Атлетико негира трансфер Ернандеса у Бајерн!

Фудбалски клуб Атлетико Мадрид, негирао је да ће његов одбрамбени играч, Лукас Ернандес, прећи у Бајерн из Минхена у јануарском прелазном року.  "Бомба" која је подигла Ванду: Нема договора! Марка тврди да су три стране већ све договориле и да ће Лукас Ернандез већ од јануара постати играч Бајерна за 85 милиона евра. Атлетико јавно поручио: "Нема договора"!

Фудбал 20.12.2018 | 20:50
Атлетико негира трансфер Ернандеса у Бајерн!
Шпанска Марка пренела је да је Бајерн пристао да плати 85 милиона евра обештећења за француског фудбалера, како би почетком године прешао у Минхен.

Атлетико је саопштио да није постигнут никакав договор и да је Лукас рекао да нема намеру да напусти клуб.

"После приче коју је објавила Марка о наводном договору Бајерна и нашег играча Лукаса Ернандеса, према коме ће немачки клуб активирати откупну клаузулу уговора у јануарском прелазном року, Атлетико негира било какав договор са Бајерном из Минхена и намеру играча да напусти клуб", наводи се у саопштењу. 

У саопштењу се додаје да је због одличног односа два клуба, Бајерн негирао наводе медија током разговора челника клубова. 

Лукас (22) је прошао младе селекције Атлетика, а за први клуб дебитовао је 2014. Он је прошлог лета продужио уговор са Атлетиком до 2024. године. 

Са репрезентацијом Француске освојио је Светско првенство у Русији овог лета.

Шпанска Марка "запалила" је фудбалску јавност, пре свега навијаче мадридског Атлетика и минхенског Бајерна, информацијом да су Баварци спремни да већ у јануару активирају клаузулу од 85 милиона евра и да ангажује француског репрезентативца Лукаса Ернандеза.

Утицајни мадридски лист наводи да је Бајерн спреман да активира поменуту откупну клаузулу за поузданог левог бека, што би га учинило убедљиво најскупље плаћеним играчем минхенског клуба икада.

Рекорд је иначе још један Француз - Корентин Толисо, који је из Лиона дошао у Минхен за 41 милион евра.

Баварски гигант направио је заокрет у пословању и спреман је да уложи велики новац у појачања тима, па је кренуо од Ернандеза са којим је утаначио четворогодишњи уговор.

Али, цела прича има и другу страну медаље. Атлетико је оштро демантовао писање Марке.

"После приче коју је објавила Марка о наводном договору Бајерна и нашег играча Лукаса Ернандеса, према којем ће немачки клуб активирати откупну клаузулу уговора у јануарском прелазном року, Атлетико негира било какав договор са Бајерном и намеру играча да напусти клуб", наводи се у саопштењу и подсећа на пријатељске односе са Баварцима.

Ернандез (22) је дете Атлетика, пет сезона игра за прву екипу, а са репрезентацијом Француске летос је био првак света на Мундијалу у Русији.

Ернандез је рођен у Марсеју, али је фудбалом почео да се бави у Мадриду. Прве кораке је научио у малом клубу Рајо Махадохонда, да би са 11 година прешао у Атлетикову школу. Прошле сезоне одиграо је Ла Лиги 27 утакмица за "јорганџије".

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар