Барселона може само да га сања!

Челси не пушта Кристенсена! Ернесто Валверде мора да се окрене другим решењима.

Фудбал 22.12.2018 | 11:00
Барселона може само да га сања!
Барселона је покушала, Челси ни да мрдне.

Потрага управе каталонског великана за штопером који би попунио рупу до лета после тешких повреда Томаса Вермалена и посебно Самуела Умтитија не иде очекиваним током. Листа жеља постоји, али прво име са исте више није доступно. Наиме, Челси је Барселони затворио врата за потенцијалну позајмицу Андреса Кристенсена до лета и нема намеру да уопште седне за преговарачки сто и разговара о овој теми. 

Разлог томе је тренер Маурицио Сари. Упркос томе што је Кристенсен резервиста и минуте добија кроз Лигу Европе и домаћа куп такмичења, Сари у данском штоперу види једину праву алтернативу за тренутно неприкосновени двојац Давид Луиз - Антонио Ридигер. Ту је и капитен Гери Кејхил, али није по Саријевом укусу. 

Такође, у стручном штабу и највишим инстанцама Челсија постоји веровање да није моменат да се млади дански штопер шаље ни на какве позајмице, поготово јер су у његов развој уложен велики новац и стрпљење, пошто је један од ретких изданака омладинске школе који има какав-такав простор у првом тиму. Иако, додуше, и даље има проблем са самопоуздањем и сигурношћу у игри. 

Кристенсен са Челсијем има важећи уговор до јуна 2022. године и многи га виде као будућег стандардног првотимца клуба са Стамфорд Бриџа. Што се Барселоне тиче, на списку за преговоре код директора Ерика Абидала су још Бранислав Ивановић, те Ђене Данконам из Хетафеа и Хорхе Мере из Келна. У обзир треба узети да би Ивановић практично био најфлексибилнији за позајмицу, док би за Ђенеа и Мереа Барселона морала ипак да издвоји новац за куповину. А, то није циљ, с обзиром да су у ротацији поред Вермалена и Умтитија још и Ђерар Пике и Клемон Ленгле. Барселони је потребно краткорочно решење. 

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар