Загорац: Највриједнија побједа Партизана, из више разлога!

Понајбољи играч црно-белих одушевљено дочекао пласман у ТОП 16 фазу.

Кошарка 20.12.2018 | 12:45
Загорац: Највриједнија побједа Партизана, из више разлога!
Заштитна маска му није дала мира, иако му је штитила нос од потенцијалних удараца, али када је скинуо проблематичну опрему са главе, Раде Загорац је постао онај стари! 

Доминирао је паркетом дворане Александар Николић у досад најважнијој европској утакмици Партизана ове сезоне и овде га право у ТОП 16 фазу, где ће даље укрстити копља са Ритасом, Албом и Монаком. 

“Ово је из више разлога највреднија победа у досадашњем делу сезоне. Поготово ако узмемо ситуацију у којој смо били пре седам-осам дана, али и утакмице које смо имали у том периоду и квалитет противника. Морамо да будемо поносни како смо изгледали вечерас и срећни због уласка у ТОП 16“, поручио је Загорац после утакмице.

Група у ТОП 16 није ништа слабија од ове у првој фази?

“Предуслов је да имаш одређени квалитет ако играш у ТОП 16 Еврокупа. Нећу сад да испаднем паметан што сам то рекао. У сваком случају занимљива група. Верујем да можемо да будемо на нивоу и да се такмичимо“.

Имали сте добру припрему утакмице на психичком и тактичком нивоу...

“Више пута смо ове сезоне истицали да ће екипа временом да расте. Ова победа дође као развојна станица која показује да заиста растемо. За остале ствари, о самој припреми утакмице није баш добро да причамо у јавности“.

Да ли сада постоји опасност од опуштања због емотивног пражњења сада пред важан меч Јадранске лиге против Цедевите?

“Не. Архивирали смо ову победу. Већ од сутра смо у хали и тренирамо. Врло вероватно да је та утакмица са Цедевитом, закључно са овом против Турк Телекома најважнија у овом периоду. Они су нам конкурент у борби за плеј-оф, добили смо их на страни, а ако их добијемо даће нам додатни замајац“.

Одрадили сте велики посао на Силвену Ландсбергу, који је практично у оба сусрета против Партизана био слабијег учинка, иако је понајбољи играч Турк Телекома...

“Јако добра дефанзивна партија на њему. Он је међу најбољим нападачима у Европи. Имали смо дефанзивне припреме за њега. Целу утакмицу смо му били у телу. Банџа Си и остали, било је ту и треш тока, све то је одрадило посао“.

Да ли је ово најкомплетнија партија црно-белих ове сезоне?

“Врло вероватно, мада је то на вама (новинарима) да оцените. Играли смо добро свих 40 минута. Чак и када су на почетку треће четвртине имали онај један период, ми смо адекватно одговорили и одржали на дистанци“.

Извор: моззартспорт

Фото: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар