
Има 20, а већ обара рекорде Бундеслиге!
Нема шта, Лука Јовић је прави хит Бундеслиге. Сигурно има и оних који испрате резултат Ајнтрахта не да виде да ли је Лука дао још неки гол, већ колико их је дао. На гостовању Мајнцу - два комада за полувреме. Довољно да поново усмери светла позорнице на себе и избије на деобу првог места листе стрелаца са Паком Алкасером из Борусије Дортмунд.

Статистичари из Опте су израчунали да Јовић даје гол на сваких 88 минута проведених на терену у Бундеслиги. То је најбољи однос датих голова и потрошеног времена у историји Бундеслиге, ако се гледају играчи који су одиграли барем 20 мечева у најјачем рангу немачког фудбала.

Импресивно. Права је машина, како су га људи из Опте и назвали.

Ове сезоне је у Бундеслиги дао 12 погодака. Мало мање од половине његових удараца иде у оквир гола, али сваки трећи шут уђе у мрежу. Дакле, када погоди, ту нема спаса.

Заиста је Јовић напредовао до драстичних размера. Најбоље је то да упоредимо са његовим учинцима у ранијим сезонама. Рецимо, у последњој сезони у Звезди је дао пет голова (2015/2016). У наредној ниједан у Бенфики. Касније два за Бенфику ИИ. Потом опет нула. Па два за Бенфику ИИ у сезони 2016/2017. Ма, ко би могао да очекује да ће овако експлодирати у Ајнтрахту?!

Прошле сезоне је у Бундеслиги на 22 меча дао осам погодака. Сада 12 голова на 14 утакмица за приближно исти број минута као целе прошле сезоне. Метеорски успон. Исти такав и успех. Нема тог скаута врхунских клубова да га нема у нотесу. Већ су се помињали великани попут Бајерна, Барселоне, Дортмунда...

Додајмо да Јовић и даље има 20 година. Рођендан му је у недељу. Поклони му нису потребни, сам их је себи даровао. 

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар