BL: Riberi "iščupao" Bajern, briljantni Jović!

Jović i dalje rešeta mreže, dva gola u remiju sa Majncom! Reprezentativac Srbije, Luka Jović, nastavio je sa sjanim igrama u dresu Ajntrahta iz Frankfurta.  Mirisalo je na kiks Bajerna na "Alijan Areni", ali je "rezervista" Frank Riberi u 83. minutu osigurao pobjedu Bavaraca nad RB Lajpcigom (1:0). Srpski napadač Luka Jović sa dva gola osiggurao bod Ajntrahtu u Majncu (2:2). Bombaš Jović stigao Alkasera! Ajntraht konačno preživeo u Majncu! Na kraju pravedan remi (2:2). "Recka" broj 12 za Luku Jovića! Nastavlja se golgeterska serija Luke Jovića. . . Riberi otvorio pekaru i spasao Bajern! Za vikend u Frankfurtu se juri poslednji voz! Bavarci jedva slomili Lajpcig.

Fudbal 19.12.2018 | 23:02
BL: Riberi "iščupao" Bajern, briljantni Jović!
Njegov tim je odigrao nerešeno, 2:2 na gostovanju Majncu u okviru 16. kola prvanstva Nemačke, a Jović je postigao oba gola za tim trenera Adija Hitera.

Dva puta je Majnc vodio i dva puta je Jović uspeo da postiugne pogodak za izjednačenje, a sve se dogodilo u prvih 45 minuta susreta. Tako je srpski napadač stigao do 12. ligaškog gola i deobe prvog mesta na listi strelaca sa Pakom Alkaserom.

Majnc je poveo u desetom minutu preko Šveđanina Robina Kaisona, ali je Ajntraht izjednačio u 31. minutu. 

Bio je to dobar napad po levoj strani, reprezentativac Srbije Filip Kostić je odlično prošao, pronašao je Jovića u kaznenom prostoru domaćina i njemu nije bilo teško da loptu sa desetak metara smesti u mrežu Majnca.

Kaison je u 36. minutu još jednom doneo prednost domaćinu, ali Ajntraht se nije predavao. Nastavio je sa napadima i posle kornera u prvom minutu nadoknade prvog dela, Jović je bio najviši u skoku i odličnim udarcem glavom je matirao Robina Zentnera za 2:2. 

Bio je to konačan ishod susreta iako je Majnc u 81. minutu imao dobru priliku za pobedu. Mijat Gaćinović je za Ajntraht odigrao 72. minuta, dok su Kostić i Jović odigrali svih 90 minuta. 

Luka Jović – prvi put. Luka Jović – drugi put. Mogao je supertalentovani srpski napadač konačno da donese pobedu Ajntrahtu u Majncu, prvu u 21. veku, ali ga je u toj misiji osujetio golman domaćih Zentner. Na kraju remi (2:2) kojim mogu da budu zadovoljni i jedni i drugi.

A najviše može da bude zadovoljan Luka Jović. Ponovo će nekadašnji napadač Crvene zvezde i Benfike biti na mnogobrojnim naslovnicama evropskih medija. Sa dva gola u mrežiu Majnca podigao je lestvicu sopstvenih mogućnosti. Stigao je do 12. gola u sezoni i na listi najboljih strelaca Bundeslige stigao Pabla Alkasera.

Vatrometno prvo poluvreme videli smo u Majncu. Osokljen istorijskim činjenicama i tradicionalno dobrim rezultatima protiv Ajntrahta, domaćin je krenuo žestoko.

Jakim presingom fudbaleri Majnca su oteli loptu Mijatu Gaćinoviću, odigrali dobru i tranziciji. Na kraju je lopta došla do Šveđanina Kuiasona koji je zakucao loptu u bliži ugao.

Odgovor je brzo stigao. Naravno – preko Luke Jovića. Mada je to bila akcija koja personifikuje odličan timski rad Ajntrahta iz Frankfurta. Napad su otvorili Gaćinović i Ale, centirao je Kostić, a Jović je samo postavio nogu.

Nije vredelo ni drugo vođstvo Majnca. Prosto, Jović je bio u svom golgeterskom modu. Kakva je to bila demonstracija talenta u sudijskoj nadokandi prvog poluvremena. Samo za trenutak su ga ispustili domaći igrači. Dovoljno da Luka Jović glavom sprovede loptu u dalji ugao i ponovo izjednači rezultat.

Nastavak je doneo izjednačenu igru. Slađi bod je otišao u Frankfurt.

Luka Jović ne staje!

Mladi napadač Ajntrahta je na gostovanju u Majncu doneo izjednačenje ekipi iz Frakfurta u 31. i 45. minutu utakmice 16. kola nemačkog šampionata, što mu je već 12 pogodak u Bundesu ove sezone, dok u svim takmičenjima ima 17...

Kod prvog gola asistirao mu je takođe srpski reprezentativac Filip Kostić, koji je bio junak "orlova" u prošlom kolu protiv Bajer Leverkuzena.

Posle kontranapada, na levoj strani je Kostić dobio loptu i potom na petercu pronašao Jovića, koji je iz prve matirao golmana Robina Centnera.

Potom je opet Jović morao da anulira prednost domaćina i to posle centaršuta Džonatana de Guzmana iz kornera. Bio je najviši u skoku i pogodio za novo izjednačenje Ajntrahta i s tim rezultatom se otišlo na odmor.

U nastavku utakmice nije bilo golova, pa je meč tako i završen: Majnc - Ajntraht 2:2.

Momak iz Bijeljine se tako izjednačio na listi najboljih strelaca šampionata sa Pakom Alkaserom iz Borusije Dortmund, koji je takođe 12 puta tresao protivničke mreže.

Bravo, Luka!

Bajern je teškom mukom došao do pobede u meču sa Lajpcigom. Iskusni Francuz Frank Riberi postigao je pogodak u 83. minutu posle velike gužve koja je nastala posle udarca Renata Sančeza. 

U nadoknadi vremena dva crvena kartona. Prvo je u drugom minutu nadoknade isključen igrač Lajpciga Ilsanker, da bi dva minuta kasnije zbog drugog žutog kartona meč završio i Renato Sančez u timu Bajerna.

Šestostruki uzastopni šampion, minhenski Bajern nije propustio priliku da poslije prvog ovosezonskog poraza Borusije Dortmund i to od Fortune u Dizeldorfu (2:1) smanji bodovnu razliku za liderom Bundeslige.

U danu kad je španska "Marka" objavila da su Bavarci odlučili da aktiviraju klauzulu od 80 miliona evra i da već od 1. januara angažuju defanzivca Atletiko Madrida, francuskog reprezentativca Lukasa Ernandeza (22), dočekali su RB Lajpcig i vjerovatno mnogo teže od očekivanog stigli do pobjede.

BAJERN - RB LAJPCIG 1:0 (0:0)

Čovjek odluke u srijedu uveče bio je francuski veteran Frank Riberi, koji je ušao s klupe poslije povrede Serža Gnabrija u 28. minutu, ali do samog finiša nije napravio mnogo za ekipu iz Minhena.

Ali je kad je bilo najvažnije pogodio je mrežu fantastičnog mađarskog golmana Petera Gulašija za treću uzastopnu pobjedu i samo "minus šest" bodova u odnosu na dortmundske "milionere".

Bavarci su prvi zaprijetili preko Roberta Levandovskog u 25. minutu, ali je njegov udarac pogodio samo lijevu stativu, da bi u desetak minuta kasnije, gosti iz Lajpciga uzvratili nakon što je Dajot Upamekano sa pet metara pogodio prečku.

RB Lajpcig je u najmanju ruku bio ravnopravan rival izabranicima Nike Kovača i samo ih je (ne)sreća spriječila da ponove uspjeh iz Lajpciga prethodnog proljeća kad su "okrenuli" Bajern (2:1).

Jubilarnu 100. utakmicu u dresu tima sa "Alijanc Arene" odigrao je večeras Mats Humels, koji je u nekoliko navrata sjajno zaustavio Tima Vernera i spriječio novo razočaranje za bavarske navijače.

Mogli su i izabranici Nike Kovača da postignu pogotke i ranije da je Tomas Miler spretnije reagovao u 73. minutu odnosno Nilkas Šule nekoliko minuta kasnije...A kad bi napadači Bajerna pogodili okvir gola onda je majstorski reagovao golman gostiju Peter Gulaši, koji je "skinuo" Jošui Kimihu stopostotnu šansu sa tri-četiri metra.

Ali ni Mađar nije mogao ništa u 83. minutu nakon opsade i gužve u kaznenom prostoru gdje se odlično snašao Riberi i poslao loptu u nebranjeni dio mreže - 1:0.

Na kraju su oba tima utakmicu završila sa desetoricom jer su crvene kartone u sudijskoj nadoknadi zaradili Bajernov Renato Sančez i Štefan Ilzanker iz Lajpciga.

Nisu još za staro gvožđe! Videli smo to kada su Frank Riberi i Arjen Roben deklasirali Benfiku, a videli smo Francuza i večeras u ulozi maestralnog spasioca Bajernovih šampionskih nada.

Majstorijom Franka Riberija, Bajern se spasao i iščupao na jedvite jade pobedu protiv RB Lajpciga (1:0) kojom sačuvao šanse da će u drugom delu szeone prestići lidera Borusiju Dortmund i odbraniti titulu. Bajern je izjednačen na drugom mestu sa Borusijom Menhengladah, ali zahvaljujući sinoćnjem kiksu Dortmunda, sada je na samo šest bodova od lidera. Narednog vikenda se igra poslednje kolo jesenjeg dela Bundeslige, dve Borusije igraju jedna protiv druge, Bajern gostuje Ajntrahtu. Bajern može potpuno da se vrati u trku za titulu, ali i da skoro ispadne iz nje... Biće zanimljivo.

Debelo su se Bavarci večeras namučili protiv Lajpciga koji je bio na pragu prvog boda u istoriji u Minhenu, ali nije izdržao do kraja. Presudila mu je majstorija Franka Riberija koji je u 82. minutu fantastičnim lažnjakom poslao trojicu gostujućih fudbalera „po burek“, a onda zakucao loptu u mrežu.

Pre toga je gostujući golman Gulači istakao kandidaturu za igrača utakmice. U prvom poluvremenu je čudesnom intervencijom uz pomoć stative zaustavio Levandovskog, a onda i u 78. minutu još jednom sjajnom paradom osujetio Poljaka. Ipak, protiv Riberija nije mogao ništa...

Istina, mogao je i Lajpcig do vođstva u prvom poluvremenu. Upamekanov udarac glavom je zaustavio okvir gola. Ali, to je bilo sve od Bikova večeras. Bajern je zasluženo iščupao pobedu pred zanimljivo poslednje kolo.

U ostalim mečevima večerašnjeg programa smo videli tri remija. Verder i Hofenhajm su odigrali 1:1, kao i Frajburg i Hanover. Verderu je bod doneo izlet desnog beka Gebre Selasija na protivničku površinu, pošto je Hofenhajm poveo golom Bitenkura posle prodora Šulca.

BUNDESLIGA - 16. KOLO:

Šalke - Bajer Leverkuzen 1:2 (1:2)
/Rajt 45+2 - Dragović 28, Alario 35/

Bajern Minhen - RB Lajpcig 1:0 (0:0)
/Riberi 83/

Verder - Hofenhajm 1:1 (0:1)
/Gebre Selasije 57 - Bitenkur 31/

Frajburg - Hanover 1:1 (1:1)
/Valdšmit 3 pen - Felipe 14/

Majnc - Ajntraht 2:2 (2:2)
/Kveson 10, 36 - Jović 31, 45+1/

Igrano u utorak

Borusija Menhengladbah - Nirnberg 2:0 (0:0)
/Azar 47, Plea 86/

Herta - Augzburg 2:2 (2:2)
/Leki 28, Duda 31 - Hintereger 8, Ku 39/

Volfsburg - Štutgart 2:0 (2:0)
/Gilavogi 24, Veghorst 44/

Fortuna - Borusija Dortmund 2:1 (1:0)
/Lukebakio 22, 56 - Alkaser 81/

TABELA: Borusija Dortmund 39, Borusija Menhengladbah 33, Bajern Mihnen 33, Lajpcig 28, Ajntraht 27, Volfsburg 25, Herta 24, Hofenhajm 24, Verder 22, Bajer Leverkuzen 21, Majnc 20, Frajburg 18, Augzburg 15, Šalke 15, Fortuna Diseldorf 15, Štutgart 14, Hanover 11, Nirnberg 11.

Izvor: B92/mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar