Битадзе позајмљен Будућности!

Талентовани грузијски центар носиће плави дрес евролигаша из Подгорице до пролећа 2019. године.  Будућност званично довела Битадзеа и послала Николића у Мегу.  Досадашњи кошаркаш Мега Бемакса, Гога Битадзе, и званично је прешао у подгоричку Будућност, а уместо њега у Мегу прешао је Зоран Николић.

Кошарка 21.12.2018 | 11:30
Битадзе позајмљен Будућности!
Мега је препустила Битадзеа Подгоричанима, који бележи фантастичне партије у АБА лиги, како би могао своје способности да покаже на вишем нивоу, у Евролиги.

Битадзе је био најбољи играч Меге ове сезоне са 20,2 поена, 7,9 скокова и 2,5 блокада просечно по утакмици.

Талентовани црногорски центар Зоран Николић, стар 22 године и висок 212. центиметара, запутио се на другу страну у овој "размени", па ће он, барем до краја сезоне, представљати Мегу. 

Николић је прошле сезоне играо много више него ове, које никако није успевао да се наметне тренеру екипе Александру Џикићу. 

Битадзеов деби у Будућности очекује се у понедељак на гостовању против Крке у Новом Месту, док Николића деби највероватније очекује у суботу на домаћем паркету против Игокее.

Скор 8-3 у АБА лиги и 3-10 у Евролиги није по мери челника Будућности, који су због тога, али и услед бројних повреда, одлучили да појачају екипу на центарским позицијама.

Плави дрес обући ће центар Мега Бемаxа и репрезентације Грузије Гога Битадзе (19 година, 211 цм)!

Ову информацију је у четвртак ујутру објавио портал "Цафе дел Монтенегро", а агент Мишко Ражнатовић на Тwиттеру је касније индиректно потврдио да се "нешто кува"...

...па затим и потврдио трансфер!

Како је саопштила Мега на свом сајту, реч је о позајмици до краја АБА лиге 2018/19 (што практично значи и до краја Евролиге), тако да би Битадзе могао опет да заигра за Мегу у Суперлиги Србије.

Младом центру ово је друга сезона у сениорској АБА лиги, а тренутно је међу њеним најистакнутијим појединцима, са индексом корисности 24,6 по утакмици.

Испред њега су по статистици само Драган Апић из ФМП и Лука Божић из Задра.

Битадзе у просеку бележи 20 поена, осам скокова и 2,5 блокада, а партијама у оквиру квалификација за Светски куп 2019. такође је потврдио да израста у квалитетног европског, потенцијално и НБА играча.

Ове сезоне почео је чешће да шутира са дистанце, па постиже безмало тројку по утакмици, уз 41,7 одсто прецизности.

У АБА лиги је до петка могућ прелазак играча из клуба у клуб, с обзиром на то да је мини прелазни рок, као и сваке године, убачен у периоду између краја првог и почетка другог "круга" такмичења.

Мега је са скором 7-4 словила као кандидат за плеј-оф, али одлазак Битадзеа биће огроман хендикеп за млади и перспективни састав Дејана Милојевића, без обзира на то што из Будућности као замена стиже Зоран Николић.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар