Солскјер: Бриљантно је што се у Јунајтед враћам у овој улози!

Некадашњи фудбалер Манчестер јунајтеда, Оле Гунар Солскјер именован је за тренера тог клуба до краја сезоне.  Манчестер јунајтед добио је тренера до краја сезоне којег одлично познаје.

Фудбал 19.12.2018 | 16:15
Солскјер: Бриљантно је што се у Јунајтед враћам у овој улози!
Солскјер ће на клупи Јунајтеда заменити Жозеа Муриња, који је јуче отпуштен због лоших резултата.

"Манчестер јунајтед је у мом срцу и бриљантно је што се у клуб враћам у овој улози. Ову прилику сам морао да искористим. Радујем се сарадњи са веома талентованом екипом, тренерима и свима у клубу", рекао је Солскјер за клупски сајт.

Солскјер (45) је 11 сезона провео на "Олд Трафорду" и за то време постигао је 126 голова на 366 утакмица. Он је 2008. године постао тренер резервног тима Јунајтеда, а затим је преузео Молде. После тога, 2014. године био је тренер Кардифа, а од 2015. године вратио се у Молде. 

Сезона у норвешком првенству завршена је 2018. године и почеће у марту. Солскјер је почетком месеца потписао нови уговор са норвешким клубом. 

Његов помоћник у Јунајтеду биће Мајк Филан, а у стручном штабу ће бити и Мајкл Керик и Киран Мекена. 

"Оле је легенда клуба, има велико искуство и на терену и као тренер. Његова прошлост у Манчестер јунајтеду значи да живи и дише културу клуба. Сви у клубу су одушевљени што се он и Мајк враћају. Уверени смо да ће ујединити играче и навијаче пошто смо на почетку другог дела сезоне", рекао је извршни потпредседник Јунајтеда Ед Вудворд. 

После 17 утакмица у Премијер лиги, Манчестер јунајтед је шести на табели са 26 бодова, 19 мање од првопласираног Ливерпула.

Жозе Мурињо смењен је са места првог тренера екипе Манчестер јунајтеда, а клуб му је пронашао замену.

Екипу ће до краја сезоне предводити бивши играч Оле Гунар Солскјер, саопштио је клуб са Олд Трафорда.

Уз Солскјера ће бити помоћници Мајк Филан, Мајкл Керик и Киран Мекена.

Након одласка Португалца, тренинг је водио Мајкл Керик, а јавност је одмах кренула са спекулацијама о томе ко ће се латити великог посла на Олд Трафорду.

Међу потенцијалним кандидатима био је Солскјер, па му је премијерка Норвешке Ерна Солберг честитала и пре него што је званично преузео нову функцију.

Солскјер (45) је оставио дубок траг као играч у дресу "ђавола". Наступао је за тај клуб од 1996. до 2007. године, односно окончања каријере.

Уписао је укупно 366 наступа у свим такмичењима и постигао 126 голова.

Са Манчестер јунајтедом освојио је и пехар Лиге шампиона 1999. године, као и шест трофеја у Премијер лиги, по два ФА купа и Комјунити шилда и пехар Интернационалног купа.

"Манчестер јунајтед је у мом срцу и сјајно је што се у клуб враћам у овој улози. Ову прилику сам морао да искористим. Радујем се сарадњи са веома талентованом екипом, тренерима и свима у клубу", рекао је Солскјер.

Бивши репрезентативац Норвешке, познат и по надимку "Убица дечјег лица", по окончању играчке каријере одмах је започео тренерску, и то баш у Манчестер јунајтеду где је радио са нападачима. Након тога преузео је млади тим, а онда се вратио у Норвешку где је у два наврата предводио екипу Молдеа, за коју је наступао пре доласка у Премијер лигу.

Са Молдеом је освојио две титуле првака државе, кратко је био и тренер младог тима Клаусенгена, а потом је предводио и Кардиф сити.

Долазак на клупу Манчестер јунајтеда биће му далеко највећи изазов у каријери.

Систем познаје, као и већину играча, али задатак ће бити озбиљан - да тргне тим који тренутно заузима шесто место на табели Премијер лиге са 26 бодова, односно 19 мање од водећег Ливерпула, односно 11 мање од четвртопласираног Челсија, који држи последње место које води у Лигу шампиона.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар