Status Zvezdinih stranaca...

Veto na Marina, Ben ide ako neko plati više od 3. 000. 000, ostaju Boaći i Ebisilio. . .  Na izlaznim vratima štoper iz Gane, traži se rešenje za Kafua.

Fudbal 25.12.2018 | 00:00
Status Zvezdinih stranaca...
Semodrica stranaca na spisku registrovanih igrača. A imali ste priliku da čitate kako rukovodstvo Crvene zvezde zbog manjeg broja utakmica tokom proleća u odnosu na jesenju sezonu, nema u planu dovođenje novih legionara, pošto bi to značilo gomilanje kadra. Zato se vuku potezi koji bi trebalo da imaju za cilj pravljenje mesta u svlačionici za igrače koji su imali skromniju minutažu tokom prvog dela sezone, a u takvim okolnostima postavlja se pitanje šta će biti sa onima koji poseduju strani pasoš.

Za Delije, ipak, nema zime, jer niko od nosilaca igre nije planiran da napusti Marakanu. O tome izveštava Sportski žurnal u autorskom tekstu, ističući da Marko Marin siguno ostaje u klubu. Uostalom, tek je došao, pred kraj letnjeg prelaznog roka, ugovor mu važi do juna 2020, sam je izjavio kako bi pomogao crveno-belima u još jednom pohodu na Evropu, zbog čega je rukovodstvo stavilo veto na odlazak bivšeg reprezentativca Nemačke. Odluka je da Marin bude jedan od oslonaca tima od kojeg se tokom proleća očekuje potvrda dominacije u Srbiji i zatim, na leto, uz još neka pojačanja, pokušaj da se kroz kvalifikacije stigne do grupne faze.

Od stranaca sigurno ostaje i Ričmond Boaći. Bar do leta, kad će ponude za napadača iz Gane ponovo biti razmatrane. On u proteklih nekoliko meseci nije igrao redovno, kuburio je sa povredom, ali Zvezda, ruku na srce, ne sme sebi da dozvoli luksuz da ostane bez takvog golgetera, pa se očekuje da, kad prođe kompletne pripreme pod palicom Vladana Milojevića, predstavlja važan sastojak igri aktuelnog prvaka.

Nema dileme i da će Miloš Degenek u 2019. nositi dres Crvene zvezde. Tim pre što je prošlo samo šest meseci od dolaska iz Japana i što je australijski reprezentativac postao faktor sigurnosti u odbrani. Pogovoto što mu ugovor važi do leta 2021, pa ni klub, ni igrač ne razmatraju opciju skorijeg rastanka. Pod sličan status može da se podvede i Lorenco Ebisilio, s tim da je doprinos holandskog veziste bio znatno manji i od njega se tek očekuje da pokaže zbog čega je doveden, ali nema sumnje da i nekadašnji član Ajaksa i kiparskog APOEL-a ostaje u klubu.

A odlazi, sa velikom sigurnošću se može reći, Rašid Samuila. Štoper iz Gane, pokazalo se, nije kvalitet za Crvenu zvezdu i na Marakani će mu tokom zime pomoći da pronađe novu sredinu, jer za njega, čak ni u rotacijama, više nema mesta. Struka ne računa ni na Džonatana Kafu, s tom razlikom što je brazilski krilni vezista na pozajmici iz Bordoa do kraja sezone i ne može tek tako da se reši njegov status. Opet, ne igra, u interesu mu je da pronađe sredinu u kojoj će imati značajniju minutažu. Zato se vode razgovori na temu prevremenog rastanka, a ako oni urode plodom iz slovačkog Spartaka iz Trnave bio bi povučen Erik Jirka, iako je prvobitan plan bio da dođe na leto.

Najveća enigma u sadašnjem Zvezdinom timu, bar kad je o strancima reč, jeste El Fardu Ben. Najbolji klupski strelac tokom jeseni (17 golova) je već godinu dana u Beogradu i možda kod njega postoji faktor zasićenja, možda želi novi izazov. Navodno je, Žurnal piše, interesantan klubovima iz Saudijske Arabije, Katara iz Kine, gde je platežna moć daleko veća nego u Srbiji... E, sad: ne pita se samo špic sa Komorskih Ostrva. Ima nešto i do Zvezdinog stava, a on glasi da se neće razmatrati nijedna ponuda ispod 3.000.0000 evra. Štaviše, u klubu se nadaju da za bivšeg člana Olimpijakosa, koji je oživeo karijeru pod palicom Vladana Milojevića, mogu da dobiju novac sličan onom kad su letos prodali Aleksandra Pešića u Al Itihad za 4.200.000 evra.

Ako neko proceni da toliko vredi...

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star sport

Komentari / 0

Ostavite komentar