Atletiko negira transfer Ernandesa u Bajern!

Fudbalski klub Atletiko Madrid, negirao je da će njegov odbrambeni igrač, Lukas Ernandes, preći u Bajern iz Minhena u januarskom prelaznom roku.  "Bomba" koja je podigla Vandu: Nema dogovora! Marka tvrdi da su tri strane već sve dogovorile i da će Lukas Ernandez već od januara postati igrač Bajerna za 85 miliona evra. Atletiko javno poručio: "Nema dogovora"!

Fudbal 20.12.2018 | 20:50
Atletiko negira transfer Ernandesa u Bajern!
Španska Marka prenela je da je Bajern pristao da plati 85 miliona evra obeštećenja za francuskog fudbalera, kako bi početkom godine prešao u Minhen.

Atletiko je saopštio da nije postignut nikakav dogovor i da je Lukas rekao da nema nameru da napusti klub.

"Posle priče koju je objavila Marka o navodnom dogovoru Bajerna i našeg igrača Lukasa Ernandesa, prema kome će nemački klub aktivirati otkupnu klauzulu ugovora u januarskom prelaznom roku, Atletiko negira bilo kakav dogovor sa Bajernom iz Minhena i nameru igrača da napusti klub", navodi se u saopštenju. 

U saopštenju se dodaje da je zbog odličnog odnosa dva kluba, Bajern negirao navode medija tokom razgovora čelnika klubova. 

Lukas (22) je prošao mlade selekcije Atletika, a za prvi klub debitovao je 2014. On je prošlog leta produžio ugovor sa Atletikom do 2024. godine. 

Sa reprezentacijom Francuske osvojio je Svetsko prvenstvo u Rusiji ovog leta.

Španska Marka "zapalila" je fudbalsku javnost, pre svega navijače madridskog Atletika i minhenskog Bajerna, informacijom da su Bavarci spremni da već u januaru aktiviraju klauzulu od 85 miliona evra i da angažuje francuskog reprezentativca Lukasa Ernandeza.

Uticajni madridski list navodi da je Bajern spreman da aktivira pomenutu otkupnu klauzulu za pouzdanog levog beka, što bi ga učinilo ubedljivo najskuplje plaćenim igračem minhenskog kluba ikada.

Rekord je inače još jedan Francuz - Korentin Toliso, koji je iz Liona došao u Minhen za 41 milion evra.

Bavarski gigant napravio je zaokret u poslovanju i spreman je da uloži veliki novac u pojačanja tima, pa je krenuo od Ernandeza sa kojim je utanačio četvorogodišnji ugovor.

Ali, cela priča ima i drugu stranu medalje. Atletiko je oštro demantovao pisanje Marke.

"Posle priče koju je objavila Marka o navodnom dogovoru Bajerna i našeg igrača Lukasa Ernandesa, prema kojem će nemački klub aktivirati otkupnu klauzulu ugovora u januarskom prelaznom roku, Atletiko negira bilo kakav dogovor sa Bajernom i nameru igrača da napusti klub", navodi se u saopštenju i podseća na prijateljske odnose sa Bavarcima.

Ernandez (22) je dete Atletika, pet sezona igra za prvu ekipu, a sa reprezentacijom Francuske letos je bio prvak sveta na Mundijalu u Rusiji.

Ernandez je rođen u Marseju, ali je fudbalom počeo da se bavi u Madridu. Prve korake je naučio u malom klubu Rajo Mahadohonda, da bi sa 11 godina prešao u Atletikovu školu. Prošle sezone odigrao je La Ligi 27 utakmica za "jorgandžije".

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar