Valensija prodaje Račiča u englesku Premijer ligu?!

Navijači besni! Klub sa Mestalje može da zaradi na srpskom vezisti!

Fudbal 22.12.2018 | 10:00
Valensija prodaje Račiča u englesku Premijer ligu?!
Za pola godine u Valensiji, Uroš Račić je upisao samo 67 minuta u prvom timu. U kup meč protiv Ebra pre nekoliko nedelja. Celu polusezonu je proveo uglavnom igrajući za B tim koji se takmiči u trećoj ligi.

I pored svega, Valensija može da proda Račića u englesku Premijer ligu!

Lokalni mediji u Valensiji pišu da klub sa Mestalje ima ponudu sa Ostrva da zaradi na Račiću kojeg su letos platili Crvenoj zvezda 2.200.000 evra i potpisali ga do 2022. godine.

Srbin je od dolaska polako sticao iskustvo u B timu i nedavno dočekao šansu za debi u Kupu kralja. Iako je Valensija razočarala u tom meču protiv Ebra, Račič je bio svetla tačka i oduševio je navijače u toj utakmici.

Trener Marselino je kasnije priznao da ne može da garantuje Račiću minutažu u prvom timu i da je najbolja opcija za Srbina da u januaru ode na pozajmicu u redove nekog španskog drugoligaša.  

Račićevi direktni konkurenti za mesto u timu su povređeni. Fransoa Kokelan će biti van stroja dve nedelje, a Žofri Kondogbija između mesec i po i dva meseca. Kapiten Pareho je siguran u tandemu centranih veznih za meč sa Ueskom narednog vikenda, a ko će biti njegov „parnjak“ još se ne zna. Najveće šanse ima Danijel Vas, mogao bi to da bude i Karlos Soler, ali i Račić. Lokalni mediji pišu da Marselino još nema poverenje u Račića i da bi sve moglo da kulminira odlaskom Srbina u januaru.

Ali ne u Segundu kako je zamislio Marselino, već u Englesku. Lokalni mediji pišu da Račić igra sjajno u B timu i da je svima jasno da je iznad tog nivoa fudbala. Imaju informacije i da se za njega ozbiljno interesuje jedan engleski premijerligaš koji je spreman da ga kupi u januaru. Ne navode koji klub je u pitanju, niti koja cena osim da će Valensija zaraditi više novca nego što je uložila u kupovinu bivšeg Zvezdinog veziste.  

Situacija je trenutno konfuzna. Valensija je u teškoj poziciji u Primeri, Marselino je pod pritiskom i nije ni čudo što nema hrabrosti da u takvoj situaciji baci u vatru maldog Srbina. Ali rizikuje da ga u januaru potpuno izgubi. Navijači na društvenim mrežama većinski dele stav da će biti greška ako Srbin ne dobije šansu i ako bude prodat. Pogotovo oni koji su gledali mečeve B tima. Podsećaju na situaciju sa Nemanjom Maksimovićem i kritikuju Valensiju što je olako pustila Srbina u Hetafe koji tamo igra u sjajnoj formi.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar