Barselona može samo da ga sanja!

Čelsi ne pušta Kristensena! Ernesto Valverde mora da se okrene drugim rešenjima.

Fudbal 22.12.2018 | 11:00
Barselona može samo da ga sanja!
Barselona je pokušala, Čelsi ni da mrdne.

Potraga uprave katalonskog velikana za štoperom koji bi popunio rupu do leta posle teških povreda Tomasa Vermalena i posebno Samuela Umtitija ne ide očekivanim tokom. Lista želja postoji, ali prvo ime sa iste više nije dostupno. Naime, Čelsi je Barseloni zatvorio vrata za potencijalnu pozajmicu Andresa Kristensena do leta i nema nameru da uopšte sedne za pregovarački sto i razgovara o ovoj temi. 

Razlog tome je trener Mauricio Sari. Uprkos tome što je Kristensen rezervista i minute dobija kroz Ligu Evrope i domaća kup takmičenja, Sari u danskom štoperu vidi jedinu pravu alternativu za trenutno neprikosnoveni dvojac David Luiz - Antonio Ridiger. Tu je i kapiten Geri Kejhil, ali nije po Sarijevom ukusu. 

Takođe, u stručnom štabu i najvišim instancama Čelsija postoji verovanje da nije momenat da se mladi danski štoper šalje ni na kakve pozajmice, pogotovo jer su u njegov razvoj uložen veliki novac i strpljenje, pošto je jedan od retkih izdanaka omladinske škole koji ima kakav-takav prostor u prvom timu. Iako, doduše, i dalje ima problem sa samopouzdanjem i sigurnošću u igri. 

Kristensen sa Čelsijem ima važeći ugovor do juna 2022. godine i mnogi ga vide kao budućeg standardnog prvotimca kluba sa Stamford Bridža. Što se Barselone tiče, na spisku za pregovore kod direktora Erika Abidala su još Branislav Ivanović, te Đene Dankonam iz Hetafea i Horhe Mere iz Kelna. U obzir treba uzeti da bi Ivanović praktično bio najfleksibilniji za pozajmicu, dok bi za Đenea i Merea Barselona morala ipak da izdvoji novac za kupovinu. A, to nije cilj, s obzirom da su u rotaciji pored Vermalena i Umtitija još i Đerar Pike i Klemon Lengle. Barseloni je potrebno kratkoročno rešenje. 

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar