СП клубова: Бејл као прави газда, Реал у финалу!

Нападач "краљевића" се головима у мечу против Кашиме сврстао уз раме Месију и Роналду.  Реал у финалу Светског клупског првенства! Фудбалери Реал Мадрида пласирали су се у финале Светског клупског првенства, пошто су вечерас у Абу Дабију победили јапанску Кашиму са 3:1 у полуфиналу.  Цопy Роналдо - пасте Бејл! Олуја из Велса одвела Реал у финале.  Велашнин хет-триком разнео Јапанце и довео Краљевски клуб у треће узастопно финале!

Фудбал 19.12.2018 | 19:30
СП клубова: Бејл као прави газда, Реал у финалу!
Герет Бејл је хет-триком у размаку од само 11 минута практично увео Реал Мадрид у финале Светског клупског првенства, а затим пола сата пре краја меча против јапанске Кашиме Антлерс сео на клупу, како би што одморнији дочекао утакмицу одлуке у недељу.

Реал - Кашима 3:1 (1:0)!

Бејлов шоу започет је у 44. минуту, након периода јалове иницијативе троструког узастопног освајача Лиге шампиона, током кога је и најбоља азијска екипа неколико пута запретила Тибу Куртои.

Велшанин је на левој страни одиграо дупли пас са Марселом и искоса пронашао идеалан угао за ударац, па је лопта прошла поред голманове испружене ноге, ударила у даљу стативу и одсела у мрежи.

Бејл се тиме уписао у историју клупских Мундијала, као стрелац на три завршна турнира, што је пре њега пошло "за ногом" Лионелу Месију и Кристијану Роналду.

Прошле године је дао победоносни гол у полуфиналу против Ал Џазире (2:1), док је 2014. тресао мрежу и у полуфиналу против Круз Азула (4:0) и у финалу против Сан Лоренца (2:0).

У другом полувремену се убрзо показало да Бејл нема намеру да се заустави на једном голу.

Већ у 53. минуту је повисио на 2:0, када је након везаних грешака одбрамбених играча "украо" лопту на ивици казненог простора и пласирао је у празан гол.

Само два минута касније комплетирао је хет-трик, опет на асистенцију Марсела и опет искоса са леве стране - 3:0!

Тако је много пре краја утакмице постало извесно да ће Реал у недељу (17.30 часова по средњеевропском времену) играти против домаћег Ал Аина за четврту титулу светског првака у последњих пет година.

Ништа круцијално није променио почасни гол Кашиме, чији стрелац је у 78. минуту био Шома Дои. Судије су испрва поништиле тај погодак због офсајда, али је ВАР преиначио њихову одлуку.

МАЛЕРОЗНИ АСЕНСИО

Сенку на победу Реала бацила је повреда бутног мишића коју је доживео талентовани офанзивац Марко Асенсио. Он је у 60. минуту ушао у игру уместо Бејла, а само 15 минута касније морао да уступи место Каземиру.

Клупско СП се другу годину заредом одржава у Уједињеним Арапским Емиратима.

Ал Аин, који учествује као представник организатора, у првом полуфиналу у уторак био је бољи од освајача Копа Либертадорес, аргентинске Ривер Плате - 2:2, пеналима 5:4.

Где је стао Кристијано Роналдо, наставио је Герет Бејл! Фантастичном партијом Велшанина, Реал Мадрид је успео да се пласира у финале ПС за клубове у Абу Дабнију.

Бејл је постигао хет-трик у полуфиналу такмичења против јапанске Кашиме и режирао Реалову победу од 3:1. Одиграо је симултанку сличну оној Роналдовој у финалу прошлогодишњег СП када је Португалац хет-триком сломио Кашиму. Реалови навијачи су баш нешто овакво чекали од одласка Португалца. Бејл је пројектован као лидер тима после одласка Роналда и данас је показао како то изгледа...

Кашима је прошле године у финалу пружила далеко јачи отпор, увела меч у продужетке, али је данас прегажена од стране незаустављивог Бејла.

Велшанин је начео Јапанце у финишу првог полувремена после дуплог паса са Марселом. Потом је искористио велику грешку одбране и голмана Кашиме на почетку другог дела игре. Само два минута касније је левицом послао пројектил поред скамењеног јапанског голмана после још једне асистенције Марсела.

До краја је Кашима успела да постигне почасни гол, а Реал је рутински привео меч крају. У финалу га чека домаћи Ал Аин и Мадриђани ће бити велики фаворити да трећи пут узастопно освоје титулу првака света.

Извор: мондо.рс/Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар