БЛ: Рибери "ишчупао" Бајерн, бриљантни Јовић!

Јовић и даље решета мреже, два гола у ремију са Мајнцом! Репрезентативац Србије, Лука Јовић, наставио је са сјаним играма у дресу Ајнтрахта из Франкфурта.  Мирисало је на кикс Бајерна на "Алијан Арени", али је "резервиста" Франк Рибери у 83. минуту осигурао побједу Бавараца над РБ Лајпцигом (1:0). Српски нападач Лука Јовић са два гола осиггурао бод Ајнтрахту у Мајнцу (2:2). Бомбаш Јовић стигао Алкасера! Ајнтрахт коначно преживео у Мајнцу! На крају праведан реми (2:2). "Рецка" број 12 за Луку Јовића! Наставља се голгетерска серија Луке Јовића. . . Рибери отворио пекару и спасао Бајерн! За викенд у Франкфурту се јури последњи воз! Баварци једва сломили Лајпциг.

Фудбал 19.12.2018 | 23:02
БЛ: Рибери "ишчупао" Бајерн, бриљантни Јовић!
Његов тим је одиграо нерешено, 2:2 на гостовању Мајнцу у оквиру 16. кола прванства Немачке, а Јовић је постигао оба гола за тим тренера Адија Хитера.

Два пута је Мајнц водио и два пута је Јовић успео да постиугне погодак за изједначење, а све се догодило у првих 45 минута сусрета. Тако је српски нападач стигао до 12. лигашког гола и деобе првог места на листи стрелаца са Паком Алкасером.

Мајнц је повео у десетом минуту преко Швеђанина Робина Каисона, али је Ајнтрахт изједначио у 31. минуту. 

Био је то добар напад по левој страни, репрезентативац Србије Филип Костић је одлично прошао, пронашао је Јовића у казненом простору домаћина и њему није било тешко да лопту са десетак метара смести у мрежу Мајнца.

Каисон је у 36. минуту још једном донео предност домаћину, али Ајнтрахт се није предавао. Наставио је са нападима и после корнера у првом минуту надокнаде првог дела, Јовић је био највиши у скоку и одличним ударцем главом је матирао Робина Зентнера за 2:2. 

Био је то коначан исход сусрета иако је Мајнц у 81. минуту имао добру прилику за победу. Мијат Гаћиновић је за Ајнтрахт одиграо 72. минута, док су Костић и Јовић одиграли свих 90 минута. 

Лука Јовић – први пут. Лука Јовић – други пут. Могао је суперталентовани српски нападач коначно да донесе победу Ајнтрахту у Мајнцу, прву у 21. веку, али га је у тој мисији осујетио голман домаћих Зентнер. На крају реми (2:2) којим могу да буду задовољни и једни и други.

А највише може да буде задовољан Лука Јовић. Поново ће некадашњи нападач Црвене звезде и Бенфике бити на многобројним насловницама европских медија. Са два гола у мрежиу Мајнца подигао је лествицу сопствених могућности. Стигао је до 12. гола у сезони и на листи најбољих стрелаца Бундеслиге стигао Пабла Алкасера.

Ватрометно прво полувреме видели смо у Мајнцу. Осокљен историјским чињеницама и традиционално добрим резултатима против Ајнтрахта, домаћин је кренуо жестоко.

Јаким пресингом фудбалери Мајнца су отели лопту Мијату Гаћиновићу, одиграли добру и транзицији. На крају је лопта дошла до Швеђанина Куиасона који је закуцао лопту у ближи угао.

Одговор је брзо стигао. Наравно – преко Луке Јовића. Мада је то била акција која персонификује одличан тимски рад Ајнтрахта из Франкфурта. Напад су отворили Гаћиновић и Але, центирао је Костић, а Јовић је само поставио ногу.

Није вредело ни друго вођство Мајнца. Просто, Јовић је био у свом голгетерском моду. Каква је то била демонстрација талента у судијској надоканди првог полувремена. Само за тренутак су га испустили домаћи играчи. Довољно да Лука Јовић главом спроведе лопту у даљи угао и поново изједначи резултат.

Наставак је донео изједначену игру. Слађи бод је отишао у Франкфурт.

Лука Јовић не стаје!

Млади нападач Ајнтрахта је на гостовању у Мајнцу донео изједначење екипи из Фракфурта у 31. и 45. минуту утакмице 16. кола немачког шампионата, што му је већ 12 погодак у Бундесу ове сезоне, док у свим такмичењима има 17...

Код првог гола асистирао му је такође српски репрезентативац Филип Костић, који је био јунак "орлова" у прошлом колу против Бајер Леверкузена.

После контранапада, на левој страни је Костић добио лопту и потом на петерцу пронашао Јовића, који је из прве матирао голмана Робина Центнера.

Потом је опет Јовић морао да анулира предност домаћина и то после центаршута Џонатана де Гузмана из корнера. Био је највиши у скоку и погодио за ново изједначење Ајнтрахта и с тим резултатом се отишло на одмор.

У наставку утакмице није било голова, па је меч тако и завршен: Мајнц - Ајнтрахт 2:2.

Момак из Бијељине се тако изједначио на листи најбољих стрелаца шампионата са Паком Алкасером из Борусије Дортмунд, који је такође 12 пута тресао противничке мреже.

Браво, Лука!

Бајерн је тешком муком дошао до победе у мечу са Лајпцигом. Искусни Француз Франк Рибери постигао је погодак у 83. минуту после велике гужве која је настала после ударца Рената Санчеза. 

У надокнади времена два црвена картона. Прво је у другом минуту надокнаде искључен играч Лајпцига Илсанкер, да би два минута касније због другог жутог картона меч завршио и Ренато Санчез у тиму Бајерна.

Шестоструки узастопни шампион, минхенски Бајерн није пропустио прилику да послије првог овосезонског пораза Борусије Дортмунд и то од Фортуне у Дизелдорфу (2:1) смањи бодовну разлику за лидером Бундеслиге.

У дану кад је шпанска "Марка" објавила да су Баварци одлучили да активирају клаузулу од 80 милиона евра и да већ од 1. јануара ангажују дефанзивца Атлетико Мадрида, француског репрезентативца Лукаса Ернандеза (22), дочекали су РБ Лајпциг и вјероватно много теже од очекиваног стигли до побједе.

БАЈЕРН - РБ ЛАЈПЦИГ 1:0 (0:0)

Човјек одлуке у сриједу увече био је француски ветеран Франк Рибери, који је ушао с клупе послије повреде Сержа Гнабрија у 28. минуту, али до самог финиша није направио много за екипу из Минхена.

Али је кад је било најважније погодио је мрежу фантастичног мађарског голмана Петера Гулашија за трећу узастопну побједу и само "минус шест" бодова у односу на дортмундске "милионере".

Баварци су први запријетили преко Роберта Левандовског у 25. минуту, али је његов ударац погодио само лијеву стативу, да би у десетак минута касније, гости из Лајпцига узвратили након што је Дајот Упамекано са пет метара погодио пречку.

РБ Лајпциг је у најмању руку био равноправан ривал изабраницима Нике Ковача и само их је (не)срећа спријечила да понове успјех из Лајпцига претходног прољећа кад су "окренули" Бајерн (2:1).

Јубиларну 100. утакмицу у дресу тима са "Алијанц Арене" одиграо је вечерас Матс Хумелс, који је у неколико наврата сјајно зауставио Тима Вернера и спријечио ново разочарање за баварске навијаче.

Могли су и изабраници Нике Ковача да постигну поготке и раније да је Томас Милер спретније реаговао у 73. минуту односно Нилкас Шуле неколико минута касније...А кад би нападачи Бајерна погодили оквир гола онда је мајсторски реаговао голман гостију Петер Гулаши, који је "скинуо" Јошуи Кимиху стопостотну шансу са три-четири метра.

Али ни Мађар није могао ништа у 83. минуту након опсаде и гужве у казненом простору гдје се одлично снашао Рибери и послао лопту у небрањени дио мреже - 1:0.

На крају су оба тима утакмицу завршила са десеторицом јер су црвене картоне у судијској надокнади зарадили Бајернов Ренато Санчез и Штефан Илзанкер из Лајпцига.

Нису још за старо гвожђе! Видели смо то када су Франк Рибери и Арјен Робен декласирали Бенфику, а видели смо Француза и вечерас у улози маестралног спасиоца Бајернових шампионских нада.

Мајсторијом Франка Риберија, Бајерн се спасао и ишчупао на једвите јаде победу против РБ Лајпцига (1:0) којом сачувао шансе да ће у другом делу сзеоне престићи лидера Борусију Дортмунд и одбранити титулу. Бајерн је изједначен на другом месту са Борусијом Менхенгладах, али захваљујући синоћњем киксу Дортмунда, сада је на само шест бодова од лидера. Наредног викенда се игра последње коло јесењег дела Бундеслиге, две Борусије играју једна против друге, Бајерн гостује Ајнтрахту. Бајерн може потпуно да се врати у трку за титулу, али и да скоро испадне из ње... Биће занимљиво.

Дебело су се Баварци вечерас намучили против Лајпцига који је био на прагу првог бода у историји у Минхену, али није издржао до краја. Пресудила му је мајсторија Франка Риберија који је у 82. минуту фантастичним лажњаком послао тројицу гостујућих фудбалера „по бурек“, а онда закуцао лопту у мрежу.

Пре тога је гостујући голман Гулачи истакао кандидатуру за играча утакмице. У првом полувремену је чудесном интервенцијом уз помоћ стативе зауставио Левандовског, а онда и у 78. минуту још једном сјајном парадом осујетио Пољака. Ипак, против Риберија није могао ништа...

Истина, могао је и Лајпциг до вођства у првом полувремену. Упамеканов ударац главом је зауставио оквир гола. Али, то је било све од Бикова вечерас. Бајерн је заслужено ишчупао победу пред занимљиво последње коло.

У осталим мечевима вечерашњег програма смо видели три ремија. Вердер и Хофенхајм су одиграли 1:1, као и Фрајбург и Хановер. Вердеру је бод донео излет десног бека Гебре Селасија на противничку површину, пошто је Хофенхајм повео голом Битенкура после продора Шулца.

БУНДЕСЛИГА - 16. КОЛО:

Шалке - Бајер Леверкузен 1:2 (1:2)
/Рајт 45+2 - Драговић 28, Аларио 35/

Бајерн Минхен - РБ Лајпциг 1:0 (0:0)
/Рибери 83/

Вердер - Хофенхајм 1:1 (0:1)
/Гебре Селасије 57 - Битенкур 31/

Фрајбург - Хановер 1:1 (1:1)
/Валдшмит 3 пен - Фелипе 14/

Мајнц - Ајнтрахт 2:2 (2:2)
/Квесон 10, 36 - Јовић 31, 45+1/

Играно у уторак

Борусија Менхенгладбах - Нирнберг 2:0 (0:0)
/Азар 47, Плеа 86/

Херта - Аугзбург 2:2 (2:2)
/Леки 28, Дуда 31 - Хинтерегер 8, Ку 39/

Волфсбург - Штутгарт 2:0 (2:0)
/Гилавоги 24, Вегхорст 44/

Фортуна - Борусија Дортмунд 2:1 (1:0)
/Лукебакио 22, 56 - Алкасер 81/

ТАБЕЛА: Борусија Дортмунд 39, Борусија Менхенгладбах 33, Бајерн Михнен 33, Лајпциг 28, Ајнтрахт 27, Волфсбург 25, Херта 24, Хофенхајм 24, Вердер 22, Бајер Леверкузен 21, Мајнц 20, Фрајбург 18, Аугзбург 15, Шалке 15, Фортуна Диселдорф 15, Штутгарт 14, Хановер 11, Нирнберг 11.

Извор: Б92/мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар