Валенсија продаје Рачича у енглеску Премијер лигу?!

Навијачи бесни! Клуб са Местаље може да заради на српском везисти!

Фудбал 22.12.2018 | 10:00
Валенсија продаје Рачича у енглеску Премијер лигу?!
За пола године у Валенсији, Урош Рачић је уписао само 67 минута у првом тиму. У куп меч против Ебра пре неколико недеља. Целу полусезону је провео углавном играјући за Б тим који се такмичи у трећој лиги.

И поред свега, Валенсија може да прода Рачића у енглеску Премијер лигу!

Локални медији у Валенсији пишу да клуб са Местаље има понуду са Острва да заради на Рачићу којег су летос платили Црвеној звезда 2.200.000 евра и потписали га до 2022. године.

Србин је од доласка полако стицао искуство у Б тиму и недавно дочекао шансу за деби у Купу краља. Иако је Валенсија разочарала у том мечу против Ебра, Рачич је био светла тачка и одушевио је навијаче у тој утакмици.

Тренер Марселино је касније признао да не може да гарантује Рачићу минутажу у првом тиму и да је најбоља опција за Србина да у јануару оде на позајмицу у редове неког шпанског друголигаша.  

Рачићеви директни конкуренти за место у тиму су повређени. Франсоа Кокелан ће бити ван строја две недеље, а Жофри Кондогбија између месец и по и два месеца. Капитен Парехо је сигуран у тандему центраних везних за меч са Уеском наредног викенда, а ко ће бити његов „парњак“ још се не зна. Највеће шансе има Данијел Вас, могао би то да буде и Карлос Солер, али и Рачић. Локални медији пишу да Марселино још нема поверење у Рачића и да би све могло да кулминира одласком Србина у јануару.

Али не у Сегунду како је замислио Марселино, већ у Енглеску. Локални медији пишу да Рачић игра сјајно у Б тиму и да је свима јасно да је изнад тог нивоа фудбала. Имају информације и да се за њега озбиљно интересује један енглески премијерлигаш који је спреман да га купи у јануару. Не наводе који клуб је у питању, нити која цена осим да ће Валенсија зарадити више новца него што је уложила у куповину бившег Звездиног везисте.  

Ситуација је тренутно конфузна. Валенсија је у тешкој позицији у Примери, Марселино је под притиском и није ни чудо што нема храбрости да у таквој ситуацији баци у ватру малдог Србина. Али ризикује да га у јануару потпуно изгуби. Навијачи на друштвеним мрежама већински деле став да ће бити грешка ако Србин не добије шансу и ако буде продат. Поготово они који су гледали мечеве Б тима. Подсећају на ситуацију са Немањом Максимовићем и критикују Валенсију што је олако пустила Србина у Хетафе који тамо игра у сјајној форми.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар