Додик јури у директан сукоб са НАТО

Неспорно је да Милорад Додик има негативне политичке ставове о уласку БиХ у НАТО; Његово дјеловање је, без обзира на његове ставове, несхватљиво, јер се Додик налази на позицији предсједавајућег Предсједништва БиХ и требало би да ради у интересу државе којој је на челу, а не и против ње и против њених ентитета.

Босна и Херцеговина 20.12.2018 | 16:39
Додик јури у директан сукоб са НАТО
Иако се Додик стално покушава представити као неко на коме ће се поломити БиХ, то је опсјена; Наноси он, истина, одређену штету БиХ, али највећу чини ентитету из којег је и изабран у Предсједништво БиХ: Додик Републику Српску, заједно са њеним новим руководством, води у директну конфронтацију са НАТО/САД - свјесно, јавно, чак и насилно опструишући прихватање активације МАП-а, о чему је Алијанса донијела одлуку 05. децембра ове године.

То је једина извјесна посљедица његовог (њиховог) дјеловања, све остало је тек празна прича!

Одлука НАТО је одговор на захтјев БиХ, њеног Предсједништва, поднесен још 2009. године.

"Са великим задовољством Вас подсјећам на успјешан састанак у НАЦ+БиХ формату посвећеном спровођењу Индивидуалног партнерског акционог плана (ИПАП), одржаном 11. марта 2009. године. Још једном смо потврдили нашу преданост вриједностима Алијансе, као и нашу вољу да останемо проактиван, видљив и поуздан партнер који дијели терет данашњих изазова. Изнад свега, подвукли смо нашу жељу да постанемо пуноправна чланица НАТО, што је од стратешке важности за Босну и Херцеговину", наводи се на почетку писма које је потписао тадашњи предсједавајући Предсједништва БиХ Небојша Радмановић.

У писму се још наводи: ”Даљи напредак према чланству у НАТО је круцијално важан за Босну и Херцеговину. Такођер, требао би послужити промоцији НАТО стратешких циљева и допринијети безбједности и стабилности цијелог еуроатлантског простора и нарочито региона Југоисточне Европе”!

Радмановић данас има другачије ставове, али то не мијења на чињеници да је захтјев, који је потписао у име Предсједништва БиХ, 2009. године, и даље на снази и има статус државне обавезе.

2.
МАП је државна обавеза, формирана на бази захтјева Предсједништва БиХ (2009. године), те је, самим тим, међународна обавеза коју је прихватила и Република Српска.

3.
Режим из РС сада покушава избјећи ту обавезу, издизањем воље ентитета изнад обавезе државе, коју су, између осталог, и припадници тог истог Режима створили својим директним пристанком, кроз одлуке Предсједништва БиХ.

4.
Ма колико се инсистирало на томе, оркестрираном, неријетко и хистеричном кампањом, под Режимском диригентском палицом, то је неприродна ситуација, неприхватљива за било коју државу, што као државног партнера препознаје БиХ.

Посебно је то неприхватљиво за НАТО/САД, па је нејасно на основу чега Режим гради илузију да ће из судара, који сам изазива, изаћи без тешких оштећења?!

5.
Јер, то што ради Додик&цо јесте илузија, врло опасна по оне које, “добро уштиманим” изборима, представљају; Као што су опасне и директне пријетње свима оним који не буду слиједили њихов слијепи пут!

Иде се тако далеко да се, индиректно, пријети Законима, који нису још ни усвојени, што је политичко насиље без преседана.

Тако је из кабинета Жељке Цвијановић одапета стријела ка српским члановима члановима Комисије за НАТО интеграције, те се ниједан није усудио појавити на састанку тог тијела, одржаном 20.11.о.г.



Страх је толики да су поједини чланови Комисије српске националности "нестали без трага" како не би присуствовали сједници.

Епилог је да је Комисија све материјале, потребне за прихватање активације, прослиједила Савјету министара.

6.
Наведени приступ је још једна, потпуно бесмислена и ником потребна, сурова авантура, која ће, у најмањем, довести до даљег изоловања Републике Српске; Сасвим реално и до много горих ствари по РС и њене грађане.

Одлазак Дениса Звиздића, предсједавајућег Савјета министара БиХ (у техничком мандату) у Брисел, на састанак челника Западног Балкана, а не Додика, актуелног предсједавајућег Предсједништва БиХ (и друга два члана тог тијела), јасна је порука управо Додику.

Услиједиће и друге, још јасније!

7.
Потребно је, зато, да Режим објасни како мисли спријечити негативне консеквенце својих авантуристичких одлука и на који начин ће ублажити или поништити њихово штетно дејство?!

О томе нико не говори - једино постоји “опструкционистички јуриш” по наведеном питању, без икакве јасно представљене стратегије, тактите, једне једине ријечи о томе шта ће се десити ако тај “јуриш на НАТО” не успије?! Како ће се одговорити на евентуални “Контраудар”?!

8.
И наведена питања су “јерес у РС”, камоли какав захтјев да се одговори - шта ако не успије опструкција и шта ако се та опструкција доживи као непријатељски акт, који у себи садржи и разарање БиХ?!

9.
Практиковање јалових вербалних “удара на НАТО”, присутних већ годинама у “репертоару” Додика&цо, дошло је до свог краја, јер је НАТО одобрио активацију МАП-а, а управо су се Додик&цо нашли у ситуацији да тај позив и прихвате. И не само то - већ и да наставе са испуњењем свега онога што тај пројекат носи.

10.
Вербална онанија не помаже, као ни насилничке пријетње; Још мање помаже бесмислено издизање ентитета изнад државе, што је најконтрапродуктивнији могући поступак у овој ситуацији; Помогло би да се врх Режима уразуми, прихвати чињенице, које је и сам произвео, и престане са скривањем иза грађана, али то је већ, како ствари стоје, у сфери иреалног!

11.
Јасно је зашто се Додик понаша како се понаша: Он нема куд, као ни његови сљедбеници; Они су обећали овај приступ, а заузврат добили политичку и предизборну подршку из Русије и сада немају излаза.

Нејасно је зашто други ћуте о наведеном?!

слободанвасковиц.блогспот.цом

Коментари / 59

Оставите коментар
Name

Трт

20.12.2018 15:48

Васке свака ти је на мјесту. Они све прихватили а сад само могу бијес изазвати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

20.12.2018 16:01

Рудоња је довео РС до укидања исте.Невјероватно како се он понаса као да је он Владар Русије или Америке а он долази из ентитета који је настао,знамо већ како.Многи вец размисљају да је досло вријеме да се ентитети укину,јер овако висе неиде са рудоњом.

Name

А ти

20.12.2018 16:09

За кога си ти мој Васке? Ако си за НАТО, ово је демократска дрзава и као сто видис сваком се дозвољава право мисљења али велика вецина градјана није за тај злоцинацки пакт а присуство пактовима је на добровољној бази.

Name

Ре

20.12.2018 16:10

Па зна додик да је нато помаго и наоружани исламске терористе у бившој беиха коју су чинили нај веца злодела над Србима.

Name

Прц

20.12.2018 16:28

Народ тако хоце

Name

Ре ре

20.12.2018 16:41

Каква злодјела, о чему причаш матере ти. Па узми податке.лолико је погинуло, убијено у расту војника а колико цивила на све.три стране. Срам те било, све док не прихватиш Вишеград, Зворник, Братунац, Приједор, Брчко и зачињен са Сребреницом теби нема помоћи и овакви као Додик ће те увијек водити и твоју породицу а и тебе.

Name

Ееее моји срби

20.12.2018 16:50

Видим вецина коментара је муслиманских. Али без обзира интересује ме једно питање и одговор.!! Цуј нато донио одлуку о уласку БиХ. Па неце мени неко у мојој куци реци ста ја да радим. Вама којима неко други види зивот, само тако наставите. Ја нецу , хвала.

Name

РЕ РЕ ре

20.12.2018 17:10

Браво све ти то лијепо наброја него кад си тако реалан а вдим да "јеси" би ли игдје злоцина над Србима , па спустили сте Србе у федерацији на испод 2 % срам те било . Ти у свом тексту помену "све три стране"а послије настави напамет науцено набрајање , "срам тебе било" , па нема дана да негдје у свијету белај не направите . Само цути и трази сузивот и нетјерај Србе на оно сто неце (нато) па ваљда свакодневицу дијелис са Србима и осталима а не са Франсузима , Ен. , Тал., Хајде цути "матере" ти и јос кад би могли и Србима да изаберете представнике онда би вам била готива , ма марс!!

Name

кукла

20.12.2018 17:19

Овај Баја се губи ко у житима, он више не зна ни коју функцију обнаша

Name

РЕ еее моји Срби

20.12.2018 17:21

Видим изиграваш видовиту клеопатру, неће нико тебе у твојој кући ни дирати нити шта питати, немој се секирати, мирно спавај

Name

Ре Ееее моји срби

20.12.2018 17:25

Браво мајсторе , то пису они који никада нису ни имали свој став и одлуке , незнају своје коријене , незнају или немају своју историју , немају на ста да се осврну , то је одлика нових нација да сваких 20-50 година мијењају све и поцињу испоцетка . Срби су ради својих дрзавотворних одлука страдали неколико пута и опет це али сами це одлуцивати о својој судбини , они то несхватају (иду како им је лаксе).

Name

ре додик обожаваоци

20.12.2018 17:32

НАТО пакту се Русија устеже супроставити. Оно што је потписано је документ који се мора провести. Са НАТО нема разговора око тога.

Name

Црни

20.12.2018 17:43

Рудоња ,смири коначно ...остатћемо црна рупа и онако нас пола оде из Српске у Њемачку.. коме ћеш бити шеф и предсједник?

Name

РЕ ЗА РЕ еее моји Срби

20.12.2018 17:47

Ма ти мени пријатељу неодговори има ли и једно стратисте гдје су страдали Срби , како су досли на испод 2%, засто нас тјерате у нато кад су нас они тукли и нецемо , зар незивис са Србима и истој дрзави , сто правите белај и тамо гдје вас има и гдје вас нема , спавас ли ти мирно послије оваквих текстова које остављас овдје и на крају ја све сто сам написао то је све вец било а Клеопатра прорице будуцност цини ми се . Као сто вец написа , ма марс.

Name

Ре

20.12.2018 18:00

Све је тако

Name

@ Ре

20.12.2018 18:09

Нема никакве "бивше бих", постоји међународно призната Држава Босна и Херцеговина. Рећи за нешто да је "бивше" а што је необориви факат може само особа задојена неком ирационалном мржњом. Значи по теби Додик тренутно врши некакву имагинарну функцију у некој бившој беиха.?? Предпостављам да је твој ентитет све само не бивши. Друг мој имаш право на мишљење, и то је све. Босна и Херцеговина је ту и никада више ни под какав упитник не може доћи, ако су те увјерили у супротно, вјеруј слагали су ти.

Name

За @ре

20.12.2018 18:19

Бивша јест друг.сто ви желите је једно а стварност друго.бивса беиха је државна заједница под 2 ентитета и брчко дистрикт.даљеима 3 пресједника 3 полиције 3 заставе и др.ако треба још реци.засрава силом наметнута и остале заједничко.додик наспрам какир

Name

РОМАНИЈА

20.12.2018 18:33

Па ста је писем нон стоп , све истина написано. Додик нама србима мету на цело поставља, није га брига за народ ни РС, само да спаси покрадено, а тај исти НАТО нас мозе за 24 х сравнити, нека нико не мисли ни у сну да це запад дозволити да се утицај Русије просири на балкану и Еуропи, због Додикове зајебанције са Америком и западом ми немамо инвестиција, туриста, улагања, криминал расте, млади иду, а сви инвеститори иду у Федерацију гдје се и ради и гради и запосљава, ни тамо не цвјетају рузе, ал за нас су 500 г.испред. Иронија да буде веца, босњаци с којим смо у рату били , на залост, насу дјецу из Истоцног Сарајева и Романије запосљавају у Сарајеву гдје сва младост Романије ради, од физиканера до банкара , директора, о цему Додик онда прица висе?? Биједу је од нас направио и пред свијетом смо дивљаци , сумњаци, аутомафијаси и ста све нисмо, а одузео нам је достојанство свакако. БиХ це уци у НАТО хтјели ми то срби или не, зао ми је насе младости сто у земљу оде за ниста. Да нам Федерације нема наса дјеца и ми не би имали да једемо. Умјесто да зивимо од рада у РС како се обецавало нас босњаци хране и запосљавају, остављају паре а богами и на планинама све они. Хвала на томе, ал Додик нек се мало куцне у главу или да га ми скидамо. Ово се не мозе подњети висе.

Name

Ре Романија

20.12.2018 19:01

Е мој Романија незнам како ти се дало написати оволики текст под лазним представљањем , 90-их си био Југословен , 91 муслиман , 95 Босњак , данас 20.12 си Србин само да би написао пар редова сутра цес опет бити Босњак . Интересује ме како једна таква особа функционисе , ста прица дјеци , коју тему разговора има са пријатељима , ма цудо сте ви !

Name

075

20.12.2018 19:02

@РОМАНИЈА Сами себи већина Срба ставља "мету на чело" како сте Ви написали! Проблем код Срба је што све схвате посљедњи и када "воз прође"!

Name

РОМАНИЈА за Ре

20.12.2018 19:16

Кад су моји били срби ти и новокомпоновани срби сте се стидили да казете да сте срби, у цркву никад усли нисте, пљували свој народ да би били узорни комунисти, одједном у рату велики срби постали, аууууу. Ја сам 4 године кокарду носио у рову , теско рањен за РС, један од осниваца СДС-а, и ти да ми казес ко сам смеце једно. Ја само истину говорим, не зивим у лазима као вецина и није ми идол саторски цобан Додик као теби. Марс смеце

Name

Сања

20.12.2018 19:33

Волим Давора, али овај Васковиц цини ми се много тога ради да нас убиједи да удјемо у НАТО. Васко друзе, постујем те али оцекивати од Срба да удју у организацију која је бомбардовала њихове болнице, сколе, мостове, фабрике, несто сто смо генерацијама градили и ми и наси претци је сулудо. Срби неце никад хтјети да буду вазали. Дрзава уласком у НАТО добија додатне троскове, а никакву заститу не добија, само губи суверенитет. Моја дјеца неце ици на Укајинску границу да ратују за НАТО или у било коју дзаву коју они смисле да као следецу треба окупирати и понизити. Нису помогли никоме, само су одмогли. Годисња "цланарина" је у висини 2% или 3% од националног будзета (сто је узасно велика сума за мале дрзаве), мора да се купује сваке године њихово орузје, мора да се плаца издрзавање њихових војних база у тој дрзави. Уколико удјемо, ово је јос један од разлога за исељење, довољно смо окупирани, јос нам само они фале.

Name

Поуцно

20.12.2018 15:50

Докле буде Додика бице и Васковица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Само

20.12.2018 16:53

Ко за кога ради ? Обојица су сарени.

Name

Дорис.

21.12.2018 21:32

Тачно је даје нато нанијело много зла Српском Народу, Босанц празне главе то несхваћа да хоће и Њима нанијета зло, Кадће Народи Балкана свхатити дасу сви били једне Вјере и Нације, Ватикан је подјелијо завадијо Србе и Хрвате, Католици су били Православци, За вријеме Турске владавине Једни и други су прелазили на Ислам, Неки силом неки милом, У све три Нације има истих Презимена, Тоје доказ дасу сви народи на Балкану истих Коријења, Да нема на Свијету сличнијих Народа као штосу Срби Хрвати И Муслимани.

Name

Епистахије

20.12.2018 15:54

Јос једна битна чињеница. Додиг жели сто прије да се формира власт на државном нивоу и постави своје људе. Све ће то од стране Џаферовића и Комшића бити бликирано до прихватања већ прихваћеног за НАТО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Грађанин

20.12.2018 17:33

Нема ту више блокаде- то је потписано.

Name

Анти

20.12.2018 21:33

Жељка је начинила недипломатски и анти- државнички потез иако јој је то наредио Додик. Крајње кукавичлук, јер је Српска побегла са мегдана. Зашто нису присуствовали, па гласали како им се наложи.Овако умјесто Додика и Жељке чланови комисије испадоше кукавице.

Name

аха

20.12.2018 15:54

Јос ће им Еуропа увести санкције. Бозе сачувај примитиваца

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоја

20.12.2018 16:02

па ста сада имате ли неки предлог или само хоцете власт не знам ста хоцете да казете са овим ... највероватније хоцете да закувате немире да изазивете мозда на хапсења алудирате ста ли ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

НАТО

20.12.2018 16:04

Режим у РС заиста улази у велику авантуру која би могла скупо коштати, а производ је рат! Тренутно стање је горе од 1991. Народ неће рат, зато и ћути, али Баја изазива на сукоб измедју САД и Русије. Уствари, само Американци могу укинути овај одвратни режим који мучи свој народ. Задњи рат нема побједника, и зато се није завршио. Све мирише на рат!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дамир

20.12.2018 16:32

Овдје је финанцијски рат коће висе украсти задужити а народ неће да ратује на њихову жалост ,то би им најбоље одговарало да прекрију свој криминал ма треба на улице сви лати палити то је наше није њихово кад немамо ни ми нек немају ни они

Name

Ејфс

20.12.2018 17:05

Без мене ко домина!

Name

Ре Нато

20.12.2018 17:07

Нема овде пријатељу рата, ниста се ти небој. Нас је Запад купио заједно с прњама преко ММФ-а и разноразним кредитима од којих зависимо. Они нас пустају овако да се помало глодземо око небитних ствари, јер њима наравно неодговара функционалана БИХ а повукли су линију преко које се несмје ици. И на крају кад дође вријеме само це реци људи е сад је доста бице овако и готово. Видицес како преко ноци нестају с политицке сцене ови полтрони од политицара са све три стране, сјети се само Санадера. А Баја је ту дезурни потрцко који добро слузи сврси, дизе костантно тензије а уједно је економски унистио пола дрзаве(Р. Српску) тако да це нам се убрзо све само казати.

Name

Војни референт

20.12.2018 17:07

Углавном,ако закува рат,први војни позив ће бити за Игора

Name

ОТАН

20.12.2018 17:23

ре НАТО, ма какав те снађе рат, нема од тога ништа

Name

за НАТО

20.12.2018 19:17

Нема рата ,а ни ,,ресурса,,и будала ....ови ,задњи,,су вец у годинама ,пола је вец умрло или изврсило суицид .друга половина како године иду ,је разоцарана и обесправљена ,то мислим да вази за све борце ,Босњаке ,Хрвате и Србе ,зато....ко је био у рату мисли другојације ,догодило се јесте ,али не поновило се висе никада .А,и неце .,,Палење на гурање ,,не пролази висе ,млади ,одлазе и нека им је сретно.Али ,када тамо зараде ,нека ,не саљу у пропалу Б.иХ. Ни ,марку .

Name

Рецесија

20.12.2018 16:06

Нек удје у сукоб са Натом барем це се несто ријесити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бл

20.12.2018 16:28

Тако смо мали народ и јако сиромасан. Нема нама друге него како казу велики који доминирају у региону. Нема бивсе Југославије и несврстаних. Пуно смо ми изгубили. Сви родитељи гладају да им дјеца оду вани.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рецесија

20.12.2018 16:46

Проблем је сто Рудоња, Говедарица и сви ти наси политицари игнорису ту цињеницу и умисљају да ми неко и несто. Кина и Индија су превагнули рамнотезу и ми цемо бити све не вазнији.

Name

XXЛ

20.12.2018 16:51

НЕДАЈ НАС МИЛЕ..БАЈА..ДО ЗАДЊЕГ МИЛИОНА...XАXXXАXА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Озрен

20.12.2018 16:52

Мој Васке није бурле обецао Русима ниста вец Америма да це уци у НАТО сад само прави преставу за сироке наредне масе како он као неце,у ствари он само прави стратегију како то обавити а да оптузи неког другог. Па није бурле побиједио зато сто га народ хоце вец Амери. Замисли да га се хоце ријесити која би то халабука била како је покрао изборе(сјетимо се Милосевица). Знаци да изведем свој закљуцак:Миле хоце у НАТО само је питање како це то извасти а да њега не заболи. Не бих се зацудио да направи толике тензије да це звецкати и орузијем а брат Сефик је ту да припомогне а народ ко ј..е.он се свакако исељава тако да неце имат коме рацуне ни полагати Остаце само ловацка друзина СНСД,СДА и ХДЗ да угасе свјетло.

ОДГОВОРИТЕ
Name

@Озрен

20.12.2018 19:26

мислио сам писати коментар, али након твог..нема потребе.

Name

Дане

20.12.2018 16:56

Умјесто да трцимо у НАТО да будемо сви сигурни унутра дрзаве ,боим се да це додик залупит врата ,ми ниста немамо од Русије ,Турска нам гради аутопутеве сви безимо у Еропу И Америцу а додик незна ни Сам где.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

20.12.2018 16:57

Ко пита Додика или било кога у РС? Да нису потписали пашњаке могли би се и мало трзат. А они потписали и још да кажу Американцима : Пуј пике не вази ! Ма људи будите сигурни да Баја ће да уради и висе него сто НАТО тражи . Није вазно шта се испред завјесе одиграва него иза . Није смио референдум да организује а камо ли шта друго. А знамо ко га је лупио по прстима па се учитао .. Онај ко не жели у НАТО жели рат или нестабилно подручје гдје може да ради шта хоће . А гдје нема стабилног подручја нема ни економије ни улагања.

ОДГОВОРИТЕ
Name

20.12.2018 17:01

Додик своим изјавама, навлачи гњев на нас и РСу неби било било чудо да нас опет бонбсрдују

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петар

20.12.2018 17:31

Па господине нису сви Срби уцјењени (фоторепортаза из Сребренице) и потплацени као неки па да лобирају за нато злоцинацку организацију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

цампо

20.12.2018 20:14

Није он уцијењен, ма јок. Он је њежна, мариндворска балерина. А сад нашао и партнера Дарка.

Name

ЈЕДНО

20.12.2018 18:31

квиз питање. Када би Баја промијенио став (а мијењао га је), колико би вјерних обожаватеља његовог дјела, имена и лика срчано, као сада, убјеђивало друге у његову неспорну исправност? А) мање од 5% Б) више од 95%

ОДГОВОРИТЕ
Name

Референдум или како сам преварио Русе

20.12.2018 18:44

Додик зна како се лазирају избори а да не зна како се лазира референдум. Атлантик стампа листице и РС тијесном вецином се одлуцује за НАТО захваљујуци наравно босњацким, хрватским и гласовима Срба издајица које је нахускала издајницка опозиција. У медјувремену убиједи Амере да мора тако и да се на секирају а да сто се њега тице не морају да му скидају санкције само да га пусте да побједјује док је зив.

ОДГОВОРИТЕ
Name

КО ЈЕ ДОДИК (Г)?

20.12.2018 19:15

Према казивању једног Додига из Чапљине братство Додик(г) су као православци дошли из Македоније, једни су примили католичанство и насели се код Чапљине, а други отишли у Лијевче поље као православци. Колико је то тачно и да ли је то утицало на блиске односе које данас Милорад гаји према Хрватима можда неко има боље објашњење. Сви ови који пишу те наелектрисане, националне коментаре покушајте мало ући у сопствено породично стабло и видјети ко нам је близак, неовисно ком народу припадамо, тешка су овдје времена била и сто је разлога због којих су неки мијењали религију и национално опредјељење.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фурда

20.12.2018 19:29

Ко не види да смо ми вец одавно у НАТО тај је слијеп поред оцију својих.. НАТО и запад се кроз ову земљу креце како хоце и кад хоце. Имају базе, војску, људе, спијуне, банке политицаре, вољу висе од 70% градјана, да не набрајам... Паметном доста..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ниста Не Брините

20.12.2018 20:13

Ако удјемо у нато Руси це нас побити ко зецове а ако не удјемо побицемо се измедју себе,зато опустено,док траје траје.(Да појасним,Руси немају ниста против САД али имају итекако против оваквих супоувлакацких,марионетских ,,дрзавица,,и зато це прво њих да спрзе,са мераком).

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

20.12.2018 20:30

Ми имамо право на војну неутралност, то је само наса одлука. Нико нас нема ста да сили. У ЕУ хоцемо, а остало све када добијемо владавину права, независне институције, правицне изборе. Нико измедју нас неце ратовати, сви смо схватили да је то била глупост и уосталом није нас нико лицно ниста питао. Сада би сви побјегли када би било ста поцело. ПзД ми постаје сумњива, је ли то сврха била? НАТО? Зар не мозе ниста у овој дрзави да се деси без неког скривеног циља и сврхе?

Name

Судија

20.12.2018 20:19

Наса дјеца одосе у земље цланице НАТО пакта и то висе не мозе нико спријецити, а Рудоња својим бесмисленим поступцима само излазе нас народ ризику да изгубимо и ово сто сада имамо. НАТО је довео Рудоњу на власт на својим тенковима, бојим се да це га са тенковима морати и отјерати, а то за нас народ мозе бити веома погубно, горе мозда него са РСК. Рудоњу треба прије свега обуздати нас народ и ускратити му сваки вид подрске, инаце одвест це нас у тоталну пропаст, изолацију и мозда у нестанак са ових простора. Сто прије то урадимо веце су сансе за нас опстанак.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дорис.

21.12.2018 21:42

Коју Ви пресктетиву видите у Нату, Зар нису Наши Народи ближи једни другима од некаквих странаца, Жалосно је истом језиком говорите и не можетесе споразумјети.

Name

Одрастимо

21.12.2018 07:59

Одрастимо вец једном и схватимо: Додик је за НАТО. Зато га нато и наградјујеновими"јацим" функцијама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дадо

21.12.2018 16:38

Други нам је наметнуо рат,други су га зауставили,други су нам скројили дрзаву,какву такву и други це нас утјерати у НАТО а да се ми нецемо ни најмање питати,а ово сто се десава је само реда ради.

Name

перо

21.12.2018 22:56

Мозе ли ми неко од Срба објаснити ста цемо ми у нато-у

ОДГОВОРИТЕ