Србин пропјевао у полицији! Тресе се пола Белгије!

Све је испричао, многи су у страху!

Фудбал 19.12.2018 | 21:30
Србин пропјевао у полицији! Тресе се пола Белгије!
Операција „Чисте руке“ коју су белгијска полиција и тужилаштво организовали како би раскринкали махинације у тамошњем фудбалу полако даје резултате.

Подсетимо, због намештања утакмица, подмићивања судија, махинација са трансферима, неплаћања пореза, прања пара и осталих нечасних радњи, у Белгији је ухапшено 29 особа, а у Србији још четири. Заплењено је преко 4.000.000 евра и луксузна роба у Белгији и још преко 1.000.000 евра у Србији. Конфискована је и имовина неких од осумњичених. А међу кључним фигурама у скандалу се нашао познати српски менаџер Дејан Вељковић који је годинама радио у Белгији, а некада је заступао или учествовао у трансферима Милана Јовановића, Славољуба Муслина, Ивана Обрадовића, Филипа Младеновића...

Вељковић је уз иранског агента Мођија Бајата означен као кључни осумњичени у великој операцији. Заједно са њима су ухапшени њихови најближи сарадници, клупски функционери, тренери, новинари, судије, бивши играчи...  Вељковић је после хапшења је пристао на статус сведока сарадника у замену за пет година робије, 80.000 евра казне и заплену илегално стеченог новца и имовине. Уместо 15 година робије које су му претиле.  

Белгијски медији данас пишу да је Вељковић приликом 96 сати саслушања у 12 дана испричао све. Не наводе се детаљи, осим да су тужиоци јако задовољни материјалом који им је дао српски менаџер и због којег сада стрепи половина фудбалске Белгије. Октрио им је путеве којима се кретао и прао „црни новац“ у белгијском фудбалу. Због кључне улоге у сведочењу, полиција већ месец дана држи Вељковића и његову породицу у строго чуваној вили на напознатој локацији.

На полицији је сада да провери Вељковићеве наводе, да прибави доказе и од јануара се очекује да се клупко потпуно размота и да многи људи из белгијског фудбала плате за нечасне радње којима су се бавили и од којих су се окористили. Белгијски медији пишу да због Вељковичевог сведочења сада стрепе многи фудбалери, функционери и судије у тамшњем фудбалу који на поечтку акције нису приведени, али им се сада спрема тај сценарио.  

Извор: моззартспорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Гле Цуда

19.12.2018 21:25

Овакве људе у БИХ зову угледни и успјесни бизнисмени.

ОДГОВОРИТЕ