Solskjer: Briljantno je što se u Junajted vraćam u ovoj ulozi!

Nekadašnji fudbaler Mančester junajteda, Ole Gunar Solskjer imenovan je za trenera tog kluba do kraja sezone.  Mančester junajted dobio je trenera do kraja sezone kojeg odlično poznaje.

Fudbal 19.12.2018 | 16:15
Solskjer: Briljantno je što se u Junajted vraćam u ovoj ulozi!
Solskjer će na klupi Junajteda zameniti Žozea Murinja, koji je juče otpušten zbog loših rezultata.

"Mančester junajted je u mom srcu i briljantno je što se u klub vraćam u ovoj ulozi. Ovu priliku sam morao da iskoristim. Radujem se saradnji sa veoma talentovanom ekipom, trenerima i svima u klubu", rekao je Solskjer za klupski sajt.

Solskjer (45) je 11 sezona proveo na "Old Trafordu" i za to vreme postigao je 126 golova na 366 utakmica. On je 2008. godine postao trener rezervnog tima Junajteda, a zatim je preuzeo Molde. Posle toga, 2014. godine bio je trener Kardifa, a od 2015. godine vratio se u Molde. 

Sezona u norveškom prvenstvu završena je 2018. godine i počeće u martu. Solskjer je početkom meseca potpisao novi ugovor sa norveškim klubom. 

Njegov pomoćnik u Junajtedu biće Majk Filan, a u stručnom štabu će biti i Majkl Kerik i Kiran Mekena. 

"Ole je legenda kluba, ima veliko iskustvo i na terenu i kao trener. Njegova prošlost u Mančester junajtedu znači da živi i diše kulturu kluba. Svi u klubu su oduševljeni što se on i Majk vraćaju. Uvereni smo da će ujediniti igrače i navijače pošto smo na početku drugog dela sezone", rekao je izvršni potpredsednik Junajteda Ed Vudvord. 

Posle 17 utakmica u Premijer ligi, Mančester junajted je šesti na tabeli sa 26 bodova, 19 manje od prvoplasiranog Liverpula.

Žoze Murinjo smenjen je sa mesta prvog trenera ekipe Mančester junajteda, a klub mu je pronašao zamenu.

Ekipu će do kraja sezone predvoditi bivši igrač Ole Gunar Solskjer, saopštio je klub sa Old Traforda.

Uz Solskjera će biti pomoćnici Majk Filan, Majkl Kerik i Kiran Mekena.

Nakon odlaska Portugalca, trening je vodio Majkl Kerik, a javnost je odmah krenula sa spekulacijama o tome ko će se latiti velikog posla na Old Trafordu.

Među potencijalnim kandidatima bio je Solskjer, pa mu je premijerka Norveške Erna Solberg čestitala i pre nego što je zvanično preuzeo novu funkciju.

Solskjer (45) je ostavio dubok trag kao igrač u dresu "đavola". Nastupao je za taj klub od 1996. do 2007. godine, odnosno okončanja karijere.

Upisao je ukupno 366 nastupa u svim takmičenjima i postigao 126 golova.

Sa Mančester junajtedom osvojio je i pehar Lige šampiona 1999. godine, kao i šest trofeja u Premijer ligi, po dva FA kupa i Komjuniti šilda i pehar Internacionalnog kupa.

"Mančester junajted je u mom srcu i sjajno je što se u klub vraćam u ovoj ulozi. Ovu priliku sam morao da iskoristim. Radujem se saradnji sa veoma talentovanom ekipom, trenerima i svima u klubu", rekao je Solskjer.

Bivši reprezentativac Norveške, poznat i po nadimku "Ubica dečjeg lica", po okončanju igračke karijere odmah je započeo trenersku, i to baš u Mančester junajtedu gde je radio sa napadačima. Nakon toga preuzeo je mladi tim, a onda se vratio u Norvešku gde je u dva navrata predvodio ekipu Moldea, za koju je nastupao pre dolaska u Premijer ligu.

Sa Moldeom je osvojio dve titule prvaka države, kratko je bio i trener mladog tima Klausengena, a potom je predvodio i Kardif siti.

Dolazak na klupu Mančester junajteda biće mu daleko najveći izazov u karijeri.

Sistem poznaje, kao i većinu igrača, ali zadatak će biti ozbiljan - da trgne tim koji trenutno zauzima šesto mesto na tabeli Premijer lige sa 26 bodova, odnosno 19 manje od vodećeg Liverpula, odnosno 11 manje od četvrtoplasiranog Čelsija, koji drži poslednje mesto koje vodi u Ligu šampiona.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar