Статус Звездиних странаца...

Вето на Марина, Бен иде ако неко плати више од 3. 000. 000, остају Боаћи и Ебисилио. . .  На излазним вратима штопер из Гане, тражи се решење за Кафуа.

Фудбал 25.12.2018 | 00:00
Статус Звездиних странаца...
Семодрица странаца на списку регистрованих играча. А имали сте прилику да читате како руководство Црвене звезде због мањег броја утакмица током пролећа у односу на јесењу сезону, нема у плану довођење нових легионара, пошто би то значило гомилање кадра. Зато се вуку потези који би требало да имају за циљ прављење места у свлачионици за играче који су имали скромнију минутажу током првог дела сезоне, а у таквим околностима поставља се питање шта ће бити са онима који поседују страни пасош.

За Делије, ипак, нема зиме, јер нико од носилаца игре није планиран да напусти Маракану. О томе извештава Спортски журнал у ауторском тексту, истичући да Марко Марин сигуно остаје у клубу. Уосталом, тек је дошао, пред крај летњег прелазног рока, уговор му важи до јуна 2020, сам је изјавио како би помогао црвено-белима у још једном походу на Европу, због чега је руководство ставило вето на одлазак бившег репрезентативца Немачке. Одлука је да Марин буде један од ослонаца тима од којег се током пролећа очекује потврда доминације у Србији и затим, на лето, уз још нека појачања, покушај да се кроз квалификације стигне до групне фазе.

Од странаца сигурно остаје и Ричмонд Боаћи. Бар до лета, кад ће понуде за нападача из Гане поново бити разматране. Он у протеклих неколико месеци није играо редовно, кубурио је са повредом, али Звезда, руку на срце, не сме себи да дозволи луксуз да остане без таквог голгетера, па се очекује да, кад прође комплетне припреме под палицом Владана Милојевића, представља важан састојак игри актуелног првака.

Нема дилеме и да ће Милош Дегенек у 2019. носити дрес Црвене звезде. Тим пре што је прошло само шест месеци од доласка из Јапана и што је аустралијски репрезентативац постао фактор сигурности у одбрани. Поговото што му уговор важи до лета 2021, па ни клуб, ни играч не разматрају опцију скоријег растанка. Под сличан статус може да се подведе и Лоренцо Ебисилио, с тим да је допринос холандског везисте био знатно мањи и од њега се тек очекује да покаже због чега је доведен, али нема сумње да и некадашњи члан Ајакса и кипарског АПОЕЛ-а остаје у клубу.

А одлази, са великом сигурношћу се може рећи, Рашид Самуила. Штопер из Гане, показало се, није квалитет за Црвену звезду и на Маракани ће му током зиме помоћи да пронађе нову средину, јер за њега, чак ни у ротацијама, више нема места. Струка не рачуна ни на Џонатана Кафу, с том разликом што је бразилски крилни везиста на позајмици из Бордоа до краја сезоне и не може тек тако да се реши његов статус. Опет, не игра, у интересу му је да пронађе средину у којој ће имати значајнију минутажу. Зато се воде разговори на тему превременог растанка, а ако они уроде плодом из словачког Спартака из Трнаве био би повучен Ерик Јирка, иако је првобитан план био да дође на лето.

Највећа енигма у садашњем Звездином тиму, бар кад је о странцима реч, јесте Ел Фарду Бен. Најбољи клупски стрелац током јесени (17 голова) је већ годину дана у Београду и можда код њега постоји фактор засићења, можда жели нови изазов. Наводно је, Журнал пише, интересантан клубовима из Саудијске Арабије, Катара из Кине, где је платежна моћ далеко већа него у Србији... Е, сад: не пита се само шпиц са Коморских Острва. Има нешто и до Звездиног става, а он гласи да се неће разматрати ниједна понуда испод 3.000.0000 евра. Штавише, у клубу се надају да за бившег члана Олимпијакоса, који је оживео каријеру под палицом Владана Милојевића, могу да добију новац сличан оном кад су летос продали Александра Пешића у Ал Итихад за 4.200.000 евра.

Ако неко процени да толико вреди...

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар спорт

Коментари / 0

Оставите коментар