Bitadze pozajmljen Budućnosti!

Talentovani gruzijski centar nosiće plavi dres evroligaša iz Podgorice do proleća 2019. godine.  Budućnost zvanično dovela Bitadzea i poslala Nikolića u Megu.  Dosadašnji košarkaš Mega Bemaksa, Goga Bitadze, i zvanično je prešao u podgoričku Budućnost, a umesto njega u Megu prešao je Zoran Nikolić.

Košarka 21.12.2018 | 11:30
Bitadze pozajmljen Budućnosti!
Mega je prepustila Bitadzea Podgoričanima, koji beleži fantastične partije u ABA ligi, kako bi mogao svoje sposobnosti da pokaže na višem nivou, u Evroligi.

Bitadze je bio najbolji igrač Mege ove sezone sa 20,2 poena, 7,9 skokova i 2,5 blokada prosečno po utakmici.

Talentovani crnogorski centar Zoran Nikolić, star 22 godine i visok 212. centimetara, zaputio se na drugu stranu u ovoj "razmeni", pa će on, barem do kraja sezone, predstavljati Megu. 

Nikolić je prošle sezone igrao mnogo više nego ove, koje nikako nije uspevao da se nametne treneru ekipe Aleksandru Džikiću. 

Bitadzeov debi u Budućnosti očekuje se u ponedeljak na gostovanju protiv Krke u Novom Mestu, dok Nikolića debi najverovatnije očekuje u subotu na domaćem parketu protiv Igokee.

Skor 8-3 u ABA ligi i 3-10 u Evroligi nije po meri čelnika Budućnosti, koji su zbog toga, ali i usled brojnih povreda, odlučili da pojačaju ekipu na centarskim pozicijama.

Plavi dres obući će centar Mega Bemaxa i reprezentacije Gruzije Goga Bitadze (19 godina, 211 cm)!

Ovu informaciju je u četvrtak ujutru objavio portal "Cafe del Montenegro", a agent Miško Ražnatović na Twitteru je kasnije indirektno potvrdio da se "nešto kuva"...

...pa zatim i potvrdio transfer!

Kako je saopštila Mega na svom sajtu, reč je o pozajmici do kraja ABA lige 2018/19 (što praktično znači i do kraja Evrolige), tako da bi Bitadze mogao opet da zaigra za Megu u Superligi Srbije.

Mladom centru ovo je druga sezona u seniorskoj ABA ligi, a trenutno je među njenim najistaknutijim pojedincima, sa indeksom korisnosti 24,6 po utakmici.

Ispred njega su po statistici samo Dragan Apić iz FMP i Luka Božić iz Zadra.

Bitadze u proseku beleži 20 poena, osam skokova i 2,5 blokada, a partijama u okviru kvalifikacija za Svetski kup 2019. takođe je potvrdio da izrasta u kvalitetnog evropskog, potencijalno i NBA igrača.

Ove sezone počeo je češće da šutira sa distance, pa postiže bezmalo trojku po utakmici, uz 41,7 odsto preciznosti.

U ABA ligi je do petka moguć prelazak igrača iz kluba u klub, s obzirom na to da je mini prelazni rok, kao i svake godine, ubačen u periodu između kraja prvog i početka drugog "kruga" takmičenja.

Mega je sa skorom 7-4 slovila kao kandidat za plej-of, ali odlazak Bitadzea biće ogroman hendikep za mladi i perspektivni sastav Dejana Milojevića, bez obzira na to što iz Budućnosti kao zamena stiže Zoran Nikolić.

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar