Zagorac: Najvrijednija pobjeda Partizana, iz više razloga!

Ponajbolji igrač crno-belih oduševljeno dočekao plasman u TOP 16 fazu.

Košarka 20.12.2018 | 12:45
Zagorac: Najvrijednija pobjeda Partizana, iz više razloga!
Zaštitna maska mu nije dala mira, iako mu je štitila nos od potencijalnih udaraca, ali kada je skinuo problematičnu opremu sa glave, Rade Zagorac je postao onaj stari! 

Dominirao je parketom dvorane Aleksandar Nikolić u dosad najvažnijoj evropskoj utakmici Partizana ove sezone i ovde ga pravo u TOP 16 fazu, gde će dalje ukrstiti koplja sa Ritasom, Albom i Monakom. 

“Ovo je iz više razloga najvrednija pobeda u dosadašnjem delu sezone. Pogotovo ako uzmemo situaciju u kojoj smo bili pre sedam-osam dana, ali i utakmice koje smo imali u tom periodu i kvalitet protivnika. Moramo da budemo ponosni kako smo izgledali večeras i srećni zbog ulaska u TOP 16“, poručio je Zagorac posle utakmice.

Grupa u TOP 16 nije ništa slabija od ove u prvoj fazi?

“Preduslov je da imaš određeni kvalitet ako igraš u TOP 16 Evrokupa. Neću sad da ispadnem pametan što sam to rekao. U svakom slučaju zanimljiva grupa. Verujem da možemo da budemo na nivou i da se takmičimo“.

Imali ste dobru pripremu utakmice na psihičkom i taktičkom nivou...

“Više puta smo ove sezone isticali da će ekipa vremenom da raste. Ova pobeda dođe kao razvojna stanica koja pokazuje da zaista rastemo. Za ostale stvari, o samoj pripremi utakmice nije baš dobro da pričamo u javnosti“.

Da li sada postoji opasnost od opuštanja zbog emotivnog pražnjenja sada pred važan meč Jadranske lige protiv Cedevite?

“Ne. Arhivirali smo ovu pobedu. Već od sutra smo u hali i treniramo. Vrlo verovatno da je ta utakmica sa Cedevitom, zaključno sa ovom protiv Turk Telekoma najvažnija u ovom periodu. Oni su nam konkurent u borbi za plej-of, dobili smo ih na strani, a ako ih dobijemo daće nam dodatni zamajac“.

Odradili ste veliki posao na Silvenu Landsbergu, koji je praktično u oba susreta protiv Partizana bio slabijeg učinka, iako je ponajbolji igrač Turk Telekoma...

“Jako dobra defanzivna partija na njemu. On je među najboljim napadačima u Evropi. Imali smo defanzivne pripreme za njega. Celu utakmicu smo mu bili u telu. Bandža Si i ostali, bilo je tu i treš toka, sve to je odradilo posao“.

Da li je ovo najkompletnija partija crno-belih ove sezone?

“Vrlo verovatno, mada je to na vama (novinarima) da ocenite. Igrali smo dobro svih 40 minuta. Čak i kada su na početku treće četvrtine imali onaj jedan period, mi smo adekvatno odgovorili i održali na distanci“.

Izvor: mozzartsport

Foto: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar