Mijatović: Murinjo bi opet mogao na klupu Reala!

Bivši fubaler Partizana i Reala, Predrag Mijatović, smatra da dolazak Žozea Murinja na klupu madridskog kluba uopšte nije nerealna opcija.  Murinjo opet u Realu? Peđa Mijatović je čovek koji zna neke stvari i kaže da postoje šanse. . .  Slavni as Reala je blizak prijatelj Murinja i večeras je pričao o mogućnosti povratka u Real. . .

Fudbal 21.12.2018 | 23:36
Mijatović: Murinjo bi opet mogao na klupu Reala!
Mijatović je u emisiji "Karusel Deportivo" poručio da veruje da bi Portugalac u dogledno vreme mogao da se vrati na "Santjago Bernabeu".

"Mislim da Florentino perez voli Murinja kao trenera. Vidim zaista mnogo šansi da jednog dana opet vodi Real. Svaki put kada su menjali trenera, bili su u kontaktu sa Žozeom. Ipak, nadam se da će Solari dobro raditi svoj posao. Međutim, ako Real na kraju sezone bude tražio trenera, Murinjo će svakako biti opcija, jer na tržištu nemate mnogo velikih trenera", smatra Mijatović. 

O eventualnom povretku Murinja u Madrid pitali su i igrača Reala, Brazilca Marsela. 

"Mogu samo da mu se zahvalim na svemu što je učinio za mene u Realu. Ipak, nisam ja taj koji odlučuje o njegovom povretku", odgovorio je diplomatski defanzivac Reala. 

U Realu je trenutno sedam igrača koje je Murinjo trenirao 2013. kada je napustio kormilo kluba, a to su osim Marsela i Serhio Ramos, Naćo, Rafael Varan, Luka Modrić, Karim Benzema i Kazemiro.

Čim je odjeknula vesta da je Žoze Murinjo dobio otkaz u Real Madridu, fudbalski svet je počeo da postavlja dva pitanja.

Ko će naslediti Portugalcu u Mančester Junajtedu? Koji je sledeći Murinjov klub?

Na ovo prvo pitanje smo već dobili odgovor imenovanjem Solskjera za privremenog menadžera crvenih đvaola. Na ovo drugo ćemo morati da sačeamo neko vreme, ali opcija baš i nema previše. Malo velikih klubova traži trenere, a Murinja obično povezuju sa bivpim klubovima u kojima je radio. Povratak u Čelsi je isključen, u Porto svakako, iz Intera su se već distancirali i dali povernje Spaletiju... Ostaje Real Madrid.

Iako je Santjago Solari od privremenog postao trajno rešenje do kraja sezone, Argentinca i dalje gledaju sa skepsom. Pogotovo jer je u ušao u neke konfilktne situacije u svlačionici. Što otvara vrata povratka za Murinja.

Nije se Žoze rastao od Reala baš prijateljski, ostavio je iza sebe pustoš u svlačionici, ali osnosi sa Flornetinom Perezom nisu narušeni. Poštovanje se zadržalo na obe strane. Sada tu više nije ni Ronaldosa kojim je Murinjo ostao u lošim odnosima, kao ni kasiljas koji mu je bio najveća prepreka u svlačionici.

Ako Solari ne izdrži, eto Murinja kao kandidata. O tome je večeras pričao i Peđa Mijatović, legenda Real Madrida, ali i prijatelj Murinja. Upravo je Mijatović pravio društvo Murinju prilikom njegovih gostovanja u Beogradu i Podgorici, bliski su i sigrno da slavni Crnogorac zna neke stavri.

„Ne mogu da se izarzim u procentima, ali šanse za povratak Murinja su dovoljno velike. Zašto to kažem? Florentino voli Murinja i svaki put kada je menjao trenera, kontaktirao je i Murinja. Dakle, budite u pripravnosti. Postoji velika verovatnoća za to“, rekao je Mijatović za jednu špansku radio stanicu.  

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star sport

Komentari / 0

Ostavite komentar