Брат Лејле Бегић: Људи, пустите нас

Само Лејла зна колико је све то болно и како ово све преживјети. Јаки смо сви због Лејле, каже млађи брат
 

Босна и Херцеговина 20.12.2018 | 18:48
Брат Лејле Бегић: Људи, пустите нас
Туга и тишина никад неће престати у кући породице Бегић у цазинском насељу Скокови. У тој кући данас живи Лејла Бегић, мајка Ахмира, Нејле и Ајлана, које је отац Адмир Совић убио прије седам дана, а потом се објесио. Репортери „Дневног аваза“ били су у посјети породици Бегић. Изнад врата куће осмртница с именима дјеце. У кући смо затекли Мерсудина Бегића, Лејлиног млађег брата. Лејла је јуче ујутро пребачена у болницу, гдје ће остати на лијечењу.

Био у Сарајеву

Ово је први пут од трагедије која је потресла регион да неко из Лејлине породице говори за медије. Мерсудин је одлучио проговорити, јер, како каже, лудило по друштвеним мрежама жели зауставити и на тај начин помоћи својој сестри, али и другим члановима породице. Кобне ноћи, он је био у Сарајеву када му је јављено шта се догодило.

- Одмах сам кренуо. Нихад је био ту с Лејлом, у двије-три минуте разлике дошли су до куће - почиње причу за наш лист Мерсудин Бегић, док му се очи пуне сузама.

У кући спавају Мерсудинова дјеца.

- Имам двоје дјеце. Она (Лејла, оп. а.) њих кад види, ту је крај. Долази до губљења. Тешко јој је, разумијем. И мени је најтеже када их Лејла види... – наставља млађи Лејлин брати.



Вријеђају га бројни лажни и неистинити коментари о његовој сестри на друштвеним мрежама. Свакодневно чује неке дезинформације о својој сестри. Одлучио је угасити све профиле.

- Све су то приче рекла-казала. Овај нешто измисли, други дода, трећи... Оде то далеко. Људи не разумију да ће то доћи до нас и да поред трагедије која нас је погодила морамо још те гадости слушати и читати – каже Мерсудин.

Није му, каже, јасно како неко у било чему може тражити рационално објашњење за оно што се догодило његовим сестрићима.

- Данас је најлакше направити профил и правити се паметан. Задирати у нечији живот, мијешати се. И свако може коментирати како год и шта год жели. Сада да ја нешто гањам правду, да идем да тражим ко је и шта писао, нема смисла. Само себи стварам додатни притисак на сву бол која је задесила нашу породицу – додаје он.

Даље каже да је најбитније да он и старији брат Нихад буду снага њиховој сестри Лејли, али и родитељима који пролазе кроз пакао.

Морамо бити јаки

- Бијемо своје битке. Људи, пустите нас! Једноставно, свима нам је тешко. И свакој нормалној особи то није било једноставно ни читати. И када очекујеш саосјећање од друштва, неку подршку, људи те нападају. Нападају моју сестру. Само она зна колико је све то болно и како ово све преживјети. Ја сада не могу да се затворим када им требам свима више него икад - прича Мерсудин, који ради у Сарајеву, али је због породичне трагедије до даљњег уз породицу.

Питамо га како је Лејла.

- Најбитније је сада да будемо у сваком тренутку уз њу. Јаки смо сви због ње. Трудимо се да јој окренемо причу, да мало скрене мисли, иако ни ми нисмо свјесни и у шоку смо. Нико од нас не вјерује да се то догодило - додаје Мерсудин Бегић.

Порука коментаторима на Фацебооку

- Људи, овим путем вас молим да мојој сестри и нашој породици не досипате со на рану. Не требају нам коментари. Ко је имало свјестан, ко имало има мозга, зна да то што се пише и прича није у реду. Ово се могло било коме и било гдје догодити. Нико не зна каква је чија ситуација – поручио је на крају Месрудин Бегић.

Препорука љекара

Љекари Кантоналне болнице „Др. Ирфан Љубијанкић“ у Бихаћу препоручили су породици да Лејла буде збринута на Одјелу психијатрије због тешког стања и свакодневних емотивних сломова.

Најмлађа сестра Илхана има 17 година. Не иде у школу. Стално је уз своју породицу

Извор: Дневни аваз

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Ратко

20.12.2018 19:57

Ово је цовек рекао бас из дусе. Дозивео сам "мали" проблем у породици, нецете веровати ста је све "надувано".Понекад се запитам да ли је вецина људског рода злобна?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јаца

20.12.2018 21:01

Да бог саћува дасе ником не деси велика трагедија за породицу туга и жалост Моје искрено саучешће породици

Name

куку нама са нама

20.12.2018 21:16

Слажем се..јер ми живимо туђе животе и то нас "храни"..Међутим,занима ме једна чињеница...како нигдје није објављена слика те ..жене..немам права давати јој било који атрибут,јер незнам стварну суштину проблема..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дундо Мароје

20.12.2018 21:33

Не дај Боже никад никоме! Страшно! Тешко је наћи прикладане ријечи за овако нешто! То здрав разум не поима! Нема брата док не роди мајка! Момци свака Вам част, чувајте и помозите сестри њој јр најтеже! Само Бог драги нека Вас сачува, сабур нека Вам да снагу да барем мало ублажити бол! Тешко брате и помислити на тај злочин! Душе драге, нека им драги Аллах подари вјечни рахмет!

ОДГОВОРИТЕ
Name

залосно

20.12.2018 22:19

Сваки коментар је сувишан,момак је све рекао јасно у каквој се ситуацији породица налази,зато бар мало поштовања према њиховој боли,тако се прави брат и треба да понаша према својој сестри.Испостујмо их!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

21.12.2018 13:31

Само малоумни могу коментарисат у оваквом слуцају.које крив више није битно.тузно је и жалосно што су се 3 млада живота ил 3 мала андјела завршила на нај гори могуци нацин и то од нај родјенијег.ста су они криви.засто увјек дјеца испастају