Бајерн руши границе: Ернандез је први, Вернер други!

Хумелс одлази у Лондон! Баварци решили да одреше кесу!

Фудбал 21.12.2018 | 23:45
Бајерн руши границе: Ернандез је први, Вернер други!
Бајерн је озбиљан у намерама да потпуно реконструише тим и спреман је да озбиљно плати за то. Као бомба је одјекнула вест мадридске Марке да ће Бајерн у јануару активирати клаузулу ЛукасаЕрнандеза из Атлетика, а изгледа да је то само почетак.

Друго велико појачање Бавараца ће бити Тимо Вернер, најталентованији немачки нападач. Голгетер РБ Лајпцига је већ дуже време на мети Бајерна и изгледа да ће следећег лета задужити њихову опрему. После синоћњег бундеслигашког окршаја у Минхену, Вернер је и сам између редова провукао да је селидба у Бајерн реална опција.

Репрезентативац Немачке је дао довољно материјала да га медији преселе у Минхен.

„Провео сам две и по прелепе године у Лајпцигу, тако да их имам у виду. Такође, и неки други клубови су у у игри“.

На питање новинара који су то клубови, Вернер је рекао:

„Ако играш у Немачкој и желиш да останеш у Немачкој, постоји само један клуб“.

И Бајернов тренер Нико Ковач се придружио низу хвалоспева који на рачун младог нападача долазе последњих месеци из Минхена.

„Вернер је сјајан играч са великим квалитетима. Али ајде да оставимо по страни то шта ће се десити током зиме или на лето“, рекао је Ковач и наговестио да Бајерн можда планира Вернеров трансфер већ у зиму.

Вернеров уговор у Лајпцигу истиче у лето 2020. године, што значи да је следеће лето последњи воз за продају ако Бикови не желе да га изгубе за симболично обештећење или за џабе. Ако дође до трансфера већ сада на зиму, онда ће мочи да извуку још већи новац. Јасно, њима није неопходан новац од продаје играча, довољно су богати, али у оваквим саитуацијама се не ризикује превише. Процењује се да би Лајпциг могао да од продаје Вернера инкасира око 65.000.000 евра.

Ако би Бајерн толико платио за Вернера, уз оних 80.000.000 евра спремних за Лукаса Ернандеза, то би померило границе у немачком фудбалу. Тренутно је рекордер немачког фудбала Јулијан Дракслер чији је трансфер 2015. из Шалкеа у Волфзбург износио 43.000.000 евра. Бајерн би са ова два трансфера потпуно померио лимите.

Многи се и даље чуде што је Бајерн спреман да плати невероватних 80.000.000 евра за Лукаса Ернандеза. Поготово у јануарском прелазном року, с обзиром да Баварци никада нису превише трошили зими и увек су летње трансфере уговорали током пролећа.

Међутим, добро обавештени Билд открива који су разлоги овако хитне и скупе куповине.

Матс Хумелс жели да напусти Бајерн у јануару!

Немачки репрезентативац је незадовољан што је најчешће трећи избор тренера Ковача у штоперској линији. Предност имају Зуле и Боатенг, а сада је Бајерн договорио и долазак Ернандеза. Хумелсу је прекипело и наредио ја свом менаџеру Марку Козицкеу да му нађе клуб, а овај се одмах бацио на посао. И отпутовао у Лондон где је започео преговоре са Челсијем и Тотенхемом.

Следи време великих промена у Бајерну...

Извор: моззартспорт

ФОТО: реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар