Dodik juri u direktan sukob sa NATO

Nesporno je da Milorad Dodik ima negativne političke stavove o ulasku BiH u NATO; Njegovo djelovanje je, bez obzira na njegove stavove, neshvatljivo, jer se Dodik nalazi na poziciji predsjedavajućeg Predsjedništva BiH i trebalo bi da radi u interesu države kojoj je na čelu, a ne i protiv nje i protiv njenih entiteta.

Bosna i Hercegovina 20.12.2018 | 16:39
Dodik juri u direktan sukob sa NATO
Iako se Dodik stalno pokušava predstaviti kao neko na kome će se polomiti BiH, to je opsjena; Nanosi on, istina, određenu štetu BiH, ali najveću čini entitetu iz kojeg je i izabran u Predsjedništvo BiH: Dodik Republiku Srpsku, zajedno sa njenim novim rukovodstvom, vodi u direktnu konfrontaciju sa NATO/SAD - svjesno, javno, čak i nasilno opstruišući prihvatanje aktivacije MAP-a, o čemu je Alijansa donijela odluku 05. decembra ove godine.

To je jedina izvjesna posljedica njegovog (njihovog) djelovanja, sve ostalo je tek prazna priča!

Odluka NATO je odgovor na zahtjev BiH, njenog Predsjedništva, podnesen još 2009. godine.

"Sa velikim zadovoljstvom Vas podsjećam na uspješan sastanak u NAC+BiH formatu posvećenom sprovođenju Individualnog partnerskog akcionog plana (IPAP), održanom 11. marta 2009. godine. Još jednom smo potvrdili našu predanost vrijednostima Alijanse, kao i našu volju da ostanemo proaktivan, vidljiv i pouzdan partner koji dijeli teret današnjih izazova. Iznad svega, podvukli smo našu želju da postanemo punopravna članica NATO, što je od strateške važnosti za Bosnu i Hercegovinu", navodi se na početku pisma koje je potpisao tadašnji predsjedavajući Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović.

U pismu se još navodi: ”Dalji napredak prema članstvu u NATO je krucijalno važan za Bosnu i Hercegovinu. Također, trebao bi poslužiti promociji NATO strateških ciljeva i doprinijeti bezbjednosti i stabilnosti cijelog euroatlantskog prostora i naročito regiona Jugoistočne Evrope”!

Radmanović danas ima drugačije stavove, ali to ne mijenja na činjenici da je zahtjev, koji je potpisao u ime Predsjedništva BiH, 2009. godine, i dalje na snazi i ima status državne obaveze.

2.
MAP je državna obaveza, formirana na bazi zahtjeva Predsjedništva BiH (2009. godine), te je, samim tim, međunarodna obaveza koju je prihvatila i Republika Srpska.

3.
Režim iz RS sada pokušava izbjeći tu obavezu, izdizanjem volje entiteta iznad obaveze države, koju su, između ostalog, i pripadnici tog istog Režima stvorili svojim direktnim pristankom, kroz odluke Predsjedništva BiH.

4.
Ma koliko se insistiralo na tome, orkestriranom, nerijetko i histeričnom kampanjom, pod Režimskom dirigentskom palicom, to je neprirodna situacija, neprihvatljiva za bilo koju državu, što kao državnog partnera prepoznaje BiH.

Posebno je to neprihvatljivo za NATO/SAD, pa je nejasno na osnovu čega Režim gradi iluziju da će iz sudara, koji sam izaziva, izaći bez teških oštećenja?!

5.
Jer, to što radi Dodik&co jeste iluzija, vrlo opasna po one koje, “dobro uštimanim” izborima, predstavljaju; Kao što su opasne i direktne prijetnje svima onim koji ne budu slijedili njihov slijepi put!

Ide se tako daleko da se, indirektno, prijeti Zakonima, koji nisu još ni usvojeni, što je političko nasilje bez presedana.

Tako je iz kabineta Željke Cvijanović odapeta strijela ka srpskim članovima članovima Komisije za NATO integracije, te se nijedan nije usudio pojaviti na sastanku tog tijela, održanom 20.11.o.g.



Strah je toliki da su pojedini članovi Komisije srpske nacionalnosti "nestali bez traga" kako ne bi prisustvovali sjednici.

Epilog je da je Komisija sve materijale, potrebne za prihvatanje aktivacije, proslijedila Savjetu ministara.

6.
Navedeni pristup je još jedna, potpuno besmislena i nikom potrebna, surova avantura, koja će, u najmanjem, dovesti do daljeg izolovanja Republike Srpske; Sasvim realno i do mnogo gorih stvari po RS i njene građane.

Odlazak Denisa Zvizdića, predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH (u tehničkom mandatu) u Brisel, na sastanak čelnika Zapadnog Balkana, a ne Dodika, aktuelnog predsjedavajućeg Predsjedništva BiH (i druga dva člana tog tijela), jasna je poruka upravo Dodiku.

Uslijediće i druge, još jasnije!

7.
Potrebno je, zato, da Režim objasni kako misli spriječiti negativne konsekvence svojih avanturističkih odluka i na koji način će ublažiti ili poništiti njihovo štetno dejstvo?!

O tome niko ne govori - jedino postoji “opstrukcionistički juriš” po navedenom pitanju, bez ikakve jasno predstavljene strategije, taktite, jedne jedine riječi o tome šta će se desiti ako taj “juriš na NATO” ne uspije?! Kako će se odgovoriti na eventualni “Kontraudar”?!

8.
I navedena pitanja su “jeres u RS”, kamoli kakav zahtjev da se odgovori - šta ako ne uspije opstrukcija i šta ako se ta opstrukcija doživi kao neprijateljski akt, koji u sebi sadrži i razaranje BiH?!

9.
Praktikovanje jalovih verbalnih “udara na NATO”, prisutnih već godinama u “repertoaru” Dodika&co, došlo je do svog kraja, jer je NATO odobrio aktivaciju MAP-a, a upravo su se Dodik&co našli u situaciji da taj poziv i prihvate. I ne samo to - već i da nastave sa ispunjenjem svega onoga što taj projekat nosi.

10.
Verbalna onanija ne pomaže, kao ni nasilničke prijetnje; Još manje pomaže besmisleno izdizanje entiteta iznad države, što je najkontraproduktivniji mogući postupak u ovoj situaciji; Pomoglo bi da se vrh Režima urazumi, prihvati činjenice, koje je i sam proizveo, i prestane sa skrivanjem iza građana, ali to je već, kako stvari stoje, u sferi irealnog!

11.
Jasno je zašto se Dodik ponaša kako se ponaša: On nema kud, kao ni njegovi sljedbenici; Oni su obećali ovaj pristup, a zauzvrat dobili političku i predizbornu podršku iz Rusije i sada nemaju izlaza.

Nejasno je zašto drugi ćute o navedenom?!

slobodanvaskovic.blogspot.com

Komentari / 59

Ostavite komentar
Name

Trt

20.12.2018 15:48

Vaske svaka ti je na mjestu. Oni sve prihvatili a sad samo mogu bijes izazvati.

ODGOVORITE
Name

BL

20.12.2018 16:01

Rudonja je doveo RS do ukidanja iste.Nevjerovatno kako se on ponasa kao da je on Vladar Rusije ili Amerike a on dolazi iz entiteta koji je nastao,znamo već kako.Mnogi vec razmisljaju da je doslo vrijeme da se entiteti ukinu,jer ovako vise neide sa rudonjom.

Name

A ti

20.12.2018 16:09

Za koga si ti moj Vaske? Ako si za NATO, ovo je demokratska drzava i kao sto vidis svakom se dozvoljava pravo misljenja ali velika vecina gradjana nije za taj zlocinacki pakt a prisustvo paktovima je na dobrovoljnoj bazi.

Name

Re

20.12.2018 16:10

Pa zna dodik da je nato pomago i naoružani islamske teroriste u bivšoj beiha koju su činili naj veca zlodela nad Srbima.

Name

Prc

20.12.2018 16:28

Narod tako hoce

Name

Re re

20.12.2018 16:41

Kakva zlodjela, o čemu pričaš matere ti. Pa uzmi podatke.loliko je poginulo, ubijeno u rastu vojnika a koliko civila na sve.tri strane. Sram te bilo, sve dok ne prihvatiš Višegrad, Zvornik, Bratunac, Prijedor, Brčko i začinjen sa Srebrenicom tebi nema pomoći i ovakvi kao Dodik će te uvijek voditi i tvoju porodicu a i tebe.

Name

Eeee moji srbi

20.12.2018 16:50

Vidim vecina komentara je muslimanskih. Ali bez obzira interesuje me jedno pitanje i odgovor.!! Cuj nato donio odluku o ulasku BiH. Pa nece meni neko u mojoj kuci reci sta ja da radim. Vama kojima neko drugi vidi zivot, samo tako nastavite. Ja necu , hvala.

Name

RE RE re

20.12.2018 17:10

Bravo sve ti to lijepo nabroja nego kad si tako realan a vdim da "jesi" bi li igdje zlocina nad Srbima , pa spustili ste Srbe u federaciji na ispod 2 % sram te bilo . Ti u svom tekstu pomenu "sve tri strane"a poslije nastavi napamet nauceno nabrajanje , "sram tebe bilo" , pa nema dana da negdje u svijetu belaj ne napravite . Samo cuti i trazi suzivot i netjeraj Srbe na ono sto nece (nato) pa valjda svakodnevicu dijelis sa Srbima i ostalima a ne sa Fransuzima , En. , Tal., Hajde cuti "matere" ti i jos kad bi mogli i Srbima da izaberete predstavnike onda bi vam bila gotiva , ma mars!!

Name

kukla

20.12.2018 17:19

Ovaj Baja se gubi ko u žitima, on više ne zna ni koju funkciju obnaša

Name

RE eee moji Srbi

20.12.2018 17:21

Vidim izigravaš vidovitu kleopatru, neće niko tebe u tvojoj kući ni dirati niti šta pitati, nemoj se sekirati, mirno spavaj

Name

Re Eeee moji srbi

20.12.2018 17:25

Bravo majstore , to pisu oni koji nikada nisu ni imali svoj stav i odluke , neznaju svoje korijene , neznaju ili nemaju svoju istoriju , nemaju na sta da se osvrnu , to je odlika novih nacija da svakih 20-50 godina mijenjaju sve i pocinju ispocetka . Srbi su radi svojih drzavotvornih odluka stradali nekoliko puta i opet ce ali sami ce odlucivati o svojoj sudbini , oni to neshvataju (idu kako im je lakse).

Name

re dodik obožavaoci

20.12.2018 17:32

NATO paktu se Rusija usteže suprostaviti. Ono što je potpisano je dokument koji se mora provesti. Sa NATO nema razgovora oko toga.

Name

Crni

20.12.2018 17:43

Rudonja ,smiri konačno ...ostatćemo crna rupa i onako nas pola ode iz Srpske u Njemačku.. kome ćeš biti šef i predsjednik?

Name

RE ZA RE eee moji Srbi

20.12.2018 17:47

Ma ti meni prijatelju neodgovori ima li i jedno stratiste gdje su stradali Srbi , kako su dosli na ispod 2%, zasto nas tjerate u nato kad su nas oni tukli i necemo , zar nezivis sa Srbima i istoj drzavi , sto pravite belaj i tamo gdje vas ima i gdje vas nema , spavas li ti mirno poslije ovakvih tekstova koje ostavljas ovdje i na kraju ja sve sto sam napisao to je sve vec bilo a Kleopatra prorice buducnost cini mi se . Kao sto vec napisa , ma mars.

Name

Re

20.12.2018 18:00

Sve je tako

Name

@ Re

20.12.2018 18:09

Nema nikakve "bivše bih", postoji međunarodno priznata Država Bosna i Hercegovina. Reći za nešto da je "bivše" a što je neoborivi fakat može samo osoba zadojena nekom iracionalnom mržnjom. Znači po tebi Dodik trenutno vrši nekakvu imaginarnu funkciju u nekoj bivšoj beiha.?? Predpostavljam da je tvoj entitet sve samo ne bivši. Drug moj imaš pravo na mišljenje, i to je sve. Bosna i Hercegovina je tu i nikada više ni pod kakav upitnik ne može doći, ako su te uvjerili u suprotno, vjeruj slagali su ti.

Name

Za @re

20.12.2018 18:19

Bivša jest drug.sto vi želite je jedno a stvarnost drugo.bivsa beiha je državna zajednica pod 2 entiteta i brčko distrikt.daljeima 3 presjednika 3 policije 3 zastave i dr.ako treba još reci.zasrava silom nametnuta i ostale zajedničko.dodik naspram kakir

Name

ROMANIJA

20.12.2018 18:33

Pa sta je pisem non stop , sve istina napisano. Dodik nama srbima metu na celo postavlja, nije ga briga za narod ni RS, samo da spasi pokradeno, a taj isti NATO nas moze za 24 h sravniti, neka niko ne misli ni u snu da ce zapad dozvoliti da se uticaj Rusije prosiri na balkanu i Europi, zbog Dodikove zajebancije sa Amerikom i zapadom mi nemamo investicija, turista, ulaganja, kriminal raste, mladi idu, a svi investitori idu u Federaciju gdje se i radi i gradi i zaposljava, ni tamo ne cvjetaju ruze, al za nas su 500 g.ispred. Ironija da bude veca, bosnjaci s kojim smo u ratu bili , na zalost, nasu djecu iz Istocnog Sarajeva i Romanije zaposljavaju u Sarajevu gdje sva mladost Romanije radi, od fizikanera do bankara , direktora, o cemu Dodik onda prica vise?? Bijedu je od nas napravio i pred svijetom smo divljaci , sumnjaci, automafijasi i sta sve nismo, a oduzeo nam je dostojanstvo svakako. BiH ce uci u NATO htjeli mi to srbi ili ne, zao mi je nase mladosti sto u zemlju ode za nista. Da nam Federacije nema nasa djeca i mi ne bi imali da jedemo. Umjesto da zivimo od rada u RS kako se obecavalo nas bosnjaci hrane i zaposljavaju, ostavljaju pare a bogami i na planinama sve oni. Hvala na tome, al Dodik nek se malo kucne u glavu ili da ga mi skidamo. Ovo se ne moze podnjeti vise.

Name

Re Romanija

20.12.2018 19:01

E moj Romanija neznam kako ti se dalo napisati ovoliki tekst pod laznim predstavljanjem , 90-ih si bio Jugosloven , 91 musliman , 95 Bosnjak , danas 20.12 si Srbin samo da bi napisao par redova sutra ces opet biti Bosnjak . Interesuje me kako jedna takva osoba funkcionise , sta prica djeci , koju temu razgovora ima sa prijateljima , ma cudo ste vi !

Name

075

20.12.2018 19:02

@ROMANIJA Sami sebi većina Srba stavlja "metu na čelo" kako ste Vi napisali! Problem kod Srba je što sve shvate posljednji i kada "voz prođe"!

Name

ROMANIJA za Re

20.12.2018 19:16

Kad su moji bili srbi ti i novokomponovani srbi ste se stidili da kazete da ste srbi, u crkvu nikad usli niste, pljuvali svoj narod da bi bili uzorni komunisti, odjednom u ratu veliki srbi postali, auuuuu. Ja sam 4 godine kokardu nosio u rovu , tesko ranjen za RS, jedan od osnivaca SDS-a, i ti da mi kazes ko sam smece jedno. Ja samo istinu govorim, ne zivim u lazima kao vecina i nije mi idol satorski coban Dodik kao tebi. Mars smece

Name

Sanja

20.12.2018 19:33

Volim Davora, ali ovaj Vaskovic cini mi se mnogo toga radi da nas ubijedi da udjemo u NATO. Vasko druze, postujem te ali ocekivati od Srba da udju u organizaciju koja je bombardovala njihove bolnice, skole, mostove, fabrike, nesto sto smo generacijama gradili i mi i nasi pretci je suludo. Srbi nece nikad htjeti da budu vazali. Drzava ulaskom u NATO dobija dodatne troskove, a nikakvu zastitu ne dobija, samo gubi suverenitet. Moja djeca nece ici na Ukajinsku granicu da ratuju za NATO ili u bilo koju dzavu koju oni smisle da kao sledecu treba okupirati i poniziti. Nisu pomogli nikome, samo su odmogli. Godisnja "clanarina" je u visini 2% ili 3% od nacionalnog budzeta (sto je uzasno velika suma za male drzave), mora da se kupuje svake godine njihovo oruzje, mora da se placa izdrzavanje njihovih vojnih baza u toj drzavi. Ukoliko udjemo, ovo je jos jedan od razloga za iseljenje, dovoljno smo okupirani, jos nam samo oni fale.

Name

Poucno

20.12.2018 15:50

Dokle bude Dodika bice i Vaskovica.

ODGOVORITE
Name

Samo

20.12.2018 16:53

Ko za koga radi ? Obojica su sareni.

Name

Doris.

21.12.2018 21:32

Tačno je daje nato nanijelo mnogo zla Srpskom Narodu, Bosanc prazne glave to neshvaća da hoće i Njima nanijeta zlo, Kadće Narodi Balkana svhatiti dasu svi bili jedne Vjere i Nacije, Vatikan je podjelijo zavadijo Srbe i Hrvate, Katolici su bili Pravoslavci, Za vrijeme Turske vladavine Jedni i drugi su prelazili na Islam, Neki silom neki milom, U sve tri Nacije ima istih Prezimena, Toje dokaz dasu svi narodi na Balkanu istih Korijenja, Da nema na Svijetu sličnijih Naroda kao štosu Srbi Hrvati I Muslimani.

Name

Epistahije

20.12.2018 15:54

Jos jedna bitna činjenica. Dodig želi sto prije da se formira vlast na državnom nivou i postavi svoje ljude. Sve će to od strane Džaferovića i Komšića biti blikirano do prihvatanja već prihvaćenog za NATO.

ODGOVORITE
Name

Građanin

20.12.2018 17:33

Nema tu više blokade- to je potpisano.

Name

Anti

20.12.2018 21:33

Željka je načinila nediplomatski i anti- državnički potez iako joj je to naredio Dodik. Krajnje kukavičluk, jer je Srpska pobegla sa megdana. Zašto nisu prisustvovali, pa glasali kako im se naloži.Ovako umjesto Dodika i Željke članovi komisije ispadoše kukavice.

Name

aha

20.12.2018 15:54

Jos će im Europa uvesti sankcije. Boze sačuvaj primitivaca

ODGOVORITE
Name

Joja

20.12.2018 16:02

pa sta sada imate li neki predlog ili samo hocete vlast ne znam sta hocete da kazete sa ovim ... najverovatnije hocete da zakuvate nemire da izazivete mozda na hapsenja aludirate sta li ...

ODGOVORITE
Name

NATO

20.12.2018 16:04

Režim u RS zaista ulazi u veliku avanturu koja bi mogla skupo koštati, a proizvod je rat! Trenutno stanje je gore od 1991. Narod neće rat, zato i ćuti, ali Baja izaziva na sukob izmedju SAD i Rusije. Ustvari, samo Amerikanci mogu ukinuti ovaj odvratni režim koji muči svoj narod. Zadnji rat nema pobjednika, i zato se nije završio. Sve miriše na rat!

ODGOVORITE
Name

Damir

20.12.2018 16:32

Ovdje je financijski rat koće vise ukrasti zadužiti a narod neće da ratuje na njihovu žalost ,to bi im najbolje odgovaralo da prekriju svoj kriminal ma treba na ulice svi lati paliti to je naše nije njihovo kad nemamo ni mi nek nemaju ni oni

Name

Ejfs

20.12.2018 17:05

Bez mene ko domina!

Name

Re Nato

20.12.2018 17:07

Nema ovde prijatelju rata, nista se ti neboj. Nas je Zapad kupio zajedno s prnjama preko MMF-a i raznoraznim kreditima od kojih zavisimo. Oni nas pustaju ovako da se pomalo glodzemo oko nebitnih stvari, jer njima naravno neodgovara funkcionalana BIH a povukli su liniju preko koje se nesmje ici. I na kraju kad dođe vrijeme samo ce reci ljudi e sad je dosta bice ovako i gotovo. Vidices kako preko noci nestaju s politicke scene ovi poltroni od politicara sa sve tri strane, sjeti se samo Sanadera. A Baja je tu dezurni potrcko koji dobro sluzi svrsi, dize kostantno tenzije a ujedno je ekonomski unistio pola drzave(R. Srpsku) tako da ce nam se ubrzo sve samo kazati.

Name

Vojni referent

20.12.2018 17:07

Uglavnom,ako zakuva rat,prvi vojni poziv će biti za Igora

Name

OTAN

20.12.2018 17:23

re NATO, ma kakav te snađe rat, nema od toga ništa

Name

za NATO

20.12.2018 19:17

Nema rata ,a ni ,,resursa,,i budala ....ovi ,zadnji,,su vec u godinama ,pola je vec umrlo ili izvrsilo suicid .druga polovina kako godine idu ,je razocarana i obespravljena ,to mislim da vazi za sve borce ,Bosnjake ,Hrvate i Srbe ,zato....ko je bio u ratu misli drugojacije ,dogodilo se jeste ,ali ne ponovilo se vise nikada .A,i nece .,,Palenje na guranje ,,ne prolazi vise ,mladi ,odlaze i neka im je sretno.Ali ,kada tamo zarade ,neka ,ne salju u propalu B.iH. Ni ,marku .

Name

Recesija

20.12.2018 16:06

Nek udje u sukob sa Natom barem ce se nesto rijesiti.

ODGOVORITE
Name

Bl

20.12.2018 16:28

Tako smo mali narod i jako siromasan. Nema nama druge nego kako kazu veliki koji dominiraju u regionu. Nema bivse Jugoslavije i nesvrstanih. Puno smo mi izgubili. Svi roditelji gladaju da im djeca odu vani.

ODGOVORITE
Name

Recesija

20.12.2018 16:46

Problem je sto Rudonja, Govedarica i svi ti nasi politicari ignorisu tu cinjenicu i umisljaju da mi neko i nesto. Kina i Indija su prevagnuli ramnotezu i mi cemo biti sve ne vazniji.

Name

XXL

20.12.2018 16:51

NEDAJ NAS MILE..BAJA..DO ZADNJEG MILIONA...XAXXXAXA

ODGOVORITE
Name

Ozren

20.12.2018 16:52

Moj Vaske nije burle obecao Rusima nista vec Amerima da ce uci u NATO sad samo pravi prestavu za siroke naredne mase kako on kao nece,u stvari on samo pravi strategiju kako to obaviti a da optuzi nekog drugog. Pa nije burle pobijedio zato sto ga narod hoce vec Ameri. Zamisli da ga se hoce rijesiti koja bi to halabuka bila kako je pokrao izbore(sjetimo se Milosevica). Znaci da izvedem svoj zakljucak:Mile hoce u NATO samo je pitanje kako ce to izvasti a da njega ne zaboli. Ne bih se zacudio da napravi tolike tenzije da ce zveckati i oruzijem a brat Sefik je tu da pripomogne a narod ko j..e.on se svakako iseljava tako da nece imat kome racune ni polagati Ostace samo lovacka druzina SNSD,SDA i HDZ da ugase svjetlo.

ODGOVORITE
Name

@Ozren

20.12.2018 19:26

mislio sam pisati komentar, ali nakon tvog..nema potrebe.

Name

Dane

20.12.2018 16:56

Umjesto da trcimo u NATO da budemo svi sigurni unutra drzave ,boim se da ce dodik zalupit vrata ,mi nista nemamo od Rusije ,Turska nam gradi autoputeve svi bezimo u Eropu I Americu a dodik nezna ni Sam gde.

ODGOVORITE
Name

Re

20.12.2018 16:57

Ko pita Dodika ili bilo koga u RS? Da nisu potpisali pašnjake mogli bi se i malo trzat. A oni potpisali i još da kažu Amerikancima : Puj pike ne vazi ! Ma ljudi budite sigurni da Baja će da uradi i vise nego sto NATO traži . Nije vazno šta se ispred zavjese odigrava nego iza . Nije smio referendum da organizuje a kamo li šta drugo. A znamo ko ga je lupio po prstima pa se učitao .. Onaj ko ne želi u NATO želi rat ili nestabilno područje gdje može da radi šta hoće . A gdje nema stabilnog područja nema ni ekonomije ni ulaganja.

ODGOVORITE
Name

XL

20.12.2018 17:01

Dodik svoim izjavama, navlači gnjev na nas i RSu nebi bilo bilo čudo da nas opet bonbsrduju

ODGOVORITE
Name

Petar

20.12.2018 17:31

Pa gospodine nisu svi Srbi ucjenjeni (fotoreportaza iz Srebrenice) i potplaceni kao neki pa da lobiraju za nato zlocinacku organizaciju.

ODGOVORITE
Name

campo

20.12.2018 20:14

Nije on ucijenjen, ma jok. On je nježna, marindvorska balerina. A sad našao i partnera Darka.

Name

JEDNO

20.12.2018 18:31

kviz pitanje. Kada bi Baja promijenio stav (a mijenjao ga je), koliko bi vjernih obožavatelja njegovog djela, imena i lika srčano, kao sada, ubjeđivalo druge u njegovu nespornu ispravnost? A) manje od 5% B) više od 95%

ODGOVORITE
Name

Referendum ili kako sam prevario Ruse

20.12.2018 18:44

Dodik zna kako se laziraju izbori a da ne zna kako se lazira referendum. Atlantik stampa listice i RS tijesnom vecinom se odlucuje za NATO zahvaljujuci naravno bosnjackim, hrvatskim i glasovima Srba izdajica koje je nahuskala izdajnicka opozicija. U medjuvremenu ubijedi Amere da mora tako i da se na sekiraju a da sto se njega tice ne moraju da mu skidaju sankcije samo da ga puste da pobjedjuje dok je ziv.

ODGOVORITE
Name

KO JE DODIK (G)?

20.12.2018 19:15

Prema kazivanju jednog Dodiga iz Čapljine bratstvo Dodik(g) su kao pravoslavci došli iz Makedonije, jedni su primili katoličanstvo i naseli se kod Čapljine, a drugi otišli u Lijevče polje kao pravoslavci. Koliko je to tačno i da li je to uticalo na bliske odnose koje danas Milorad gaji prema Hrvatima možda neko ima bolje objašnjenje. Svi ovi koji pišu te naelektrisane, nacionalne komentare pokušajte malo ući u sopstveno porodično stablo i vidjeti ko nam je blizak, neovisno kom narodu pripadamo, teška su ovdje vremena bila i sto je razloga zbog kojih su neki mijenjali religiju i nacionalno opredjeljenje.

ODGOVORITE
Name

Furda

20.12.2018 19:29

Ko ne vidi da smo mi vec odavno u NATO taj je slijep pored ociju svojih.. NATO i zapad se kroz ovu zemlju krece kako hoce i kad hoce. Imaju baze, vojsku, ljude, spijune, banke politicare, volju vise od 70% gradjana, da ne nabrajam... Pametnom dosta..

ODGOVORITE
Name

Nista Ne Brinite

20.12.2018 20:13

Ako udjemo u nato Rusi ce nas pobiti ko zecove a ako ne udjemo pobicemo se izmedju sebe,zato opusteno,dok traje traje.(Da pojasnim,Rusi nemaju nista protiv SAD ali imaju itekako protiv ovakvih supouvlakackih,marionetskih ,,drzavica,,i zato ce prvo njih da sprze,sa merakom).

ODGOVORITE
Name

Re

20.12.2018 20:30

Mi imamo pravo na vojnu neutralnost, to je samo nasa odluka. Niko nas nema sta da sili. U EU hocemo, a ostalo sve kada dobijemo vladavinu prava, nezavisne institucije, pravicne izbore. Niko izmedju nas nece ratovati, svi smo shvatili da je to bila glupost i uostalom nije nas niko licno nista pitao. Sada bi svi pobjegli kada bi bilo sta pocelo. PzD mi postaje sumnjiva, je li to svrha bila? NATO? Zar ne moze nista u ovoj drzavi da se desi bez nekog skrivenog cilja i svrhe?

Name

Sudija

20.12.2018 20:19

Nasa djeca odose u zemlje clanice NATO pakta i to vise ne moze niko sprijeciti, a Rudonja svojim besmislenim postupcima samo izlaze nas narod riziku da izgubimo i ovo sto sada imamo. NATO je doveo Rudonju na vlast na svojim tenkovima, bojim se da ce ga sa tenkovima morati i otjerati, a to za nas narod moze biti veoma pogubno, gore mozda nego sa RSK. Rudonju treba prije svega obuzdati nas narod i uskratiti mu svaki vid podrske, inace odvest ce nas u totalnu propast, izolaciju i mozda u nestanak sa ovih prostora. Sto prije to uradimo vece su sanse za nas opstanak.

ODGOVORITE
Name

Doris.

21.12.2018 21:42

Koju Vi presktetivu vidite u Natu, Zar nisu Naši Narodi bliži jedni drugima od nekakvih stranaca, Žalosno je istom jezikom govorite i ne možetese sporazumjeti.

Name

Odrastimo

21.12.2018 07:59

Odrastimo vec jednom i shvatimo: Dodik je za NATO. Zato ga nato i nagradjujenovimi"jacim" funkcijama.

ODGOVORITE
Name

Dado

21.12.2018 16:38

Drugi nam je nametnuo rat,drugi su ga zaustavili,drugi su nam skrojili drzavu,kakvu takvu i drugi ce nas utjerati u NATO a da se mi necemo ni najmanje pitati,a ovo sto se desava je samo reda radi.

Name

pero

21.12.2018 22:56

Moze li mi neko od Srba objasniti sta cemo mi u nato-u

ODGOVORITE