Srbin propjevao u policiji! Trese se pola Belgije!

Sve je ispričao, mnogi su u strahu!

Fudbal 19.12.2018 | 21:30
Srbin propjevao u policiji! Trese se pola Belgije!
Operacija „Čiste ruke“ koju su belgijska policija i tužilaštvo organizovali kako bi raskrinkali mahinacije u tamošnjem fudbalu polako daje rezultate.

Podsetimo, zbog nameštanja utakmica, podmićivanja sudija, mahinacija sa transferima, neplaćanja poreza, pranja para i ostalih nečasnih radnji, u Belgiji je uhapšeno 29 osoba, a u Srbiji još četiri. Zaplenjeno je preko 4.000.000 evra i luksuzna roba u Belgiji i još preko 1.000.000 evra u Srbiji. Konfiskovana je i imovina nekih od osumnjičenih. A među ključnim figurama u skandalu se našao poznati srpski menadžer Dejan Veljković koji je godinama radio u Belgiji, a nekada je zastupao ili učestvovao u transferima Milana Jovanovića, Slavoljuba Muslina, Ivana Obradovića, Filipa Mladenovića...

Veljković je uz iranskog agenta Mođija Bajata označen kao ključni osumnjičeni u velikoj operaciji. Zajedno sa njima su uhapšeni njihovi najbliži saradnici, klupski funkcioneri, treneri, novinari, sudije, bivši igrači...  Veljković je posle hapšenja je pristao na status svedoka saradnika u zamenu za pet godina robije, 80.000 evra kazne i zaplenu ilegalno stečenog novca i imovine. Umesto 15 godina robije koje su mu pretile.  

Belgijski mediji danas pišu da je Veljković prilikom 96 sati saslušanja u 12 dana ispričao sve. Ne navode se detalji, osim da su tužioci jako zadovoljni materijalom koji im je dao srpski menadžer i zbog kojeg sada strepi polovina fudbalske Belgije. Oktrio im je puteve kojima se kretao i prao „crni novac“ u belgijskom fudbalu. Zbog ključne uloge u svedočenju, policija već mesec dana drži Veljkovića i njegovu porodicu u strogo čuvanoj vili na napoznatoj lokaciji.

Na policiji je sada da proveri Veljkovićeve navode, da pribavi dokaze i od januara se očekuje da se klupko potpuno razmota i da mnogi ljudi iz belgijskog fudbala plate za nečasne radnje kojima su se bavili i od kojih su se okoristili. Belgijski mediji pišu da zbog Veljkovičevog svedočenja sada strepe mnogi fudbaleri, funkcioneri i sudije u tamšnjem fudbalu koji na poečtku akcije nisu privedeni, ali im se sada sprema taj scenario.  

Izvor: mozzartsport

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Gle Cuda

19.12.2018 22:25

Ovakve ljude u BIH zovu ugledni i uspjesni biznismeni.

ODGOVORITE