Шта је то Новица рекао клинцима?

И како је Гагић постао човек који смирује екипу? "Мене занима Цедевита за викенд. Искрено, нити сам се бавио калкулацијама пре овога, нити ћу сада да размишљам ко долази касније", каже Величковић.

Кошарка 20.12.2018 | 14:45
Шта је то Новица рекао клинцима?
Партизан је добио утакмицу сезоне против Турк Телекома, пласирао се у Топ 16 Еврокупа и направио озбиљан искорак у односу на прошлу, па и неке претходне сезоне. Поново је Пионир био крцат, деловало је као црно-бело гротло спремно да прогута госте, а то се и десило захваљујући одличној припреми утакмице, али и мотивација која је била на потребном нивоу за овакве изазове.

А један од оних који је преко леђа претурио "милион" оваквих утакмица је капитен Новица Величковић који је и против екипе из Анкаре дао важан допринос не само због 12 минута проведених на паркету и четири поена, већ и чињенице да је зауставио Кенија Гебријела након што је овај везао три тројке и опасно запретио Партизану.

"Партизан ове године има младу екипу и доста играча који се први пут сусрећу са притиском и утакмицама које су јако битне. Нисмо отворили сезону како треба и за нас је свака утакмица, мање више, финале. То је тако у последње две, три недеље. Тако треба да приступамо. Сами смо омогућили победом у Лиону да играмо утакмицу за пролаз. Мислим да је ово велики успех како за клуб, тако за играче, да расту из дана у дан. То је најбитније кад си млад", истакао је Величковић.

Распоред Партизана у ТОП 16 фази Еврокупа:

1. КОЛО: Ритас - Партизан (2. јануар)
2. КОЛО: Партизан - Алба
3. КОЛО: Партизан - Монако
4. КОЛО: Монако - Партизан
5. КОЛО: Партизан - Ритас
6. КОЛО: Алба - Партизан

Уочи утакмице је пробао да посаветује млађе саиграче и очигледно да му је то баш пошло за руком.

"Рекао сам им да није битно колико поена дајемо. У суштини, наш једини фокус треба да буде на одбрани. Ми можемо да трчимо и да скачемо, у нападу ћемо налазити решења. Али, одбрана треба да буде заштитни знак младог играча, младе екипе и Партизана на првом месту. Ми екипе треба да сводимо на мање од 70 поена, да то буде неки максимум, и увек ћемо имати шансу. То смо урадили вечерас и у задње две утакмице. Одбрана је једини рецепт успеха. Ја у то верујем и мислим да смо се побољшали у том сегменту".

Иако је познато да ће Партизан у наставку Еврокупа играти у групи са Монаком, Лијетувос Ритасом и Албом, Величковића то не оптерећује, а разлог је једноставан:

"Мене занима Цедевита за викенд. Искрено, нити сам се бавио калкулацијама пре овога, нити ћу сада да размишљам ко долази касније. Нама је свака утакмица од ненормалне важности и та утакмица са Цедевитом нам је стварно јако битна. Позвао бих, као и увек, публику да дође јер мислим да је тренутак да хала буде испуњена и да се врши притисак свих 40 минута, као што је то било вечерас. Да пробамо да извучемо победу у суботу", закључио је Величковић.

Центар Ђорђе Гагић је против ривала из Турске флертовао са дабл-дабл учинком од 13 поена и девет скокова. Ипак, оно што је упало у очи је да је у завршници меча после једног закуцавања, иако често ради супротно, показао саиграчима да смире ситуацију.

"Морамо нешто да променимо, да би мењали ток сезоне... Шалим се, хтео сам да останемо сви прибрани, мада је то било мало театрално. Није утакмица била готова. Нисам хтео да полетимо и да се изгубимо у еуфорији. Имам и ја година и искуства у Партизану, научио сам да се контролишем", застао је на тренутак Гагић, затим наставио са осмех на лицу. 

"А било је тешко, јер нам је ово врло важна победа. На добро смо путу, добро радимо и тренирамо. Ово су добри момци, прави се хемија, породична атмосфера. Имали смо тежак период, али се чупамо пре свега радом и залагањем".

Признаје Гагић да ће сада најтеже бити избећи еуфорију и стишати емоције, јер је дуел са Цедевитом ту, "иза ћошка".

"Чекају нас Ритас, Алба и Монако у Топ 16. Али, сада све ово морамо да заборавмо. То је најтежи део у кошарци. Морамо да потиснемо све емоције, јер нам иде још једна јако важна утакмица са екипом која такође игра Еврокуп, веома је озбиљна. Морамо што пре да се окренемо ка томе. Добили смо их први меч, мада то ништа не значи. Све ово треба да нам буде мотив за даље, а не да се изгубимо о еуфорији. То је тешко, али морамо", завршио је центар Партизана.

Извор: моззартспорт

Фото: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар