Мијатовић: Мурињо би опет могао на клупу Реала!

Бивши фубалер Партизана и Реала, Предраг Мијатовић, сматра да долазак Жозеа Муриња на клупу мадридског клуба уопште није нереална опција.  Мурињо опет у Реалу? Пеђа Мијатовић је човек који зна неке ствари и каже да постоје шансе. . .  Славни ас Реала је близак пријатељ Муриња и вечерас је причао о могућности повратка у Реал. . .

Фудбал 21.12.2018 | 23:36
Мијатовић: Мурињо би опет могао на клупу Реала!
Мијатовић је у емисији "Карусел Депортиво" поручио да верује да би Португалац у догледно време могао да се врати на "Сантјаго Бернабеу".

"Мислим да Флорентино перез воли Муриња као тренера. Видим заиста много шанси да једног дана опет води Реал. Сваки пут када су мењали тренера, били су у контакту са Жозеом. Ипак, надам се да ће Солари добро радити свој посао. Међутим, ако Реал на крају сезоне буде тражио тренера, Мурињо ће свакако бити опција, јер на тржишту немате много великих тренера", сматра Мијатовић. 

О евентуалном повретку Муриња у Мадрид питали су и играча Реала, Бразилца Марсела. 

"Могу само да му се захвалим на свему што је учинио за мене у Реалу. Ипак, нисам ја тај који одлучује о његовом повретку", одговорио је дипломатски дефанзивац Реала. 

У Реалу је тренутно седам играча које је Мурињо тренирао 2013. када је напустио кормило клуба, а то су осим Марсела и Серхио Рамос, Наћо, Рафаел Варан, Лука Модрић, Карим Бензема и Каземиро.

Чим је одјекнула веста да је Жозе Мурињо добио отказ у Реал Мадриду, фудбалски свет је почео да поставља два питања.

Ко ће наследити Португалцу у Манчестер Јунајтеду? Који је следећи Мурињов клуб?

На ово прво питање смо већ добили одговор именовањем Солскјера за привременог менаџера црвених ђваола. На ово друго ћемо морати да сачеамо неко време, али опција баш и нема превише. Мало великих клубова тражи тренере, а Муриња обично повезују са бивпим клубовима у којима је радио. Повратак у Челси је искључен, у Порто свакако, из Интера су се већ дистанцирали и дали поверње Спалетију... Остаје Реал Мадрид.

Иако је Сантјаго Солари од привременог постао трајно решење до краја сезоне, Аргентинца и даље гледају са скепсом. Поготово јер је у ушао у неке конфилктне ситуације у свлачионици. Што отвара врата повратка за Муриња.

Није се Жозе растао од Реала баш пријатељски, оставио је иза себе пустош у свлачионици, али осноси са Флорнетином Перезом нису нарушени. Поштовање се задржало на обе стране. Сада ту више није ни Роналдоса којим је Мурињо остао у лошим односима, као ни касиљас који му је био највећа препрека у свлачионици.

Ако Солари не издржи, ето Муриња као кандидата. О томе је вечерас причао и Пеђа Мијатовић, легенда Реал Мадрида, али и пријатељ Муриња. Управо је Мијатовић правио друштво Мурињу приликом његових гостовања у Београду и Подгорици, блиски су и сигрно да славни Црногорац зна неке ставри.

„Не могу да се изарзим у процентима, али шансе за повратак Муриња су довољно велике. Зашто то кажем? Флорентино воли Муриња и сваки пут када је мењао тренера, контактирао је и Муриња. Дакле, будите у приправности. Постоји велика вероватноћа за то“, рекао је Мијатовић за једну шпанску радио станицу.  

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар спорт

Коментари / 0

Оставите коментар