Бајернова бомба од 80 милиона коју нисмо очекивали!

БОМБА!!! Бајерн купио Атлетиковог војника за 80. 000. 000 евра! Постаће најскупљи дефанзивац свих времена! Причало се о крилним играчима, нападачима, а на крају је Бајерн довео дефанзивца Атлетико Мадрида. У рекордном трансферу! 

Фудбал 19.12.2018 | 21:00
Бајернова бомба од 80 милиона коју нисмо очекивали!
Ексклузива из Шпаније!

"Марка" преноси да је Бајерн одлучио да активира клаузулу од 80 милиона евра и да већ од 1. јануара ангажује дефанзивца Атлетико Мадрида, француског репрезентативца Лукаса Ернандеза (22), што се до сада није провлачило кроз медије.

Истина је да клубу из Минхена "шкрипи" у одбрани, чекале су се замене и за Риберија и Робена, али су челници клуба одлучили да прва "бомба" буде Лукас Ернандез.

Француски фудбалер ће вероватно у новом клубу играти на позицији штопера пошто су Џером Боатенг и Матс Хумелс далеко од некадашње форме, а на том месту је чешће играо код "Чола" Симеонеа него код Дидијеа Дешана у "триколорима" - где је више био уз леву аут линију.

Претходно је Корентан Толисо био најскупље појачање у историји клуба из Баварске кога су за долазак из Лиона, лета 2017. године, платили око 42 милиона евра. 

Бајерн није био тим који се "разбацује новцем", али су под великим притиском да не изгубе битну улогу на "старом континенту" због тога што клубови попут Ситија, Јунајтеда, Барселоне или Реал Мадрида улажу већа финансијска средства у довођење и плате играча.

Спортски директор Салихамиџић и председник Хенес су очигледно одлучили да "промене плочу", вероватно и због тога што је тиму већ неко време потребна реконструкција.

Нови тренер Нико Ковач је затекао "стару екипу" која је већ четири-пет година у сличном саставу, па ће се овог лета растати са играчима који су претходну деценију "држали офанзиву" (Рибери и Робен), док се сличан епилог очекује са везним редом и одбраном.

Први у низу ће дакле бити Ернандез који је прошлог лета продужио уговор са Атлетиком до 2024. године, али је Бајерн спреман да плати његову клаузулу и ту су "јорганџијама" руке везане.

Остало је само још да се две стране договоре око плате....

Важно је напоменути и да Ернандез ИМА право наступа за Бајерн у нокаут фази Лиге шампиона, иако је у "групама" играо за Атлетико, због промене овог правила од сезоне 2018/19.

Лукас Ернандез је рођен у Марсеју, али вуче шпанско порекло и у ову земљу се преселио још као четворогодишњак. У Атлетику је почео професионалну каријеру и од 2014. године је за овај тим одиграо 94 утакмице. Тренутно је ван терена због повреде.

Његов брат Тео је члан Реал Мадрида, али је тренутно на позајмици у Реал Сосиједаду.

НАЈСКУПЉИ ДЕФАНЗИВАЦ ИКАДА

Уколико се трансфер реализује и Лукас Ернандез пређе у Бајерн Минхен за 80 милиона евра - он ће постати и најскупљи дефанзивац икада. Пре њега овај рекорд држао је Вирџил ван Дајк који је у зиму прошле године прешао у Ливерпул за 72 милиона евра. Претходно се спекулисало да би Калиду Кулибали могао да оде за само преко 100 милиона евра из Наполија... Претходно је овај рекорд годинама уназад држао Рио Фердинанд због трансфера у Манчестер јунајтед, али је он већ одавно превазиђен.

Експлодирала је прва бомба јануарског прелазног рока! Ексклузива стиже из Мадрида.

Марка је као гром из ведра неба лансирала вест да се Атлетиков дефанзивац Лукас Ернандез (22) у јануару сели у Бајерн у трансферу тешком 80.000.000 евра!

Добро обавештени мадридски дневник не оставља ни најмању резерву у својим тврдњама. Марка открива да се Лукас већ договорио са Баварцима који ће у јануару активирати његову откупну калузулу у висини од 85.000.000 евра. Атлетико ту није могао ништа... 

Иако је Ернандез летос продужио уговор са Мадриђанима до 2024. године, очигледно је имао у плану да ускоро напусти Метрополитано јер није дозволио да му клуб подигне откупну клаузулу. У Атлетику су се надали да се неће појавити купац спреман да плати 80.000.000 евра за француског репрезентативца, али је Бајерн одлучио да помери границе. Баварци су решили да се отворе и да направе највећи трансер у клупској историји. Најскупље појачање Бајерна је до сада био Корентин Толисо којег су Лиону платили 41.500.000 евра. Истовремено су Ернандеза уичинили најскупљим одбрамбеним играчем свих времена. До сада је рекордер био Вирџил ван Дајк којег је Ливерпул пре годину дана платио 78.800.000 европских новчаница. 

Бајернова понуда је била таква да ни Ернандез није могао да је одбије. Са немачким гигантом је договорио сарадњу на четири године. Питање је и да ли ће Француз одиграти опроштајни меч у дресу Ателтика с обзиром да је недавно против Алавеса доживео лакшу повреду колена и да га можда неће бити на терену до 1. јануара када ће Бајерн активирати његову калузулу. 

Ернандез је дете Атлетика за који је дебитовао 2014. године као 18-годишњак. Временом се изборио за статус једног од највернијих и најомиљенијих Симеонеових војника. Играо је подједнако успешно на позицијама штопера и левог бека. Летос је био стартер у репрезентацији Француске која је освојила Мундијал и оставио је сјајан утисак. Као и његов сунардоник Бенжамин Павар на десном боку који би такође на лето требало да појача Бајерн у трансферу из Штутгарта. 

Одлазак Ернандеза је озбиљан ударац за Чола Симеонеа који је на њему базирао будућност и планове за освајање Лиге шампиона. Атлетико ће вероватно морати да доведе замену. На левом боку има Филипеа Луиса, али је он склон повредама. Као и штопери Годин, Савић и Хименез које је Ернандез често мењао у срцу одбране. 

Извор: мондо.рс/моззартспорт

ФОТО: реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар