Ima 20, a već obara rekorde Bundeslige!

Luka Jović u proseku daje gol na svakih 88 minuta u najvećem rangu nemačkog fudbala!

Fudbal 22.12.2018 | 23:50
Ima 20, a već obara rekorde Bundeslige!
Nema šta, Luka Jović je pravi hit Bundeslige. Sigurno ima i onih koji isprate rezultat Ajntrahta ne da vide da li je Luka dao još neki gol, već koliko ih je dao. Na gostovanju Majncu - dva komada za poluvreme. Dovoljno da ponovo usmeri svetla pozornice na sebe i izbije na deobu prvog mesta liste strelaca sa Pakom Alkaserom iz Borusije Dortmund.

Statističari iz Opte su izračunali da Jović daje gol na svakih 88 minuta provedenih na terenu u Bundesligi. To je najbolji odnos datih golova i potrošenog vremena u istoriji Bundeslige, ako se gledaju igrači koji su odigrali barem 20 mečeva u najjačem rangu nemačkog fudbala.

Impresivno. Prava je mašina, kako su ga ljudi iz Opte i nazvali.

Ove sezone je u Bundesligi dao 12 pogodaka. Malo manje od polovine njegovih udaraca ide u okvir gola, ali svaki treći šut uđe u mrežu. Dakle, kada pogodi, tu nema spasa.

Zaista je Jović napredovao do drastičnih razmera. Najbolje je to da uporedimo sa njegovim učincima u ranijim sezonama. Recimo, u poslednjoj sezoni u Zvezdi je dao pet golova (2015/2016). U narednoj nijedan u Benfiki. Kasnije dva za Benfiku II. Potom opet nula. Pa dva za Benfiku II u sezoni 2016/2017. Ma, ko bi mogao da očekuje da će ovako eksplodirati u Ajntrahtu?!

Prošle sezone je u Bundesligi na 22 meča dao osam pogodaka. Sada 12 golova na 14 utakmica za približno isti broj minuta kao cele prošle sezone. Meteorski uspon. Isti takav i uspeh. Nema tog skauta vrhunskih klubova da ga nema u notesu. Već su se pominjali velikani poput Bajerna, Barselone, Dortmunda...

Dodajmo da Jović i dalje ima 20 godina. Rođendan mu je u nedelju. Pokloni mu nisu potrebni, sam ih je sebi darovao. 

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar