Bajern ruši granice: Ernandez je prvi, Verner drugi!

Humels odlazi u London! Bavarci rešili da odreše kesu!

Fudbal 21.12.2018 | 23:45
Bajern ruši granice: Ernandez je prvi, Verner drugi!
Bajern je ozbiljan u namerama da potpuno rekonstruiše tim i spreman je da ozbiljno plati za to. Kao bomba je odjeknula vest madridske Marke da će Bajern u januaru aktivirati klauzulu LukasaErnandeza iz Atletika, a izgleda da je to samo početak.

Drugo veliko pojačanje Bavaraca će biti Timo Verner, najtalentovaniji nemački napadač. Golgeter RB Lajpciga je već duže vreme na meti Bajerna i izgleda da će sledećeg leta zadužiti njihovu opremu. Posle sinoćnjeg bundesligaškog okršaja u Minhenu, Verner je i sam između redova provukao da je selidba u Bajern realna opcija.

Reprezentativac Nemačke je dao dovoljno materijala da ga mediji presele u Minhen.

„Proveo sam dve i po prelepe godine u Lajpcigu, tako da ih imam u vidu. Takođe, i neki drugi klubovi su u u igri“.

Na pitanje novinara koji su to klubovi, Verner je rekao:

„Ako igraš u Nemačkoj i želiš da ostaneš u Nemačkoj, postoji samo jedan klub“.

I Bajernov trener Niko Kovač se pridružio nizu hvalospeva koji na račun mladog napadača dolaze poslednjih meseci iz Minhena.

„Verner je sjajan igrač sa velikim kvalitetima. Ali ajde da ostavimo po strani to šta će se desiti tokom zime ili na leto“, rekao je Kovač i nagovestio da Bajern možda planira Vernerov transfer već u zimu.

Vernerov ugovor u Lajpcigu ističe u leto 2020. godine, što znači da je sledeće leto poslednji voz za prodaju ako Bikovi ne žele da ga izgube za simbolično obeštećenje ili za džabe. Ako dođe do transfera već sada na zimu, onda će moči da izvuku još veći novac. Jasno, njima nije neophodan novac od prodaje igrača, dovoljno su bogati, ali u ovakvim saituacijama se ne rizikuje previše. Procenjuje se da bi Lajpcig mogao da od prodaje Vernera inkasira oko 65.000.000 evra.

Ako bi Bajern toliko platio za Vernera, uz onih 80.000.000 evra spremnih za Lukasa Ernandeza, to bi pomerilo granice u nemačkom fudbalu. Trenutno je rekorder nemačkog fudbala Julijan Draksler čiji je transfer 2015. iz Šalkea u Volfzburg iznosio 43.000.000 evra. Bajern bi sa ova dva transfera potpuno pomerio limite.

Mnogi se i dalje čude što je Bajern spreman da plati neverovatnih 80.000.000 evra za Lukasa Ernandeza. Pogotovo u januarskom prelaznom roku, s obzirom da Bavarci nikada nisu previše trošili zimi i uvek su letnje transfere ugovorali tokom proleća.

Međutim, dobro obavešteni Bild otkriva koji su razlogi ovako hitne i skupe kupovine.

Mats Humels želi da napusti Bajern u januaru!

Nemački reprezentativac je nezadovoljan što je najčešće treći izbor trenera Kovača u štoperskoj liniji. Prednost imaju Zule i Boateng, a sada je Bajern dogovorio i dolazak Ernandeza. Humelsu je prekipelo i naredio ja svom menadžeru Marku Kozickeu da mu nađe klub, a ovaj se odmah bacio na posao. I otputovao u London gde je započeo pregovore sa Čelsijem i Totenhemom.

Sledi vreme velikih promena u Bajernu...

Izvor: mozzartsport

FOTO: reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar