SP klubova: Bejl kao pravi gazda, Real u finalu!

Napadač "kraljevića" se golovima u meču protiv Kašime svrstao uz rame Mesiju i Ronaldu.  Real u finalu Svetskog klupskog prvenstva! Fudbaleri Real Madrida plasirali su se u finale Svetskog klupskog prvenstva, pošto su večeras u Abu Dabiju pobedili japansku Kašimu sa 3:1 u polufinalu.  Copy Ronaldo - paste Bejl! Oluja iz Velsa odvela Real u finale.  Velašnin het-trikom razneo Japance i doveo Kraljevski klub u treće uzastopno finale!

Fudbal 19.12.2018 | 19:30
SP klubova: Bejl kao pravi gazda, Real u finalu!
Geret Bejl je het-trikom u razmaku od samo 11 minuta praktično uveo Real Madrid u finale Svetskog klupskog prvenstva, a zatim pola sata pre kraja meča protiv japanske Kašime Antlers seo na klupu, kako bi što odmorniji dočekao utakmicu odluke u nedelju.

Real - Kašima 3:1 (1:0)!

Bejlov šou započet je u 44. minutu, nakon perioda jalove inicijative trostrukog uzastopnog osvajača Lige šampiona, tokom koga je i najbolja azijska ekipa nekoliko puta zapretila Tibu Kurtoi.

Velšanin je na levoj strani odigrao dupli pas sa Marselom i iskosa pronašao idealan ugao za udarac, pa je lopta prošla pored golmanove ispružene noge, udarila u dalju stativu i odsela u mreži.

Bejl se time upisao u istoriju klupskih Mundijala, kao strelac na tri završna turnira, što je pre njega pošlo "za nogom" Lionelu Mesiju i Kristijanu Ronaldu.

Prošle godine je dao pobedonosni gol u polufinalu protiv Al Džazire (2:1), dok je 2014. tresao mrežu i u polufinalu protiv Kruz Azula (4:0) i u finalu protiv San Lorenca (2:0).

U drugom poluvremenu se ubrzo pokazalo da Bejl nema nameru da se zaustavi na jednom golu.

Već u 53. minutu je povisio na 2:0, kada je nakon vezanih grešaka odbrambenih igrača "ukrao" loptu na ivici kaznenog prostora i plasirao je u prazan gol.

Samo dva minuta kasnije kompletirao je het-trik, opet na asistenciju Marsela i opet iskosa sa leve strane - 3:0!

Tako je mnogo pre kraja utakmice postalo izvesno da će Real u nedelju (17.30 časova po srednjeevropskom vremenu) igrati protiv domaćeg Al Aina za četvrtu titulu svetskog prvaka u poslednjih pet godina.

Ništa krucijalno nije promenio počasni gol Kašime, čiji strelac je u 78. minutu bio Šoma Doi. Sudije su isprva poništile taj pogodak zbog ofsajda, ali je VAR preinačio njihovu odluku.

MALEROZNI ASENSIO

Senku na pobedu Reala bacila je povreda butnog mišića koju je doživeo talentovani ofanzivac Marko Asensio. On je u 60. minutu ušao u igru umesto Bejla, a samo 15 minuta kasnije morao da ustupi mesto Kazemiru.

Klupsko SP se drugu godinu zaredom održava u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Al Ain, koji učestvuje kao predstavnik organizatora, u prvom polufinalu u utorak bio je bolji od osvajača Kopa Libertadores, argentinske River Plate - 2:2, penalima 5:4.

Gde je stao Kristijano Ronaldo, nastavio je Geret Bejl! Fantastičnom partijom Velšanina, Real Madrid je uspeo da se plasira u finale PS za klubove u Abu Dabniju.

Bejl je postigao het-trik u polufinalu takmičenja protiv japanske Kašime i režirao Realovu pobedu od 3:1. Odigrao je simultanku sličnu onoj Ronaldovoj u finalu prošlogodišnjeg SP kada je Portugalac het-trikom slomio Kašimu. Realovi navijači su baš nešto ovakvo čekali od odlaska Portugalca. Bejl je projektovan kao lider tima posle odlaska Ronalda i danas je pokazao kako to izgleda...

Kašima je prošle godine u finalu pružila daleko jači otpor, uvela meč u produžetke, ali je danas pregažena od strane nezaustavljivog Bejla.

Velšanin je načeo Japance u finišu prvog poluvremena posle duplog pasa sa Marselom. Potom je iskoristio veliku grešku odbrane i golmana Kašime na početku drugog dela igre. Samo dva minuta kasnije je levicom poslao projektil pored skamenjenog japanskog golmana posle još jedne asistencije Marsela.

Do kraja je Kašima uspela da postigne počasni gol, a Real je rutinski priveo meč kraju. U finalu ga čeka domaći Al Ain i Madriđani će biti veliki favoriti da treći put uzastopno osvoje titulu prvaka sveta.

Izvor: mondo.rs/B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar