Bajernova bomba od 80 miliona koju nismo očekivali!

BOMBA!!! Bajern kupio Atletikovog vojnika za 80. 000. 000 evra! Postaće najskuplji defanzivac svih vremena! Pričalo se o krilnim igračima, napadačima, a na kraju je Bajern doveo defanzivca Atletiko Madrida. U rekordnom transferu! 

Fudbal 19.12.2018 | 21:00
Bajernova bomba od 80 miliona koju nismo očekivali!
Ekskluziva iz Španije!

"Marka" prenosi da je Bajern odlučio da aktivira klauzulu od 80 miliona evra i da već od 1. januara angažuje defanzivca Atletiko Madrida, francuskog reprezentativca Lukasa Ernandeza (22), što se do sada nije provlačilo kroz medije.

Istina je da klubu iz Minhena "škripi" u odbrani, čekale su se zamene i za Riberija i Robena, ali su čelnici kluba odlučili da prva "bomba" bude Lukas Ernandez.

Francuski fudbaler će verovatno u novom klubu igrati na poziciji štopera pošto su Džerom Boateng i Mats Humels daleko od nekadašnje forme, a na tom mestu je češće igrao kod "Čola" Simeonea nego kod Didijea Dešana u "trikolorima" - gde je više bio uz levu aut liniju.

Prethodno je Korentan Toliso bio najskuplje pojačanje u istoriji kluba iz Bavarske koga su za dolazak iz Liona, leta 2017. godine, platili oko 42 miliona evra. 

Bajern nije bio tim koji se "razbacuje novcem", ali su pod velikim pritiskom da ne izgube bitnu ulogu na "starom kontinentu" zbog toga što klubovi poput Sitija, Junajteda, Barselone ili Real Madrida ulažu veća finansijska sredstva u dovođenje i plate igrača.

Sportski direktor Salihamidžić i predsednik Henes su očigledno odlučili da "promene ploču", verovatno i zbog toga što je timu već neko vreme potrebna rekonstrukcija.

Novi trener Niko Kovač je zatekao "staru ekipu" koja je već četiri-pet godina u sličnom sastavu, pa će se ovog leta rastati sa igračima koji su prethodnu deceniju "držali ofanzivu" (Riberi i Roben), dok se sličan epilog očekuje sa veznim redom i odbranom.

Prvi u nizu će dakle biti Ernandez koji je prošlog leta produžio ugovor sa Atletikom do 2024. godine, ali je Bajern spreman da plati njegovu klauzulu i tu su "jorgandžijama" ruke vezane.

Ostalo je samo još da se dve strane dogovore oko plate....

Važno je napomenuti i da Ernandez IMA pravo nastupa za Bajern u nokaut fazi Lige šampiona, iako je u "grupama" igrao za Atletiko, zbog promene ovog pravila od sezone 2018/19.

Lukas Ernandez je rođen u Marseju, ali vuče špansko poreklo i u ovu zemlju se preselio još kao četvorogodišnjak. U Atletiku je počeo profesionalnu karijeru i od 2014. godine je za ovaj tim odigrao 94 utakmice. Trenutno je van terena zbog povrede.

Njegov brat Teo je član Real Madrida, ali je trenutno na pozajmici u Real Sosijedadu.

NAJSKUPLJI DEFANZIVAC IKADA

Ukoliko se transfer realizuje i Lukas Ernandez pređe u Bajern Minhen za 80 miliona evra - on će postati i najskuplji defanzivac ikada. Pre njega ovaj rekord držao je Virdžil van Dajk koji je u zimu prošle godine prešao u Liverpul za 72 miliona evra. Prethodno se spekulisalo da bi Kalidu Kulibali mogao da ode za samo preko 100 miliona evra iz Napolija... Prethodno je ovaj rekord godinama unazad držao Rio Ferdinand zbog transfera u Mančester junajted, ali je on već odavno prevaziđen.

Eksplodirala je prva bomba januarskog prelaznog roka! Ekskluziva stiže iz Madrida.

Marka je kao grom iz vedra neba lansirala vest da se Atletikov defanzivac Lukas Ernandez (22) u januaru seli u Bajern u transferu teškom 80.000.000 evra!

Dobro obavešteni madridski dnevnik ne ostavlja ni najmanju rezervu u svojim tvrdnjama. Marka otkriva da se Lukas već dogovorio sa Bavarcima koji će u januaru aktivirati njegovu otkupnu kaluzulu u visini od 85.000.000 evra. Atletiko tu nije mogao ništa... 

Iako je Ernandez letos produžio ugovor sa Madriđanima do 2024. godine, očigledno je imao u planu da uskoro napusti Metropolitano jer nije dozvolio da mu klub podigne otkupnu klauzulu. U Atletiku su se nadali da se neće pojaviti kupac spreman da plati 80.000.000 evra za francuskog reprezentativca, ali je Bajern odlučio da pomeri granice. Bavarci su rešili da se otvore i da naprave najveći transer u klupskoj istoriji. Najskuplje pojačanje Bajerna je do sada bio Korentin Toliso kojeg su Lionu platili 41.500.000 evra. Istovremeno su Ernandeza uičinili najskupljim odbrambenim igračem svih vremena. Do sada je rekorder bio Virdžil van Dajk kojeg je Liverpul pre godinu dana platio 78.800.000 evropskih novčanica. 

Bajernova ponuda je bila takva da ni Ernandez nije mogao da je odbije. Sa nemačkim gigantom je dogovorio saradnju na četiri godine. Pitanje je i da li će Francuz odigrati oproštajni meč u dresu Ateltika s obzirom da je nedavno protiv Alavesa doživeo lakšu povredu kolena i da ga možda neće biti na terenu do 1. januara kada će Bajern aktivirati njegovu kaluzulu. 

Ernandez je dete Atletika za koji je debitovao 2014. godine kao 18-godišnjak. Vremenom se izborio za status jednog od najvernijih i najomiljenijih Simeoneovih vojnika. Igrao je podjednako uspešno na pozicijama štopera i levog beka. Letos je bio starter u reprezentaciji Francuske koja je osvojila Mundijal i ostavio je sjajan utisak. Kao i njegov sunardonik Benžamin Pavar na desnom boku koji bi takođe na leto trebalo da pojača Bajern u transferu iz Štutgarta. 

Odlazak Ernandeza je ozbiljan udarac za Čola Simeonea koji je na njemu bazirao budućnost i planove za osvajanje Lige šampiona. Atletiko će verovatno morati da dovede zamenu. Na levom boku ima Filipea Luisa, ali je on sklon povredama. Kao i štoperi Godin, Savić i Himenez koje je Ernandez često menjao u srcu odbrane. 

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

FOTO: reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar